CONFERINŢA ANTREPRENORIATUL FEMININ - EDIŢIA A II-A / ANCA IONESCU, MINISTERUL ECONOMIEI: "Una din două întreprinderi nou-create dispare în primul an de viaţă"

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Companii / 13 mai 2014

"Una din două întreprinderi nou-create dispare în primul an de viaţă"

Pregătirea strategiei guvernamentale pentru susţinerea IMM-urilor şi îmbunătăţirea mediului de afaceri 2020 a identificat patru mari probleme în materie, şi anume: există un număr foarte mic de întreprinderi mici active în economia naţională, un număr foarte mic de întreprinderi de talie mijlocie, prea puţine dintre acestea activează în domeniul de producţie (majoritatea în servicii şi comerţ), iar una din două companii nou-create dispare în primul an de viaţă, spune Anca Laura Ionescu, secretar de stat în Ministerul Economiei.

În condiţile date, strategia urmăreşte creşterea numărului de întreprinderi active, dezvoltarea celor existente şi crearea de locuri de muncă.

"Sperăm să finalizăm strategia în maximum două săptămâni", a declarat doamna Ionescu, precizând: "Obiectivul guvernului este dezvoltarea unui mediu de afaceri activ, stabil, transparent, bazat pe competitivitate şi spirit antreprenorial, astfel încât oamenii de afaceri să facă faţă concurenţei de pe plan intern şi extern".

Reprezentantul ministerului a adăugat că Executivul are ca direcţii de acţiune dezvoltarea şi sprijinirea întreprinderilor, acces la pieţe, acces la finanţare şi la inovare.

Anca Ionescu a mai amintit că, la data de 15 mai, Guvernul va lansa programul Cosme pentru competitivitatea IMM-urilor, cu o valoare de peste 2 miliarde de euro, care priveşte consolidarea şi stimularea competitivităţii în afaceri.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb