COMUNICAT DE PRESĂ: Iulia Scavo, cel mai bun somelier din România

V.D.
Comunicate de presă / 28 septembrie 2018

Iulia Scavo

Iulia Scavo

Seara de 26 septembrie a marcat un moment important în industria vinului prin desfăşurarea finalei Trofeului Someleriei 2018. În cadrul evenimentului de la Hotel Pullman juriul, format din reprezentanţi de seamă din industria românească, cât şi internaţională au acordat marele premiu celui mai bun somelier din Romania, IULIA SCAVO.

În finală au concurat 4 candidaţi, dintr-un total de 12 concurenţi înscrişi, după o prima etapă a competiţiei ce a avut loc la Hotel New Montana din Sinaia. Aceştia au venit la Bucureşti pentru a demonstra juriului calităţile, pasiunea şi abilităţile şi pentru a încânta publicul cu un specatcol încărcat de pasiune. Probele propuse în finală au fost complexe şi create special pentru a evidenţia rafinamentul, experienţa şi pregatirea de top a celor patru finalişti: analiză meniu, degustare vin în orb, decantare şi servire vin, precum şi simularea interacţiunii dintre client şi somelier în restaurant. În urma jurizării atente, a fost desemnat cel mai bun somelier din Romania: Iulia Scavo, marea câştigătoare, urmată de Marian Muntean,Filip Florian Zota şi Ionuţ Andrieş, clasaţi pe locurile I, II şi III.

Caştigătoarea marelui premiu, un somelier cu o experienţă de 10 ani, a dat dovadă de o cunoaştere amănunţită a băuturilor, o paletă largă de informaţii complementare acestui domeniu şi o uşurinţă uimitoare în comunicarea cu clientul, facilitată de excelenta stăpânire a limbilor engleză, franceză şi română. Pasiunea Iuliei este evidentă în modul în care aceasta vorbeşte despre somelerie:

"Vinul este cultură, patrimoniu, vibraţie dar si corpuscul condensat ce dă sete de cunoaştere. În acest microcosmos corpuscular se ascunde un univers care surprinde cu fiecare carte deschisă, fiecare peisaj viticol contemplat, fiecare om in spatele unei poveşti cu vinuri, şi mai ales cu fiecare pahar degustat. O lume întreagă într-un pahar de cultură, cu istorie, geografie, geologie, ştiinţe exacte sau naturale, chimia noastra intrinsecă, rigoarea matematică a ştiinţei viti-vinicole, hazardul majestuos al naturii, dar şi un spirit ce se asociaza în mod fericit cu artele vizuale, auditive, şi evident arta culinară. O sumă de elemente preţioase în care m-am regasit pas cu pas de zece ani pentru a mă pierde pentru totdeauna cu pasiune! ".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb