CONFERINŢA "CODUL INSOLVENŢEI" - EDIŢIA A III-A/ STAN TÎRNOVEANU, ZRP INSOLVENCY: "Codul Insolvenţei are nevoie de amendamente pentru rezolvarea inadvertenţelor"

P.B.
Ziarul BURSA #Companii #Insolvenţa / 19 februarie 2016

"Codul Insolvenţei are nevoie de amendamente pentru rezolvarea inadvertenţelor"

Procedura insolvenţei, cu toate etapele ei, este o realitate pentru societăţile de astăzi, iar acest fenomen trebuie să fie perceput corect şi onest, a declarat, ieri,Stan Tîrnoveanu, co-managing partner în cadrul ZRP Insolvency, subliniind că avem nevoie de o completare a reglementărilor pentru Codul Insolvenţei, astfel încât să fie rezolvate inadvertenţele din sector.

"Raţiunea este că, atât timp cât există riscul asumat al unei activităţi, există şi incidenţa insolvenţei şi ar trebui să existe şi proceduri concursuale - inclusiv cu şanse de salvgardare sau nu", a spus domnul Tîrnoveanu, subliniind că non-reglementarea nu este o soluţie.

Potrivit sursei citate, Codul Insolvenţei are o reglementare incompletă întrucât "nu se aplică unităţilor administrativ-teritoriale (există reglementare separată), persoanei fizice consumator (există reglementare separată), unităţilor şi instituţiilor învăţământ preuniversitar şi universitar, profesiilor liberale (avocaţi, arhitecţi, cabinete medicale, experţi, evaluatori etc.)".

Referitor la raportul de evaluare întocmit în procedură, domnul Tîrnoveanu spune că termenul de contestare este foarte scurt (5 zile de la publicarea în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă a anunţului privind depunerea Raportului de evaluare la dosarul cauzei) şi nu asigură posibilitatea reală a consultării lui şi nici un drept efectiv de apărare.

Astfel, domnia sa propune următoarele legi ferenda (n.r. ce urmează să fie elaborate): stabilirea unui termen mai îndelungat de 5 zile (de preferat similar căilor de atac, pentru a concilia celeritatea procedurii cu dreptul efectiv de apărare); fie stabilirea posibilităţii de contestare a Raportului până la primul termen de judecată în dosar; fie publicarea integrală sau orice altă combinaţie rezonabilă a acestor variante.

Reprezentantul ZRP Insolvency a menţionat şi nevoia de clarificare a conţinutului Raportului de evaluare pentru tratamentul echitabil. Totodată, în ceea ce priveşte denunţarea contractelor, domnul Tîrnoveanu consideră că despăgubirea ar trebui să fie stabilită prin lege, pentru a evita greşelile de judecată şi confuzia instituţiilor, pentru a permite co-contractantului reaşezarea pe piaţă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb