CONFERINŢA BURSA - FINANŢAREA EUROPEANĂ, O ŞANSĂ A ECONOMIEI NOASTRE Achim Irimescu: Sperăm să ajungem la 21 miliarde euro - fonduri europene pentru agricultură, din următorul buget

Ziarul BURSA #Fonduri Europene / 30 mai 2012

Achim Irimescu: Sperăm să ajungem la 21 miliarde euro - fonduri europene pentru agricultură, din următorul buget

UPDATE: Plăţi directe de 3 miliarde de euro pe Pilonul I

În cadrul pilonului I al politicii agrare comune, ţara noastră a beneficiat de plăţi directe de 3,5 miliarde de euro.

În cadrul pilonului I al politicii agrare comune, ţara noastră a beneficiat de plăţi directe de 3,5 miliarde de euro. Secretarul de stat în Ministerul Agriculturii, domnul Achim Irimescu, a declarat, astăzi, că, per total, sectorul agricol a atras aproape 7 miliarde de euro din care dezvoltarea rurală reprezintă 3,5 miliarde de euro.

Domnia sa a precizat că pe Pilonul I rata de absorbţie este de 97% dar România a înregistrat penalităţi din cauza erorilor şi a plăţilor întârziate. În total, din 2007 şi până în prezent, penalităţile plătite sunt de 170 milioane euro, dar rata acestor erori a scăzut de la 10% în 2007 la 3% în prezent.

Potrivit secretarului de stat Irimescu, pe Pilonul II avem o rată de absorbţie de 40%, dar suntem pe ultimul loc din Europa, alături de Bulgaria. Proiectele contractate pe acest pilon sunt de 5 miliarde de euro (67%).

Programul Operaţional Pescuit beneficiază de fonduri de 230 milioane euro din bugetul european la care se adaugă 300 milioane de euro contribuţia naţională. Plăţile sunt întrerupte din ianuarie şi Ministerul Agriculturii face eforturi să le deblocheze, stabilind deja un plan de corectare a deficienţelor.

Achim Irimescu afirmă că acuzaţiile nu sunt grave, nu este vorba de fraude şi că Ministerul a transmis la Bruxelles documentele necesare.

---------------------

Achim Irimescu: Sperăm să ajungem la 21 miliarde euro - fonduri europene pentru agricultură, din următorul buget

Din bugetul european 2014-2020, sperăm ca ţara noastră să beneficieze de fonduri mai multe pentru agricultură, de până la 21 miliarde euro, din care, cei mai mulţi bani, vor fi utilizaţi pentru plăţile directe, a precizat Achim Irimescu, secretar de stat în Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).

Domnia sa şi-a exprimat speranţa că, pe partea de dezvoltare rurală, să fie menţinută suma de circa 8 miliarde euro: "Sperăm ca sumele din fonduri europene pentru sectorul agricol să se menţină. Dacă se vor menţine, însă, şi corecţiile de 10% pentru toată perioada, aceste sume vor fi afectate".

Reprezentantul MADR a subliniat că gradul de absorbţie al fondurilor în agricultură este redus din mai multe motive, printre care se numără lipsa de finanţare şi de proiecte în domeniu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb