CONFERINŢA BURSA: "ROLUL BĂNCILOR ÎN RESTRUCTURAREA COMPANIILOR"/ ILEANA BRATU, FGCR: "Interes mare al băncilor pentru finanţarea achiziţiei de terenuri agricole"

A.T.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 2 decembrie 2013

"Interes mare al băncilor pentru finanţarea achiziţiei de terenuri agricole"

Băncile sunt tot mai interesate să finanţeze achiziţia de terenuri agricole de către persoane fizice şi juridice, a declarat Ileana Bratu, director în cadrul Fondului de Garantare a Creditului Rural (FGCR). Fondul garantează până la 80% din valoarea de achiziţie a terenurilor agricole, în baza unei ordonanţe de urgenţă adoptată de Guvern în vară.

Doamna Bratu a subliniat: "Sunt multe solicitări şi de la persoane fizice. Putem acum să garantăm până la 50% din valoarea terenurilor achiziţionate de persoanele fizice. BNR sprijină acest lucru şi a recomandat băncilor să aplice criterii de creditare ca la companii acelor persoane fizice care fac afaceri în agricultură. Vorbim, deci, de o abordare mai lejeră a creditării pentru persoanele fizice".

Reprezentantul FGCR a subliniat că tot mai multe instituţii financiare au produse de creditare pentru cumpărarea terenurilor agricole. De asemenea, Ministerul Agriculturii a alocat, pentru acest an, 60 milioane lei pentru microcreditarea agriculturii, de care instituţiile financiare sunt foarte interesate. Ministerul va face o selecţie a băncilor în perioada următoare, care vor lucra pe schema de microcreditare.

Ileana Bratu a îndemnat băncile să acorde mai multă atenţie agriculturii şi să "nu o mai considere prăfuită şi plină de riscuri". Reprezentantul FGCR a amintit că agricultura va primi, pentru perioada 2014-2020, fonduri europene de circa 20 miliarde de euro, care vor diminua riscurile instituţiilor financiare care acordă credite.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb