Complexul Energetic Oltenia a rămas pe pierderi în 2016

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 9 februarie 2017

Complexul Energetic Oltenia, unul din cei mai mari producători de energie din ţară, a încheiat şi 2016 pe minus, după pierderile-record, de 961 milioane lei, înregistrate în 2015, în condiţiile în care cifra de afaceri a scăzut uşor, iar producţia de energie s-a diminuat cu 10%, la 13,5 TWh, arată datele transmise de societate, citate de news.ro. Compania nu a precizat ce valoare au avut pierderile din 2016.

"Conform prevederilor legale, exerciţiul financiar al anului precedent se încheie în luna mai a anului următor, după auditarea situaţiilor financiare. La acest moment, situaţia estimată a indicatorilor financiar-contabili aferenţi anului 2016 nu este finalizată, dar este de aşteptat ca, în urma reducerilor de costuri realizate, să se înregistreze un rezultat semnificativ mai bun decât cel din 2015", se arată în răspunsul Complexului Eenrgetic Oltenia.

În 2015, Complexul Energetic Oltenia a înregistrat o cifră de afaceri de circa 2,7 miliarde lei.

"Pentru anul 2016, estimăm că cifra de afaceri va fi uşor scăzută faţă de anul precedent, luând în considerare volumul de energie produsă pe bază de cărbune mai mic decât în 2015, conform cerinţelor pieţei", a menţionat compania.

De asemenea, CE Oltenia a realizat în 2016 o producţie de energie electrică de circa 13,5 TWh, în scădere faţă de cea realizată în 2015, de cira 15 TWh.

Din producţia de energie electrică livrată în Sistemul Energetic Naţional, în anul 2016, circa 90% a fost vândută pe bursa OPCOM, la preţurile pieţei, spun reprezentanţii companiei, tranzacţiile fiind publicate pe site-ul OPCOM, restul reprezentând energie consumată în carierele proprii.

"Cota de piaţă acoperită de energia produsă pe bază de cărbune în Sistemul Energetic Naţional (SEN) a scăzut în 2016, comparativ cu 2015, înregistrându-se creşteri ale cotelor de piaţă aferente producţiilor hidro, gaz şi regenerabile, conform datelor Transelectrica", mai arată informaţiile transmise de societate.

CE Oltenia susţine că este puternic dezavantajată faţă de producătorii de energie regenerabilă, care au prioritate la intrarea în sistemul energetic.

Bugetul propus pentru investiţiile planificate în acest an va fi orientat prioritar către implementarea instalaţiilor de scădere a emisiilor de Nox (oxizi de azot), modernizarea grupului energetic nr. 5 de la Sucursala Rovinari, precum şi către menţinerea siguranţei în funcţionare a tuturor grupurilor energetice şi activelor miniere disponibile, potrivit CE Oltenia, fără a preciza la ce sumă se ridică investiţiile planificate.

Producătorul de energie are, în prezent, aproximativ 14.000 de angajaţi.

Complexul Energetic Oltenia a fost înfiinţat în 2011, prin fuziunea Complexurilor Energetice Rovinari, Turceni şi Craiova cu Societatea Naţională a Lignitului Oltenia.

Compania se află de mai mulţi ani într-o situaţie financiară dificilă, înregistrând pierderi de 961 milioane lei (213,5 milioane euro), în 2015.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9749
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7790
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3324
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0430
Gram de aur (XAU)Gram de aur402.9466

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb