Condmag se asociază cu Compact EPC GmbH pentru staţiile de măsurare a gazelor

C.P.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 28 mai 2007

Compania Condmag SA Braşov a semnat recent un contract de sub-antrepriză cu Compact EPC GmbH & Co KG - Membru al Grupului Max Streicher (Germania) pentru achiziţia, execuţia, finalizarea şi punerea în funcţiune a staţiilor de măsurare gaze tip 2 ale Petrom, a anunţat compania, citata de NewsIn..

Condmag este specializată în conducte magistrale de gaze şi petrol şi în instalaţii tehnologice aferente acestora.

În perioada iunie - decembrie 2007 vor fi înlocuite instalaţiile vechi ale staţiilor de măsurare din 27 de staţii, în principal în regiunile Muntenia, Oltenia, Banat şi Moldova, precizează comunicatul. Acestea vor măsura automat debitul şi calitatea gazelor furnizate clienţilor de către Petrom. Staţiile sunt proiectate în Germania de către Compact EPC GmbH & Co KG (membru al Grupului Max Streicher), care va livra gata montate pe skiduri instalaţiile mecanice şi de automatizare.

Într-o primă fază a proiectului, Condmag va efectua în lucrări de construcţii, precum drumuri de acces şi terasamente, furnizarea şi montarea clădirii metalice pentru skidul de măsurare, împrejmuiri, platforme şi fundaţii. Apoi, compania braşoveană va executa o serie de lucrări de instalaţii, acestea incluzând lucrări de conducte, cuplări, montaj instalaţie electrică de forţă şi semnal. Conform contractului, Condmag va asigura şi asistenţa pentru punerea în funcţiune a noilor staţii.

Contractul de subantrepriză cuprinde şi o clauză de confidenţialitate motiv pentru care valoarea acestuia nu poate fi făcută publică, menţionează comunicatul transmis duminică de Condmag.

Rezultatele finale ale acestui proiect vor susţine strategia Petrom de aliniere la standardele impuse de noile exigente legislative ale Uniunii Europene cu privire la măsurarea gazelor, vizând în principal îmbunătăţirea acurateţei de măsurare a gazelor şi obţinerea monitorizării de la distanţă a acestora.

Petrom exploatează rezerve estimate de petrol şi gaze de peste un miliard de barili echivalent petrol, are o capacitate anuală de rafinare de 8 milioane tone şi deţine 593 de staţii în România. Compania are de asemenea o reţea internaţională de 211 staţii amplasate în Moldova, Bulgaria şi Serbia. Acţiunile Petrom se tranzacţionează la Bursa de Valori Bucureşti.

Condmag a construit, până acum, aproximativ 90% din reţeaua de conducte magistrale de transport gaze naturale în Romania, adică în jur de 12 000 km. Printre cei mai importanţi clienţi ai Condmag SA Braşov se numără Transgaz SA Mediaş, Romgaz Mediaş, E-ON Gaz România Tg Mureş, Distrigaz Sud Bucureşti, Petrom, Rompetrol, Falcon Oil&Gas, CET Braşov, consilii locale şi primării. Compania Condmag este listată la Rasdaq.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb