COMPLEXUL ENERGETIC OLTENIA: Noul depozit de cărbune de la Cariera Roşia va fi gata în august

D.V.
Companii / 8 mai 2019

Noul depozit de cărbune de la Cariera Roşia va fi gata în august

Noul depozit de cărbune de la Cariera Roşia, din cadrul exploatării miniere de cariere Roşia - Rovinari, va fi finalizat în luna august a acestui an, arată un comunicat publicat pe site-ul Complexului Energetic Oltenia.

Complexul Energetic Oltenia, unul din cei mai mari producători de energie din ţară, construieşte un nou depozit de cărbune la Exploatarea Minieră Roşia. Directorul general al companiei, Sorin Boza, a declarat în septembrie 2018 că valoarea totală a investiţiei este de 60 milioane lei.

"Vrem să asigurăm cetăţenii că toate termenele asumate de către societatea noastră privind realizarea depozitului de cărbune de la Cariera Roşia vor fi respectate. Totodată, Complexul Energetic Oltenia a arătat deschiderea către dialog prin prezenţa preşedintelui directoratului, Sorin Boza, şi şefului Departamentului de Investiţii, Gabriel Chirculescu, la sfârşitul lunii martie, la noul depozit de cărbune de la Cariera Roşia, în prezenţa autorităţilor locale, care au fost asigurate că vechiul depozit nu va mai funcţiona. Termenul de finalizare a lucrărilor la noul depozit de cărbune de la Cariera Roşia a rămas acelaşi ca cel comunicat anterior autorităţilor din Rovinari, respectiv luna august 2019", arată comunicatul.

Reprezentanţii companiei spun că depozitul de cărbune de la Cariera Roşia va răspunde tuturor cerinţelor de mediu şi reprezintă o prioritate pentru Complexul Energetic Oltenia.

În anii trecuţi, executarea lucrărilor a fost îngreunată de faptul că s-a renunţat la amplasamentul stabilit iniţial din cauza blocajelor intervenite în negocierile purtate cu proprietarii de terenuri. În plus, au exista întârzieri cauzate de derularea procedurilor de achiziţie a lucrărilor şi a echipamentelor necesare.

Depozitul trebuie să asigure stocul de cărbune necesar funcţionarii SE Rovinari cu trei grupuri energetice în perioada de iarnă.

Altfel, 80% din populaţia oraşului Rovinari depinde, direct sau indirect, de locurile de muncă ale salariaţilor CE Oltenia din Bazinul Minier Rovinari şi de la Termocentrala Rovinari.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb