Companiile ruseşti, tot mai prezente în tranzacţiile Bursei de mărfuri din Belarus

V.R.
Ziarul BURSA #Internaţional / 4 martie

Sursa: www.butb.by

Sursa: www.butb.by

English Version

Companiile ruseşti au realizat, în perioada ianuarie-februarie 2024, tranzacţii în valoare de 131,8 milioane de dolari la Bursa Universală de Mărfuri din Belarus (Belarusian Universal Commodity Exchange - BUCE), suma fiind de 6,6 ori mai mare decât cea din intervalul ianuarie-februarie 2023, anunţă BelTA.

Tranzacţiile cu produse agricole au fost cele mai numeroase, depăşind 60% din tranzacţiile totale cu Rusia, potrivit declaraţiilor făcute de directorul adjunct al departamentului de relaţii economice externe din cadrul BUCE, German Puzyrny, în cadrul unui eveniment organizat de Centrul de Export Rusesc.

Prezentând capacităţile BUCE, German Puzyrny a subliniat că, anul acesta, societăţile ruseşti manifestă un interes sporit pentru Bursa de mărfuri din Belarus, iar rezultatul este o creştere semnificativă a numărului şi volumului tranzacţiilor.

"Putem spune că exportul către Rusia, prin Bursa din Belarus, înregistrează o dinamică record", a afirmat German Puzyrny, adăugând: "În perioada ianuarie-februarie 2023, tranzacţiile au fost sub 3 milioane de dolari. Anul acesta am depăşit deja pragul de 97 de milioane de dolari. Produse lactate precum untul, laptele praf şi brânza sunt la cea mai mare căutare în rândul ofertanţilor ruşi. Dintre produsele nealimentare, cele mai populare sunt cheresteaua şi blocurile de beton celular. Acestea au reprezentat 9%, respectiv 7% din tranzacţiile către piaţa rusă. În ceea ce priveşte importurile din Rusia, realizate prin bursă, acestea au crescut de 2,3 ori - în principal datorită produselor din metale feroase şi a cărbunelui, care au fost achiziţionate de întreprinderile industriale din Belarus acreditate la Bursa de mărfuri".

Bursa Universală de Mărfuri din Belarus a fost înfiinţată în 2004. BUCE este una dintre cele mai mari burse de mărfuri din Europa de Est. Funcţia sa cheie este să ajute companiile din Belarus să-şi exporte produsele şi să asiste societăţile străine să intre pe piaţa din Belarus. Bursa de mărfuri facilitează comerţul cu metale, lemn, produse agricole şi o gamă largă de bunuri industriale şi de consum.

La data de 29 februarie 2024, 3.703 de entităţi de afaceri din 52 de regiuni ale Federaţiei Ruse erau acreditate la BUCE, iar şapte companii aveau statutul de brokeri.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb