Oprescu îi ameninţă poziţia lui Năstase

Romana Puiuleţ, Iulia Niţescu
Ziarul BURSA #Politică / 22 februarie 2005

Senatorul PSD Sorin Oprescu a intrat în competiţie pentru funcţia de preşedinte executiv al partidului

Adrian Năstase consideră că acesta profită de capitalul politic obţinut prin tevatura iscată în jurul candidaturii pentru Primăria Capitalei

Candidatura lui Marian Vanghelie la Primăria Capitalei nu este sigură deocamdată

Senatorul Sorin Oprescu va candida împotriva lui Adrian Năstase pentru funcţia de preşedinte executiv al PSD. Sorin Oprescu a anunţat abia ieri, în cadrul Delegaţiei Permanente a partidului, că intră în aceas-tă luptă. Pînă în momentul de faţă, bătălia din PSD se anunţase crîncenă numai pentru funcţia de secretar general, la care aspiră Miron Mitrea, fostul ministru al transporturilor, Octav Cozmîncă, preşedintele executiv al PSD, Victor Ponta, preşedintele TSD, şi preşedintele organizaţiei PSD Cluj, Ioan Rus. Adrian Năstase a anunţat, în deplasarea "electorală" efectuată la Cluj, că nu îşi permite să candideze împotriva lui Ion Iliescu la funcţia de preşedinte al PSD, însă, pînă în acest moment, funcţia a doua în partid nu i-a fost ameninţată de nici un alt contracandidat. Decizia lui Sorin Oprescu de a candida împotriva lui Adrian Năstase a fost ţinută în secret, astfel încît ieri, la finalul Delegaţiei Permanente, nici un oficial nu a vrut să amintească despre ea.

Pe de altă parte, actualul preşedinte al PSD, Adrian Năstase, a luat în glumă decizia lui Sorin Oprescu de a-l înfrunta la Congresul din aprilie. Preşedintele PSD a declarat, ieri, că pune aspiraţia lui Sorin Oprescu la cea de-a doua funcţie în partid pe seama tevaturii ce s-a creat în legătură cu propunerea pentru Primăria Bucureşti. Ironic, Adrian Năstase a declarat: "Trebuie să încurajăm competiţia. Pe mine m-ar bucura să existe cît mai mulţi competitori pentru că astfel vom arăta că sîntem un partid adevărat şi vom vedea ce putem face pentru partid".

Pe de altă parte, în Delegaţia Permanentă a PSD, liderii partidului au discutat despre posibilitatea retragerii lui Marian Vanghelie din competiţia pentru Primăria Capitalei. Adrian Năstase a repus în discuţie candidatura lui Marian Vanghelie, primarul sectorului 5, pentru Primăria Bucureştiului. Motivul preşedintelui PSD a fost protestul liderilor din Ardeal şi Banat, care s-au plîns că aruncarea lui Marian Vanghelie în competiţie ar putea aduce o imagine proastă întregului partid.

Ieri, membrii Delegaţiei nu şi-au exprimat votul în legătură cu această candidatură a lui Vanghelie, hotărînd că atît decizia, cît şi responsabilitatea unei astfel de propuneri aparţine preşedintelui Organizaţiei Bucureşti, Dan Ioan Popescu.

Candidatura lui Marian Vanghelie la Primăria Generală nu este definitivă. În cursul săptămînii viitoare, partidul va organiza un Birou Executiv Central (BEx), în cadrul căruia pesediştii vor trebui să valideze candidatura primarului sectorului 5. Trebuie menţionat că din BEx fac parte atît liderii nemulţumiţi din teritoriu, cît şi liderii de la centru, care şi-au manifestat indignarea faţă de desemnarea candidatului pentru primărie. Iar liderii care nu au avut ieri ocazia să voteze împotriva lui Marian Vanghelie se vor putea răzbuna săptămîna viitoare, în BEx.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb