COMUNICAT DE PRESĂ Anunţ de începere a implementării proiectului " Creşterea gradului de digitalizare a unitaţilor de învaţamânt preuniversitar de stat din judeţul Prahova prin achiziţionare de echipamente şi servicii de conectare şi acces Internet"

Fonduri Europene / 17 februarie 2022

Anunţ de începere a implementării proiectului " Creşterea gradului de digitalizare a unitaţilor de învaţamânt preuniversitar de stat din judeţul Prahova prin achiziţionare de echipamente şi servicii de conectare şi acces Internet"
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Consiliul Judeţean Prahova implementează, începând din luna februarie 2022, proiectul "Creşterea gradului de digitalizare a unitaţilor de învaţamânt preuniversitar de stat din judeţul Prahova prin achiziţionare de echipamente şi servicii de conectare şi acces Internet", cod SMIS 2014+ 144950.

    Proiectul este derulat de Judeţul Prahova, în calitate de Beneficiar şi Autoritatea pentru Digitalizarea României în calitate de Organism Intermediar pentru Programul Operaţional Competitivitate, în calitate de Finanţator.

    Obiectivul general al proiectului este asigurarea în bune condiţii a serviciului public de educaţie şi accesul egal la educaţie pentru peste 12.000 de elevi încadraţi în învăţământul preuniversitar din judeţul Prahova prin dotarea acestora cu echipamente mobile din domeniul tehnologiei informaţiei de tipul tabletelor şcolare conectate la Internet, dotarea profesorilor cu tablete grafice, laptop-uri conectate la Internet, camere web pentru derularea orelor online, respectiv dotarea cu echipamente a sălilor de clasă în vederea desfăşurării procesului didactic în mediul online. Obiectivul general este în concordanţă cu prevederile, priorităţile şi măsurile incluse in ORDONANŢA DE URGENŢA nr. 144 din 24 august 2020 privind măsuri necesare desfăsurării în condiţii de prevenţie a activitaţilor didactice în contextul riscului de infecţie cu coronavirus SARS-CoV-2, in linia celor demarate de Comisia Europeana (Planul de acţiune pentru educaţia digitală (2021-2027)), dar si a celor incluse în Strategia Naţională privind Reducerea Părăsirii Timpurii a Şcolii, Strategia Naţională privind Agenda Digitală pentru Romania 2020, Strategia Naţională privind Incluziunea Socială şi Reducerea Sărăciei 2015-2020, Strategia Naţională pentru Protecţia şi Promovarea Drepturilor Copiilor 2014-2020.

    Obiectivele specifice ale proiectului

    1. OS1: În cadrul proiectului vor fi dotate săli de clasa din 64 unităţi de învăţământ, cu urmatoarele echipamente în vederea desfăşurării activităţilor didactice on-line:

    - 12.024 de tablete pentru elevii care nu au primit anterior un astfel de echipament, fără discriminare, tablete cu acces la Internet şi cu o soluţie de control şi monitorizare a dispozitivului,

    - 651 de tablete grafice pentru cadrele didactice din unităţile incluse în proiect

    - 714 Camere web pentru transmiterea on-line a

    - 734 de laptopuri pentru predare online,

    - 372 de calculatoare all in one pentru predare online din sala de clasa,

    - 372 table interactive,

    - 372 de videoproiectoare şi ecrane de proiecţie,

    1.460 de cadre didactice vor fi sprijinite astfel prin proiect cu echipamente (tablete sau kituri în clase) în vederea furnizării unui proces de învăţare calitativ şi incluziv. Elevii şi cadrele didactice vor utiliza inclusiv resurse OER în cadrul învăţării on-line, respectiv a accesului şi participării elevilor la activităţile educaţionale, în contextul crizei pandemice create de coronavirusul SARS-CoV-2.

    Rezultate aşteptate

    -Dotarea sălilor de clasă cu echipamente utile în desfăşurarea activităţii de la distanţă, va permite cadrelor didactice să desfăşoare actul educaţional în condiţii normale, iar elevii prin intermediul tabletelor conectate la Internet vor putea participa la actul educaţional, de acasa (fie în scenariul hibrid, fie în scenariul roşu) în condiţii de siguranţă. Asigurându-se conectivitatea la Internet atât a claselor/cadrelor didactice, dar şi a elevilor, se va facilita astfel prin proiect, desfasurarea în condiţii de prevenţie, a activităţilor didactice pentru anul scolar în contextul riscului de infectie cu coronavirus SARS-CoV-2.

    -Cu dotările existente şi în conformitate cu instrucţiunile primite de la Ministerul Educaţiei, planificarea activităţilor didactice poate fi adaptată specificului mediului on-line (pentru fiecare disciplină de studiu);

    Valoarea totală a proiectului este de 24.292.243,71 lei, iar valoarea eligibilă nerambursabilă este de 24.292.243,71 lei.

    Perioada de implementare a proiectului "Creşterea gradului de digitalizare a unitaţilor de învaţamânt preuniversitar de stat din judeţul Prahova prin achiziţionare de echipamente şi servicii de conectare şi acces Internet" este de 12 de luni. Data de începere a proiectului este 01.10.2021, iar data finalizării acestuia este 30.09.2022.

    Proiect finanţat din Fondul european de dezvoltare regională prin Programul Operaţional Competitivitate.

    Date de contact: Andrei Bolocanu, manager de proiect: andrei.bolocanu@cjph.ro

    Consiliul Judeţean Prahova, muncipiul Ploieşti, Blv. Republicii nr.2-4, tel: 0244-514545, fax: 0244-596669, e-mail: cons_jud@cjph.ro; proiecte@cjph.ro

    Cotaţii Internaţionale

    vezi aici mai multe cotaţii

    Bursa Construcţiilor

    www.constructiibursa.ro

    Comanda carte
    Fix la cos
    transilvaniainvestments.ro
    IBC SOLAR
    danescu.ro
    arsc.ro
    Stiri Locale

    Curs valutar BNR

    18 Sep. 2024
    Euro (EUR)Euro4.9746
    Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
    Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
    Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
    Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

    convertor valutar

    »=
    ?

    mai multe cotaţii valutare

    Cotaţii Emitenţi BVB
    Cotaţii fonduri mutuale
    Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
    hipo.ro
    citiesoftomorrow.ro
    govnet.ro
    energyexpo.ro
    thediplomat.ro
    roenergy.eu
    notorium.ro
    rommedica.ro
    prow.ro
    aiiro.ro
    oaer.ro
    Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
    The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
    BURSA
    BURSA
    Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
    The Kingdom of God on Earth
    Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
    Carte - The crisis solution terminus a quo
    www.agerpres.ro
    www.dreptonline.ro
    www.hipo.ro

    adb