Axa prioritară 2 - Tehnologia Informaţiei si Comunicaţiilor (TIC) pentru o economie digitală competitivă, Operaţiunea - îmbunătăţirea conţinutului digital şi a infrastructurii TIC sistematice in domeniul educaţie, e-incluziune, e-sănătate si e-cultură, Acţiunea 2.3.3. COD SMIS 149656
UNIVERSITATEA DIN CRAIOVA anunta începerea proiectului cu titlul "Şanse egale pentru e-educaţie de calitate" cod SMIS 149656 prin POC 2014 - 2020 Axa prioritară 2 - Tehnologia Informaţiei si Comunicaţiilor (TIC) pentru o economie digitală competitivă, Operaţiunea - îmbunătăţirea conţinutului digital şi a infrastructurii TIC sistematice in domeniul educaţie, e-incluziune, e-sănătate si e-cultură, Acţiunea 2.3.3.
Proiectul se derulează începând cu data semnării contractului de finanţare cu Autoritatea pentru digitalizarea României respectiv 30.07.2021 până la 30.07.2022
Obiectivul general al proiectului:
"Şanse egale pentru e-educaţie de calitate" vizează promovarea investiţiilor necesare pentru asigurarea accesului, în cele mai bune condiţii, studenţilor cu dificultăţi materiale ( beneficiari ai burselor sociale şi ocazionale) la procesul de învaţare în procesul on-line. Sintetic se poate formula că scopul proiectului este de a asigura condiţii propice în cadrul învaţamantului superior cu respectarea principiului privind egalitatea de şansă prin mobilizarea fondurilor aferente politicii de coeziune pentru a raspunde într-o maniera flexibilă la nevoile apărute în contextul pandemiei. Desfăşurarea de activităţi didactice presupune o serie de măsuri necesare pentru desfăşurarea în bune condiţii a procesului educaţional în contextul crizei pandemice create de Coronavirusul SARS-CoV-2, pentru a evita o creştere rapidă a infecţiei cu Coronavirus, dar şi pentru a crea condiţiile necesare desfăşurării activităţiilor didactice. Această măsură vizează interesul strategic naţional, acela de a asigura în bune condiţii desfăşurarea activităţiilor didactice respectiv de a asigura desfăşurarea în bune condiţii a serviciului public de educaţie.
Obiectivele specifice ale proiectului:
asigurarea dotării cu echipamente de tip laptop/notebook pentru beneficiarii de burse sociale şi ocazionale în vederea asigurării succesului acestora la e-educaţie.
Implementarea unei platforme instituţionale care să permită gestionarea eficientă, pe termen lung, a echipamentelor destinate educaţiei studenţiilor beneficiari de burse sociale şi ocazionale.
Valoarea proiectului este de 3.966.617,62 lei (valoarea totala) din care: FEDR 3371624,98, buget naţional 3.887.285,26 lei grant si 79.332,36 lei cofinanţare.
Proiect cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regionala prin Programul Operaţional Competitivitate 2014-2020 "Competivi Împreună"
Universitatea din Craiova
Rector Prof. Univ. Dr. Cezar Ionuţ Spînu
Date de contact:
Demetra Lupu Vişănescu - Director de Proiect: achizitii@ucv.ro