CONFERINŢA ANTREPRENORIATUL FEMININ - EDIŢIA A II-A / RAVI BUCK, OFIŢER ECONOMIC AMBASADA SUA: "România trebuie să încurajeze mai mult spiritul antreprenorial"

ALINA TOMA VEREHA
Ziarul BURSA #Companii / 13 mai 2014

"România trebuie să încurajeze mai mult spiritul antreprenorial"

România trebuie să încurajeze mai mult spiritul antreprenorial, printr-o mai mare transparenţă şi printr-un cadru fiscal stabil, a declarat, pentru ziarul BURSA, Ravi Buck, ofiţer economic în cadrul Ambasadei SUA.

Domnia sa ne-a precizat: "SUA sprijină creşterea economică a României. Pentru antreprenori, trebuie să existe un sistem mai bun de informare, să fie clar cum poţi dezvolta o afacere şi să fie clar ce taxe şi impozite au de plătit. De aceea, stabilitatea cadrului fiscal este importantă".

În cadrul conferinţei, domnul Buck a încurajat femeile antreprenor, arătând că acestea au un rol foarte important în dezvoltarea economică a tuturor ţărilor. Reprezentantul ambasadei SUA la Bucureşti a mai spus: "Start-up-urile şi micile afaceri sunt cruciale în dezvoltarea economică şi crearea de noi locuri de muncă. Ele reprezintă şi o sursă importantă de inovare. În aprilie 2010, preşedintele Obama a stabilit un program global (Global Entrepreneurship Program) de sprijinire a antreprenoriatului în ţările care ne sunt partenere. Spiritul antreprenorial este foarte important. Potrivit unui raport OECD din octombrie 2013, firmele cu o vechime în activitate de mai puţin de 5 ani au creat aproape jumătate din locurile de muncă din ţările OECD din ultimii zece ani. De exemplu, Facebook, iniţiat de doi studenţi în 2004, acum are 6.000 de angajaţi la nivel mondial, din care 1.000 sunt în Europa".

Ravi Buck a amintit, în acest context, că Hillary Clinton, fost secretar de stat, a declarat că antreprenoriatul este un mod de a privi lumea şi de a vedea şi oportunităţi dincolo de obstacole, dar şi că întreprinzător este orice persoană cu imaginaţie, care are determinarea şi abilitatea de a-şi transpune ideile în practică.

Domnul Buck a ţinut să precizeze: "Cel mai important aspect necesar succesului antreprenorial este să ai un climat favorabil pentru întreprinderile mici şi mijlocii. Samira Cook, reprezentanta Centrului Femeilor de Afaceri din Washington DC, a vorbit recent despre realizările femeilor de afaceri din România şi a arătat că femeile reprezintă 34% din totalul persoanelor care sunt proprii lor angajatori şi că 50% din cele aproximativ jumătate de milion de femei de afaceri îşi conduc propria întreprindere".

Oficialul Ambasadei SUA recomandă mai multă comunicare între Guvern şi mediul de afaceri şi punerea la punct a unei reţele de comunicare între IMM-uri.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb