CONFERINŢA "DEZVOLTAREA ROMÂNIEI ÎN NOUL CONTEXT FINANCIAR EUROPEAN" / MIRCEA TUDOR, MB TELECOM: "Contribuabilii au nevoie de un arbitru neutru în relaţia cu ANAF"

ALINA TOMA
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 20 februarie 2015

"Contribuabilii au nevoie de un arbitru neutru în relaţia cu ANAF"

Schimbările propuse în proiectul noului cod fiscal sunt pozitive, apreciază Mircea Tudor, preşedintele companiei MB Telecom, care susţine că Ministerul Finanţelor arată o deschidere către mediul de afaceri pe care nu a mai manifestat-o până acum.

Domnia sa a ne-a declarat: "Mai avem cale lungă până la aprobarea noului cod. Important este că avem o lună de zile de dezbateri şi dacă Ministerul Finanţelor preia măcar jumătate din propunerile mediului de afaceri, atunci pot spune că ţara noastră va intra pe un trend ascendend. Sperăm ca noul cod să nu fie deturnat de la bunele sale intenţii când ajunge la vot în Parlament".

Preşedintele MB Telecom a propus Ministerului Finanţelor introducerea unui arbitru neutru în relaţia ANAF-contribuabili: "Cred că acest arbitru poate fi Justiţia. Conturile contribuabililor nu mai trebuie blocate de ANAF fără să existe o decizie a instanţei. De asemenea, am mai propus ca statul şi contribuabilii să aibă drepturi şi obligaţii în oglindă. Statul trebuie să îşi asume plata datoriilor către mediul privat cu tot cu penalităţi şi dobânzi penalizatoare dacă face plata cu întârziere".

Investiţiile în cercetare, o şansă pentru dezvoltarea ţării noastre

Ţara noastră are un potenţial foarte mare să strălucească în domeniul cercetării şi al inovării, dar niciodată până acum nu a utilizat acest potenţial, consideră Mircea Tudor.

Domnia sa a afirmat că investiţiile în cercetare sunt şansa de dezvoltare a României, de a avea o economie mult mai competitivă.

Reprezentantul MB Telecom a explicat: "Cred că Guvernul este decuplat de la obiective ce pot fi strategice, de interes naţional. Toate studiile arată că există o corelare directă între investiţiile în cercetare şi ritmul de dezvoltare. România nu investeşte în cercetare, deşi este pe locul 6 în lume şi locul 2 în Europa ca nivel de competenţă profesională".

MB Telecom deţine o tehnologie unică în lume, premiată în 2013 la Geneva, prin care pot fi scanate toate tipurile de camioane şi containere şi a lansat recent tehnologia pentru scanarea avioanelor. Mircea Tudor susţine că această tehnologie permite vizualizarea tuturor obiectelor şi mărfurilor din avioane, containere şi camioane şi poate fi un ajutor important pentru autorităţi în lupta cu contrabanda şi drogurile.

Domnia sa ne-a spus că statul nu l-a susţinut în promovarea acestei tehnologii. Producţia scanerelor este localizată în Otopeni şi, până acum, MB Telecom a exportat 22 de unităţi de scanare pentru camioane şi containere în Letonia, Togo, Turcia şi Gambia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb