RASDAQ 80% din transferurile la categoria I au fost realizate cu acţiuni "Socep" Constanţa

Andreea Negru
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 22 februarie 2005

Cu tilurile operatorului portuar "Socep Constanţa" (simbol SOCP) s-au efectuat în cursul zilei de luni tranzacţii care reprezintă aproximativ 51% din volumul total al transferurilor realizate la categoria I. Numărul de acţiuni SOCP transferate a depăşit 80% din totalul acţiunilor categoriei întîi, iar preţul de tranzacţionare a fost în creştere cu 4,65% faţă de şedinţa bursieră de vineri. De la începutul anului pînă în prezent au fost făcute tranzacţii cu pachete reduse de titluri SOCP , între 57 şi 149 acţiuni. Cel mai mic preţ din ianuarie pînă în prezent a fost de 4.050 lei/acţiune, iar cel mai mare a atins 4.940 lei/acţiune. Volumul cel mai ridicat de tranzacţionare cu titluri SOCP a fost înregistrat în sesiunea bursieră de ieri, acesta fiind de peste 8 miliarde de lei. Preţul mediu al acţiunilor operatorului portuar din ultimul an s-a situat între un minim de 1.320 lei/acţiune şi un maxim de 5.450 lei/acţiune.

Cu acţiunile companiei de construcţii navale "Aker" Brăila(simbol SNBB) s-a realizat luni un număr redus de tranzactii, dar la o valoare ce reprezintă aproximativ 30% din volumul total al transferurilor efectuate la categoria I. Preţul la care s-au transferat titlurile SNBB reprezintă maximum istoric înregistrat de la listare pînă în prezent. Preţul mediu la care s-au transferat acţiunile SNBB a fost de 92.578 lei/acţiune, cu 14,81% mai mare decît preţul înregistrat cu o şedinţă în urmă.

Cu acţiunile "Rompetrol" Bucureşti( simbol VEGA), în număr de peste 250 mii, s-au perfectat 33 de tranzacţii cu o valoare redusă pe aproximativ 200 milioane de lei. Cel mai mare volum al tranzacţiilor s-a înregistrat pe 21 ianuarie, aces-ta fiind de peste 2 miliarde de lei. Preţul mediu înregistrat în ultimul an s-a situat între 465 lei şi 881 lei/acţiune.

La categoria aIIa transferurile realizate cu acţiuni ale "Asigurării Româneşti" (simbol ASRA) au reprezentat luni 50% din volumul total al tranzacţiilor la această categorie. Numărul de acţiuni tranzacţionate a reprezentat 61% din totalul acţiunilor cu care s-au perfectat tranzactiile la această categorie în cursul sesiunii bursiere de luni. Preţul mediu de la începutul anului a variat între un minim de 4.300 lei şi un maxim de 5.700lei/acţiune înregistrat la începutul lunii februarie. Volumul cel mai mare de tranzacţionare a fost de peste 4 miliarde de lei, în 17 februarie anul curent.

La categoria de bază s-au efectuat tranzacţii cu acţiunile companiei fabricii de produse farmaceutice "Biofarm" (simbol BIOF) în valoare de peste 52% din volumul total la aceasta categorie. Au fost transferate acţiuni BIOF reprezentînd aproximativ 50% din totalul acţiunilor transferate luni la categoria de bază. De la listare pînă în prezent preţul mediu a oscilat între un minim de 1.700lei/titlu , înregistrat în iulie 2001 şi un maxim de 8.000 lei/acţiune înregistrat la jumătatea anului trecut.

Luni a început oferta publică de preluare a societăţii "Alum" Tulcea (simbol BBGA) adminis-trată de societatea pe acţiuni "Vanguard" de către "Pioche Consultants Ltd".

La societatea "Agmus" , compania "Eurotransport" Iaşi deţine în prezent 6,10%din titluri, iar SIF "Moldova" 13,82% din capitalul social. S-au primit raportări cu privire la modificarea deţinerilor faţă de pragul de 5%, a următoarelor societăţi: "Salf" Focşani, "Saif Tim" şi "Anteco" Ploieşti.

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb