CONFERINŢA "DIGITALIZARE ŞI SIGURANŢĂ CIBERNETICĂ" Sergiu-Traian Vasilescu, VD Law Group: "Nu cred că în momentul de faţă poate fi oprit acest flux al AI"

George Marinescu
Ziarul BURSA #Companii #Securitate Cibernetică / 17 iunie

Sergiu-Traian Vasilescu, VD Law Group: "Nu cred că în momentul de faţă poate fi oprit acest flux al AI"

Utilizarea pe scară largă a Inteligenţei Artificiale nu poate fi oprită, deoarece oamenii folosesc de 10-15 ani această tehnologie, dar fără a fi putut să o acţioneze direct şi să o dirijeze în scopul dorit, afirmă Sergiu-Traian Vasilescu, Managing Partner at VD Law Group.

Sergiu-Traian Vasilescu a declarat: "Nu cred că în momentul de faţă poate fi oprit acest flux al AI. Inteligenţa artificială a împânzit şi acoperit întreaga planetă în 3 luni, pentru că ea era deja aici. Însă este pentru prima dată când ne-a fost dat voie să o rugăm ce să facă. Facebook are AI de 10-15 ani. Toate platformele pe care le utilizăm folosesc diferite forme sau module de AI, dar până acum nu ni se dădea voie să le acţionăm şi să le dirijăm. De aceea, peste noapte, pare că toată lumea este obişnuită cu AI, toată lumea are cont pe platforme care facilitează diferite servicii. Nu este o noutate, ci ceva care exista între noi şi foloseam în mod direct, doar că aveam un layer, o interfaţă care nu dădea voie să îl comandăm decât în anumite marje".

În ceea ce priveşte riscurile de cybersecuritate, reprezentantul VD Law Group arată că este necesară educarea oamenilor şi automatizarea multor procese pe care aceştia le realizează.

Sergiu-Traian Vasilescu a avertizat: "Cel mai periculos ca end-user este să fii delăsător, pentru că impactul unui atac cibernetic a fost mic. Cei mai prolifici devalizatori de carduri fură între 200 şi 500 de dolari. Sumele mici te împiedică să acţionezi pentru că efortul de acţiune e mai mare decât pierderea suferită, inclusiv timpul alocat. De aceea, hackerii au început să lucreze la volum de tranzacţii, nu la one shout care să îi scoată la pensie".

În ceea ce priveşte dispariţia unor meserii în urma utilizării AI, el a arătat că de-a lungul istoriei fiecare revoluţie tehnologică a dus la dispariţia anumitor meserii, dar în locul lor au apărut altele care au necesitat acelaşi număr de locuri de muncă sau chiar de zece ori mai mare.

Sergiu-Traian Vasilescu a afirmat: "Cred că se întâmplă acelaşi lucru şi în zona AI şi în zona oricărei alte tehnologii emergente, unde încep să apară ocupaţii, preocupări, fişe de post foarte specializate în zona noilor tehnologii. Ce este de remarcat în aceste industrii este că media de vârstă a ownerilor de companie a scăzut dramatic, ceea ce e un lucru foarte bun. Recordul nostru în birou a fost atins atunci când am fost nevoiţi ca un contract de asistenţă juridică să îl semnăm cu mama ownerului, deoarece clientul propriu-zis avea 16 ani, deşi este un geniu din punct de vedere tehnic".

Domnia sa a precizat că în cadrul companiei pe care o conduce 45% din activitate este alocată zonei noilor tehnologii emergente.

Sergiu-Traian Vasilescu a spus: "Suntem un actor global cu prezenţă directă în 6 ţări şi, prin parteneriate strategice, în alte 7 state, şi avem o viziune de ansamblu asupra mai multor actori economici care vin cu perspective complet diferite. România este un exportator uriaş de materie cenuşie şi nu este unit aşa cum ar trebui să fie. Cel mai scurt exemplu care m-a şocat a fost participarea la Londra, la un grup al founderilor dintr-u ecosistem de blockchain, unde un owner de proiect era supărat că nu reuşea să termine proiectul în următoarele două săptămâni. E la aceeaşi masă, un alt participant l-a ajutat prin alocarea, timp de două săptămâni, a 8 developeri şi un lead, pentru ca să nu se audă că din comunitatea respectivă nu a reuşit un proiect. Acel moment pentru mine a fost dărâmant, deoarece în România, din păcate, se face head-hunting ca să îngreuneze drumul de reuşită al competitorului. De aceea, salut şi reiterez iniţiativa de a fi uniţi, de a lucra împreună".

Reprezentantul VD Law Group a mai arătat că a constatat cu stupoare de multe ori că unii clienţi de-ai companiei, români, din aceeaşi industrie, apelează la furnizori de servicii externi, deşi au la îndemână în România aceleaşi servicii la o calitate mai bună sau similară, garantat la un preţ mai mic şi la o interacţiune mai facilă.

Sergiu-Traian Vasilescu a precizat: "Aici intervine şi un factor de privacy pe care ne place să ne imaginăm că îl avem: «lucrez cu entităţi din afară, că nu o să afle lumea, piaţa sau diferiţi alţi actori din industrii cu două-trei litere, ce fac; de asta prefer să merg să lucrez cu un furnizor extern». Această concepţie este total greşită. Privacy este o iluzie în anul 2024, ci ne chinuim să ţinem pasul cu ce inventau hackerii anul trecut. Dacă am reuşi să ţinem pasul cu ce inventează anul ăsta, i-am lăsa fără pâine, dar acest lucru nu se întâmplă pentru că, după cum vedem, hackerii sunt din ce în ce mai prolifici. (...) Este esenţial să lucrăm împreună, coagulat".

El a mai arătat că firma pe care o conduce ajută clienţii să îşi dezvolte multe funcţionalităţi, fără a mai apela la zona de legal, adică fără a mai presta activităţi care au nevoie de autorizare din partea autorităţilor sau instituţiilor publice.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb