Concurs internaţional de interpretare la Jazz in the Park 2015

Elena Deacu
Cultură / 20 martie 2015

Trupe de tineri din 21 de ţări se pot înscrie în competiţie

Primul festival din România care aduce muzica live în Parcul Central al oraşului, Jazz in the Park, pregăteşte pentru ediţia 2015, dedicată Capitalei Europene a Tineretului - Cluj-Napoca, un concurs internaţional de interpretare jazz.

Competiţia are ca obiectiv încurajarea şi promovarea formaţiilor de tineri care interpretează piese în stilul generic jazz (lista cu toate genurile acceptate în concurs este aici). Concurenţii vor susţine mini-concerte în cadrul ediţiei din acest an a Jazz in the Park, iar câştigătorii vor deschide ediţia 2016 a festivalului.

"Concursul de interpretare reprezintă o dorinţă mai veche de-a noastră şi ne bucurăm că în acest an îl vom putea implementa. Avem şansa să descoperim muzicieni talentaţi din România şi nu numai, cu care sa interacţionăm şi la următoarele ediţii, iar pentru aceştia e un cadru în plus de exprimare, întrucat proiectele pe această nişă muzicală în ţară sunt limitate. Am încercat să implementăm acest proiect şi în ediţia a II-a, dar timpul scurt de promovare şi perioada de înscriere au determinat regândirea proiectului în acest an. Deosebirea faţă de ediţia trecută o face inserarea acestui concurs încă de la început în planurile noastre, lucru care ne-a permis să îi oferim o atenţie mai mare, implicit şi o pregătire mai detaliată. Anul acesta suntem încrezători că vom atrage multe trupe şi dacă totul va merge cum ne-am propus, acest concurs va rămâne permanent în structura festivalului", a declarat Alin Vaida, directorul Jazz in the Park.

În competiţie se pot înscrie formaţii compuse din cel puţin doi instrumentişti şi ai căror membri să fie născuţi după data de 1 iulie 1985 (în caz excepţional, se admite ca un singur membru al formaţiei să depăşească această limită de vârstă). Sunt vizaţi muzicieni din România, Bulgaria, Cipru, Cehia, Estonia, Grecia, Ungaria, Islanda, Liechtenstein, Letonia, Lituania, Malta, Moldova, Norvegia, Polonia, Portugalia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Spania şi Ucraina. Înscrierea se poate realiza online, completând formularul dedicat de pe site-ul festivalului. Concursul are două secţiuni: interpretare muzicală şi compoziţie; toate formaţiile înscrise vor participa implicit la secţiunea de interpretare muzicală, iar cei care doresc să se înscrie şi la compoziţie vor preciza acest lucru.

Înscrierile se desfăşoară până în 1 iunie, iar rezultatele preselecţiei vor fi comunicate până în 15 iunie. Trupele selectate vor concerta în perioada 3-5 iulie în faţa juriului şi a publicului, pe o scenă amenajată în Parcul Central în cadrul festivalului Jazz in the Park. Criteriile de jurizare sunt: calitatea interpretării, coeziunea grupului, originalitate şi prezenţă scenică. Valoarea totală a premiilor puse la bătaie este de 1.800 de euro, dintre care trupa câştigătoare va primi 800 de euro şi invitaţia de a susţine un recital în deschiderea festivalului Jazz in the Park 2016. Participarea la competiţie nu este supusă niciunei taxe, iar organizatorii vor asigura cazarea (o noapte) şi masa concurenţilor. Mai multe informaţii despre concurs şi regulamentul oficial sunt disponibile pe site-ul festivalului.

Jazz in the Park este un eveniment organizat de Fapte şi a ajuns la cea de-a treia ediţie. După succesul din vara anului 2014, festivalul a fost nominalizat la categoria "Best Small Festival" în cadrul Festival Awards Europe 2014. Ediţia 2015 este dedicată Capitalei Europene a Tineretului - Cluj-Napoca şi se desfăşoară în perioada 29 iunie-5 iulie în mai multe zone ale oraşului. Festivalul beneficiază de finanţare parţială printr-un grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechteinstein şi Guvernul României, precum şi de fonduri de la Primăria şi Consiliul Local Cluj-Napoca. Accesul la evenimentele din cadrul festivalului este gratuit, cu excepţia concertelor găzduite de Opera Maghiară. Parteneri oficiali: Staropramen şi BCR. Partener instituţional: Primăria şi Consiliul Local Cluj-Napoca. Susţinători: Bosch şi CSI. Partener de comunicare: Vitrina Advertising.

Activitatea Fapte a început în 2006 cu organizarea de evenimente de carieră şi a continuat cu dezvoltarea mai multor evenimente culturale şi de tineret menite să ofere comunităţilor perspective noi. Alături de Jazz in the Park, Fapte organizează Târgul de Cariere, cea mai mare reţea de evenimente de carieră din România şi Republica Moldova.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb