CONFERINŢA BURSA "COMPORTAMENTUL ÎN AFACERI, PE TIMP DE CRIZĂ" Isărescu: Deficitele vor persista, pentru că nu economisim suficient

Emilia Olescu
Ziarul BURSA #Companii / 31 octombrie 2011

Isărescu: Deficitele vor persista, pentru că nu economisim suficient

Contextul european şi soluţiile nou adoptate pentru salvarea Greciei, consecinţele pe care acestea din urmă le vor genera în sistemul bancar, precum şi soluţiile care ar putea fi adoptate pentru ca ţara noastră să treacă mai uşor peste noul val de criză- acestea au fost principalele teme abordate de participanţii la conferinţa "Comportamentul în afaceri pe timp de criză", organizată vineri de ziarul BURSA, cu sprijinul Băncii Naţionale a României (BNR).

În cuvântul de deschidere, Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a pus accent pe competitivitate şi performanţă, subliniind că mediul de afaceri din ţara noastră trebuie să devină competitiv şi să performeze: "Să avem un cadru macroeconomic adecvat şi instituţii stabile - acestea sunt condiţii necesare pentru a ajunge la competitivitate, dar nu suficiente. Trebuie să ajungem la nivelul întreprinderilor, unde trebuie să apară cuvântul < performanţă >".

Guvernatorul BNR susţine că ţara noastră nu economiseşte suficient, adăugând că, din acest motiv, deficitele vor persista şi în perioada următoare. De aceea, spune Mugur Isăres­cu, trebuie să păstrăm deficitele la un nivel rezonabil.

La rândul său, ministrul finanţelor publice, Gheorghe Ialomiţianu, a sub­liniat că ţara noastră nu poate să reducă taxele şi să mărească cheltuielile, întrucât o astfel de măsură ar însemna "să ducem ţara în incapacitate de plată".

România nu a fost pregătită în momentul în care au început să apară efectele crizei financiare mondiale, a declarat oficialul MFP, precizând că, în 2009, ţara noastră avea un deficit de peste 5,4% din PIB, sistemul de cheltuieli curente era nesustenabil, ne confruntam cu dezechilibre macroeconomice, iar companiile nu erau restructurate. Potrivit domniei sale, România era obligată să asigure sustenabilitatea finanţelor publice, pentru a evita intrarea în incapacitate de plată, drept pentru care a apelat la acordul cu Fondul Monetar Internaţional.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb