Concursul "Invest" dedicat micilor investitori revine

Andreea Negru
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 22 februarie 2005

Fundaţia pentru Integrare Europeană "Stigma" (FIES) a lansat jocul Concurs "Invest" adresat elevilor din clasele VII-XII, profesorilor şi studenţilor. Scopul jocului este să îi înveţe pe aceştia să realizeze un plan de investiţii în acţiuni, unităţi de fond, depozite bancare sau valută. Vor fi acordate trei premii în valoare de 300 euro fiecare pentru cel mai talentat debutant, cel mai activ profesor şi cel mai inspirat jucător. Bursa de Valori Bucureşti, în calitate de coorganizator, oferă premii în bani. Locul întîi va fi recompensat cu vizita la o bursă europeană, iar locul doi un curs gratuit de servicii de inves-tiţii financiare.

Elevii claselor VII-XII înscrişi la "Cangurul" - concursul european de matematică aplicată - vor primi fişele de joc "Invest" în perioada 1-17 martie, iar completarea acestora se va face cel tîrziu pînă pe data de 17 martie.

La startul jocului, concurentul va dispune de un capital fictiv de 30 milioane de lei, reprezentînd investiţii de 27 milioane de lei într-un număr de 27 de titluri cotate la Bursă, 1 milion de lei în euro, 1 milion de lei în dolari şi un milion de lei într-un depozit bancar.

Pentru evaluarea iniţială a portofoliului sunt folosite cursurile de închidere stabilite de BVB, res-pectiv de BNR la data de 18 februarie 2005. Concurenţii vor dispune de tranzacţii la cursurile de închidere din 21 martie. La transferurile cu acţiuni se vor lua în calcul comisioanele de tranzacţionare de 1% pentru fiecare operaţiune în parte şi un impozit de 1% pe cîştig. La procesul de vînzare- cumpărare a valutei se aplică cursurile indicate de "Banc-Post". La stabilirea valorii portofoliului se vor aduna şi dividendele pe care societăţile le vor acorda, eventual, în această perioadă.

Pentru a veni în ajutorul concurenţilor, publicăm informaţii privind tranzacţionarea la BVB a titlurilor companiilor participante la concurs în data de 18 februarie (data evaluării iniţiale a portofoliului).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb