ZIARUL BURSA

22 februarie 2005
Ediţia din 15.08.2024

Mai multe firme din Covasna lucrează noaptea ca să scape de faliment

Companii / 22 februarie 2005

Patronii fabricilor de confecţii şi de prelucrare a lemnului care lucrează pentru export au fost nevoiţi să-şi redefinească strategia de producţie ca urmare a deprecierii monedei euro în raport cu cea naţională, întrucît acest fenomen le-a afectat veniturile, transmite Rompres.

Tîrgurile de animale au fost redeschise

Companii / 22 februarie 2005

Tîrgurile şi oboarele de animale din judeţul Giurgiu au fost redeschise luni, după o lună de carantină de gradul doi instituită ca urmare a apariţiei a mai multor cazuri de pestă porcină, transmite Rompres.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA

Bush vrea unitate transatlantică

Alina VasiescuInternaţional / 22 februarie 2005

Bush s-a adresat, ieri, europenilor, arătînd că a venit timpul ca aceştia din urmă să depăşească diferenţele de opinie privind războiul din Irak, şi să îşi unească eforturile pentru menţinerea păcii şi democraţiei în Orientul Mijlociu.

SRR şi SRTV - anchetate de parlamentari

I.N.Media-Advertising / 22 februarie 2005

Un grup de 168 de senatori şi deputaţi aparţinînd PNL şi PD au depus la Biroul Permanent o solicitare privind înfiinţarea unei comisii de anchetă pentru evaluarea activităţii Societăţii Române de Televiziune şi a Societăţii Române de Radiodifuziune.

BVB Tranzacţii speciale în sectorul SIF

Raluca UngureanuPiaţa de Capital / 22 februarie 2005

Valoarea transferurilor efectuate pe parcursul sesiunii bursiere de ieri s-a situat la un nivel de 392,8 miliarde de lei, nivel sub aşteptările brokerilor, mai ales ţinînd cont că săptămîna trecută, în perioada 16-18 februarie, titlurile de la...

Alegeri paralele la Camera de Comerţ

Marina EneCompanii / 22 februarie 2005 /

Scandalul iscat în Camera de Comerţ şi Industrie a României şi Municipiului Bucureşti ia amploare. Mihail Vlasov, preşedintele Camerei de Comerţ Iaşi, contestă alegerea lui Victor Babiuc ca preşedinte al Camerei de Comerţ şi Indus-trie a României...

Poprire pe conturile "Nicolina"

Companii / 22 februarie 2005

Direcţia Generală a Finanţelor Publice Judeţene Iaşi a pus poprire pe conturile bancare care aparţin societăţii Nicolina SA Iaşi, transmite Rompres.

Fermierii din Ungaria protestează

Alina VasiescuInternaţional / 22 februarie 2005

Fermierii ungari au declanşat ieri dimineaţă o serie de mişcări de protest, fiind nemulţumiţi de întîrzierile apărute în plata subvenţiilor agricole acordate de Uniunea Europeană.

Oprescu îi ameninţă poziţia lui Năstase

Romana Puiuleţ, Iulia NiţescuPolitică / 22 februarie 2005

Senatorul Sorin Oprescu va candida împotriva lui Adrian Năstase pentru funcţia de preşedinte executiv al PSD. Sorin Oprescu a anunţat abia ieri, în cadrul Delegaţiei Permanente a partidului, că intră în aceas-tă luptă.

Piscină de lux în subsolurile Casei Poporului

Iulia NiţescuPolitică / 22 februarie 2005

Deputaţii vor avea în curînd toate motivele pentru a mai trece din cînd în cînd pe la Parlament, dacă intenţia conducerii instituţiei de a amenaja în interiorul Casei Poporului o piscină şi eventual o sală de fitness va deveni realitate.

Ministrul justiţiei vrea anchetă în cazul "Cocaina"

Laurenţiu PopaPolitică / 22 februarie 2005

Ministrul Justiţiei Monica Macovei a solicitat cercetarea procurorului şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Teorism, George Muscalu, pentru favorizarea infractorului şi dezvăluirea identităţii unei...

Grevă în sectorul bancar al Greciei

Alina VasiescuInternaţional / 22 februarie 2005

O mare parte din băncile din Grecia au fost închise, ieri, din cauza unei greve de 24 de ore, declanşată de confederaţia sindicatelor angajaţilor din domeniu (OTOE).

"Dole" vrea taxe mai mici la exportul de banane în Europa

Alina VasiescuInternaţional / 22 februarie 2005

Uniunea Europeană va trebui să-şi reducă la jumătate taxele vamale pe care vrea să le impună importurilor de banane din America Latină, ca să se conformeze regulilor comerţului global, spune William Feeney, preşedintele pentru Europa al companiei...

Preţul cărnii de pasăre a scăzut

E.R.Materii Prime / 22 februarie 2005

Potrivit ultimelelor date ale Uni-unii Naţionale a Crescătorilor de Păsări din România (UNCPR) preţul cărnii de pa-săre, tip griller, a scăzut uşor de la 60.961 lei/kg la 59.749 lei/kg (TVA inclus).

SIF2 "Moldova" - randament de 65,07%

Andreea NegruInvestiţii Personale / 22 februarie 2005

Plasamentele în unităţi ale fondului mutual de investiţii "Omninvest", efectuate în urmă cu o lună, le-au adus ieri celor care au ale această modalitate de investire, un randament de 30,34% din suma plasată, la valorile calculate în euro.

Bujor-Bogdan Teodoriu - nou consilier de stat la Cotroceni

Politică / 22 februarie 2005

Preşedintele României, Traian Băsescu, l-a numit pe Bujor-Bogdan Teodoriu consilier de stat în cadrul Departamentului de Analize şi Strategii Economice şi Sociale, coordonat de consilierul prezidenţial Theodor Stolojan, a anunţat luni purtătorul...

Arhitectul trebuie să intervină în toate etapele de construire

Raluca BâraCompanii / 22 februarie 2005 /

Arhitectul este absolut necesar pe toată perioada de construire a unei clădiri. Rolul lui este să păstreze unitatea proiectului, a susţinut arhitectul Dan Butică, în cadrul unui seminar desfăşurat la Sphera Building Center la sfîrşitul săptămînii...

Vosganian: După Bursă, urmează asigurările

C.D.Politică / 22 februarie 2005

Varujan Vosganian, preşedintele Comisiei senatoriale de Buget, Finanţe, Bănci, a precizat, ieri, că în perioada următoare, atenţia se va îndrepta către asigurări, după ce în prima parte a anului, interesul autorităţilor s-a orientat către piaţa...

"Oxus Gold" preia 17% din acţiunile "Eurogold"

V.B.Internaţional / 22 februarie 2005

Compania britanică de minerit "Oxus Gold" va achiziţiona un pachet de 17,2% din acţiunile firmei australiene "Eurogold Limited" - care deţine licenţe de explorare în România, valoarea tranzacţiei ridicîndu-se la 2,7 milioane de...

Deficitul contului curent în 2004: 4,4 miliarde de euro

Andreea NegruMacroeconomie / 22 februarie 2005

Contul curent al balanţei de plăţi a înregistrat, în 2004, un deficit de aproximativ 4,4 miliarde de euro, cu 43,9% mai mult decît cel înregistrat cu un an în urmă, cînd acesta a fost de 3.060 milioane de euro, arată într-un comunicat al Băncii...

Ţiriac

Radu F. AlexandruEditorial / 22 februarie 2005

Radu F. Alexandru

Mi se pare surprinzător şi total nedrept modul cum, în iureşul în care o lume întreagă a luat la răsfoit dosarul Ţiriac jr., a fost lăsat la o parte şi dat uitării tocmai Ţiriac sr.

Exportatorii acuză politica BNR

Costi DobreaBănci-Asigurări / 22 februarie 2005 /

Exportatorii nu mai sînt dispuşi să discute posibilitatea extinderii pe noi pieţe, din cauza aprecierii puternice a monedei naţionale, susţine Florin Pogonaru, preşedintele Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România (AOAR).

Noi lucrări de înlocuire a contoarelor mecanice la RADET

A.T.Companii / 22 februarie 2005 /

Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a aprobat, săptămîna trecută, un proiect de hotărîre privind indicatorii tehnico-economici pentru înlocuirea contoarelor mecanice montate pe circuitul primar în punctele termice RADET.

Intervenţie sau hedging?

Radu Luca, Bursa Monetar Financiară şi de Mărfuri SibiuPiaţa de Capital / 22 februarie 2005 /

Intervenţiile BNR pe piaţa valutară interbancară au venit în ajutorul monedei europene, care a ajuns la nivelul maxim de 38.800 lei pe unitate. Operaţiunea a fost declanşată imediat ce euro a coborît sub pragul de 35.000 lei şi urmarea ei a fost...

"Banca Transilvania" deschide trei noi unităţi

Andreea NegruBănci-Asigurări / 22 februarie 2005 /

"Banca Transilavania" a des-chis trei agenţii noi în Bucureşti, în aceeaşi zi. Astfel, banca are 16 unităţi bancare în Capitală, cu peste 115.000 clienţi, concentrîndu-şi atenţia către zonele intens circulate şi zonele rezidenţiale.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo