CONFERINŢA CODUL INSOLVENŢEI / CRISTIAN PÂRVAN, AOAR: "Insolvenţa unor companii este provocată şi de firme cu capital negativ"

Emilia Olescu
Ziarul BURSA #Companii #Insolvenţa / 28 februarie 2020

Cristian Pârvan

Cristian Pârvan

Insolvenţa unor companii este provocată şi de firme cu capital negativ, a precizat Cristian Pârvan, secretarul general al Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România (AOAR).

Domnia sa a menţionat: "Avem 250.000 de firme cu capital negativ care primesc bani de la acţionari sau merg pe minus. În acest context, mai avem multe de reglat în economie şi trebuie menţionat că insolvenţa unor companii este provocată şi de astfel de cazuri de firme. Din punctul meu de vedere, trebuie să decelăm şi să avertizăm, trebuie să fie avertizaţi cei care se apropie de insolvenţă, ca să ştie despre ce este vorba. De asemenea, trebuie ca instrumente legale şi profesionale ca bancrutele să nu se poată manifesta". Este evident că instrumentul insolvenţei bine folosit şi bine înţeles este util şi trebuie aplicat cât mai corect, pentru a curăţa piaţa de firmele care produc insolvenţa altora, a menţionat Cristian Pârvan, adăugând: "Toată legislaţia care s-a dezvoltat arată că suntem încă într-o fază indecisă şi că avem în continuare de lucrat".

În opinia domniei sale, ar fi foarte important pentru mediul de afaceri să se întocmească rapoarte care să prezinte situaţia probabilă cu care se va confrunta companiile cu capital autohton în acest an, din punct de vedre al insolvenţei: "Vom avea o categorie specială de insolvenţe în zone importante de producţie. Vom pierde din firmele de producţie. Vor intra în insolvenţă pentru că nu mai fac faţă. Ar fi utile rapoarte care să demonstreze capabilitatea breslei de a oferi o fotografie a economiei româneşti, pentru că ne-ar permite să încercăm protejarea micilor creditori în faţa marilor creditor şi să încercăm să reglăm nişte ches­tiuni macroeconomice. Pe bază de argumente şi profesionalism putem să facem ca lucrurile să progreseze".

Reprezentantul AOAR mai consideră că degeaba spunem că insolvenţa este un instrument de piaţă dacă o procedură de inslovenţă durează zece ani, caz în care este clar că în piaţa respectivei firme apare o distorsiune.

În opinia domnului Pârvan, avem un tablou destul de pestriţ în acest domeniu, dar este clar că insolvenţa, alături de alte măsuri, trebuie să elibereze piaţa de firmele care nu au ce căuta în ea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7397
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3041
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0232
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.6495

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb