CONFERINŢA FONDURILE EUROPENE / RODICA LUPU, INGENIUS HUB: "Trebuie să raţionalizăm procedurile de accesare a fondurilor UE"

Adelina Toader
Ziarul BURSA #Fonduri Europene / 25 octombrie 2019

Rodica Lupu

Rodica Lupu

Propunerea de raţionalizare a procedurilor şi a procesului de aplicare pentru accesarea fondurilor europene pe care Ministerul Fondurilor Europene a anunţat-o este extrem de importantă pentru companiile şi persoanele care doresc să atragă fonduri UE, consideră Rodica Lupu, fondator Ingenius Hub.

Domnia sa a explicat: "Aceasta este contribuţia cea mai importantă pe care autorităţile o pot avea pentru îmbunătăţirea accesării fondurilor europene. Povara administrativă la depunerea dosarelor este foarte mare. Sper ca numărul avizelor să fie cu adevărat redus, iar companiile care doresc să atragă fonduri europene să se lovească de ele abia în procesul de implementare".

Rodica Lupu a subliniat importanţa inovării şi a transferului tehnologic, potrivit domniei sale acestea fiind cuvintele de ordine al tuturor programelor de finanţare viitoare.

"Cred că este cea mai importantă temă de lucru, ceea ce ne va configura eforturile de planificare strategică ale fiecăruia dintre noi pentru a fi cu adevărat eficienţi în următorul program de finanţare. Nu este uşor pentru IMM-uri să acceseze fonduri europene nici măcar în condiţiile de până acum, dar va fi cu atât mai greu cu cât această cerinţă de inovare şi de transfer tehnologic va fi tot mai prezentă în numeroase apeluri", a mai spus Rodica Lupu.

Totodată, fondatorul Ingenius Hub a mai adăugat că este foarte important modul în care vor fi definite criteriile în apelurile care vor finanţa inovarea.

"Cu siguranţă că acolo unde se pune problema unui transfer tehnologic va fi mai uşor, dar acolo unde vom vorbi de inovare în IT de exemplu, va trebui să fim destul de precişi în a defini această inovare pentru ca să o putem evalua într-un timp mai scurt. Trebuie să avem nişte criterii obiective, măsurabile şi nu este uşor să facem acest lucru. Probabil că şi noi va trebui să ne implicăm în definirea acestor criterii dacă vrem să obţinem un context şi un cadru corect şi normal de operare şi la rândul nostru să-l putem comunica companiilor, să le ajutăm să se pregătească în acest sens", a menţionat domnia sa, adăugând: "Noi lucrăm şi pe managementul inovării, iar pe consultanţa în inovare avem relaţii cu companii care au un instrumental destul de rudimentar în acest segment ceea ce priveşte managementul inovării şi strategii pe termen scurt. Am reuşit să dezvoltăm o serie de instrumente care să vină în ajutorul companiilor. Unul dintre acesta este gratuit şi cred că ne poate ajuta pe toţi, atât pe consultanţi, cât şi companiile şi alţi operatori care pot accesa fonduri europene în perioada următoare şi care sunt interesate şi afectate de inovare să performeze mai bine. Este vorba despre reţeaua ingenius net, o reţea informală la care se aderă pe baza unui protocol care nu presupune costuri, dar care este cu circuit închis şi într-adevăr este accesibil pe bază de invitaţie sau aplicaţie. Vrem să avem în această reţea oameni care sunt cu adevăraţi relevanţi. Vom avea o platformă electronică în care sunt prezenţi toţi membri, care sunt deja din mediul academic, institutele de cercetare făcând parte dintre actorii principali când vorbim de inovare şi transfer tehnologic. În aceeaşi reţea se regăsesc şi autorităţile locale. Trebuie să avem şi companiile care accesează fonduri, dar şi consultanţi. Ne dorim să facilităm aceste lucruri pentru că suntem de părere că este nevoie de un efort conjugat, fără orgolii şi prea multe formalităţi pentru a putea face saltul de la gândirea pe care o avem în acest moment în piaţă în toate mediile, la nivelul la care trebuie să ne situăm pentru a putea vorbi de inovare într-un sens relevant".

Sursa citată subliniază că există două module în platformă care vin în sprijinul tuturor membrilor. Unul dintre acestea vizează crearea unui consorţiu pentru că aproape toate proiectele de inovare presupun un parteneriat, inclusiv consorţii pentru iniţiative de proiecte care să aibă aplicabilitate pe programele de la Bruxelles. Un al doilea modul urmăreşte iniţiativa legislativă, pentru cei care sunt afectaţi de anumite măsuri legislative şi care doresc să-şi exprime un punct de vedere.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb