CONFERINŢA BURSA "COMPORTAMENTUL ÎN AFACERI, PE TIMP DE CRIZĂ" Ialomiţianu: Nu trebuie să ne hazardăm cu majorările de pensii şi salarii

ELENA VOINEA
Ziarul BURSA #Companii / 31 octombrie 2011

Ialomiţianu: Nu trebuie să ne hazardăm cu majorările de pensii şi salarii

Salariile şi pensiile trebuie menţinute la nivelul din acest an, astfel încât banii să fie direcţionaţi pentru investiţii, a declarat, vineri, Gheorghe Ialomiţianu, ministrul Finanţelor Publice.

Domnia sa a adăugat că trebuie să fim prudenţi cu ce vom face cu bugetul în 2012 şi la ce deficit vom ajunge, pentru că avem o "problemă", privind finanţarea.

Ministrul Finanţelor Publice a declarat: "Luăm împrumuturi pe termen mediu, cu dobânzi reduse. Contextul internaţional s-a schimbat şi suntem în situaţia să luăm împrumuturi pe durate mai scurte. Nu trebuie să cădem în capcană, să mergem cu un deficit mai mare şi să îl cheltuim cu dobânzile. Trebuie să dăm mai mulţi bani pentru investiţii. Nu trebuie să ne hazardăm privind majorările de salarii şi pensii. Cea mai bună variantă este să menţinem salariile şi pensiile la nivelul lui 2011, ca să dăm mai mulţi bani pentru investiţii pentru că nu ne mai putem permite, în 2012, să facem ajustări de cheltuieli. Nu ne mai putem permite să facem ca în 2007-2008, să stimulăm consumul, iar investiţiile fie să le blocăm, fie să reducem ritmul de efectuare a acestor investiţii. Singura cale de a depăşi această perioadă o reprezintă investiţiile".

Gheorghe Ialomiţianu a precizat că nu putem să reducem taxele şi să mărim cheltuielile: "Am văzut că USL pune nişte condiţii. Am analizat aceste măsuri şi se observă foarte clar că există o neconcordanţă, pentru că nu poţi să reduci taxele şi pe de cealaltă parte să măreşti cheltuielile. Nicio ţară nu a făcut un asemenea lucru. Acesta este rezultatul unei relaţii nefireşti între PSD şi PNL".

Domnia sa a adăugat că o astfel de măsură ar însemna "să ducem ţara în incapacitate de plată".

"Ar însemna că tot ce am construit până acum să se ducă pe apa sâmbetei", potrivit ministrului Finanţelor Publice.

Domnia sa a mai afirmat că toate ţările au luat măsuri, "aceleaşi măsuri pe care le-a luat şi România".

Ministerul Finanţelor Publice "este în negocieri" cu Fondul Monetar Internaţional (FMI) şi cu Comisia Europeană ca să stabilească nivelul de deficit, luând în considerare posibilităţile de finanţare şi nivelul investiţiilor, potrivit lui Gheorghe Ialomiţianu. Domnia sa a precizat că deficitul trebuie stabilit astfel încât să poată fi finanţat, ca să nu existe derapaje.

Gheorghe Ialomiţianu a mai declarat, vineri, că se află în lucru o variantă "de a ne împrumuta de pe pieţele internaţionale", dar trebuie să ţinem cont şi de dobândă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb