CONFERINŢA "PIAŢA FINANCIAR-BANCARĂ" Efecte ale listării Hidroelectrica asupra pieţei noastre de capital

Andrei Iacomi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 30 iunie 2023

Efecte ale listării Hidroelectrica asupra pieţei noastre de capital

Dan Popovici, OTP Asset Management: "Conform estimării noastre, între 66% şi 70% din banii strânşi în cadrul ofertei de la Hidroelectrica se vor întoarce în piaţă" Gabriel Ţecheră, TTS: "Pe termen lung, Hidroelectrica nu rezolvă problema lichidităţii" Bogdan Ceuca, Transilvania Investments: "Compania face parte dintr-un sector care, până acum, nu era prezent la Bursa de Valori Bucureşti" Suprasubscriere masivă pentru tranşa de retail în oferta producătorului de energie, cu trei zile înaintea încheierii operaţiunii de piaţă

Oferta de vânzare de acţi­uni Hidroelectrica se va încheia peste câteva zile, urmând să fie cea mai mare operaţiune de acest tip din istoria Bursei de Valori Bucureşti (BVB). Aşteptările sunt ca listarea producătorului de energie din surse regenerabile, domeniu care nu există în prezent la BVB, să sporească vizibilitatea pieţei noastre de capital, care poate să devină emergentă în ierarhia MSCI. De altfel, apropierea acestui eveniment formează premisele creşterii preţurilor acţiunilor importante de la bursa noastră, conform unui studiu al OTP Asset Management. În plus, există aşteptări şi în ceea ce priveşte sporirea lichidităţii, cea mai mare problemă a BVB, dar care probabil nu va fi rezolvată doar prin listarea Hidro, conform opiniilor exprimate miercuri în cadrul Conferinţei "Piaţa financiar-bancară", organizată de ziarul BURSA.

Actualizare Investitorii de retail au subscris peste 50 milioane de acţiuni Hidroelectrica, cu o valoare totală de 1,14 miliarde de euro, conform datelor unei case de brokeraj.

Astăzi, la ora 17:00, erau subscrise 50,6 milioane de titluri H20, de peste patru ori mai mult decât tranşa de 11,7 milioane de acţiuni, echivalentul a 15% din întreaga ofertă, ce este destinată persoanelor fizice. Conform informaţiilor din prospect, este posibil să se facă o realocare între tranşe, astfel încât retailul să primească 20% din ofertă.

Subscrierile se fac la preţul de 112 lei, dar preţul final va fi dat de instituţionali, a căror tranşă este de asemenea suprasubscrisă.

Oferta Hidroelectrica se va încheia în data de 4 iulie.

---

Dan Popovici: "Pieţele ţărilor care au fost incluse în indice au performat foarte bine cu un an înainte de includerea efectivă"

Dan Popovici, CEO al OTP Asset Management, estimează că circa două treimi din banii pe care-i vor primi acţionarii Fondului Proprietatea sub formă de dividend în urma vânzării de către FP a unei părţi sau a întregii deţineri în Hidroelectrica, vor ajunge înapoi în acţiuni listate la BVB, susţinând astfel preţurile.

Directorul administratorului de fonduri a spus: "Suntem extrem de optimişti şi credem că pe un orizont de timp de un an, un an şi patru - cinci luni, piaţa de capital românească va avea o performanţă aş spune stelară. Explicaţia este legată de faptul că, pe de o parte, conform estimării noastre, între 66% şi 70% din banii strânşi în cadrul ofertei de la Hidroelectrica se vor întoarce în piaţă. Este vorba despre dividendul special pe care-l va distribui Fondul Proprietatea. Cam 66% din acţionarii FP sunt români, persoane fizice sau investitori instituţionali, iar din banii pe care-i vor primi vor cumpăra acţiuni".

Dan Popovici a adăugat: "Asta nu înseamnă neapărat că va creşte Hidroelectrica. Noi suntem convinşi că acţiunile mai multor companii listate la bursa noastră vor creşte. Dacă ne uităm la evaluări, vedem că în momentul de faţă companiile româneşti sunt ieftine atât faţă de celelalte companii din regiune dar, mai mult decât atât, sunt ieftine faţă de ele însele".

În opinia sa, odată cu listarea Hidroelectrica există şanse foarte bune ca ţara noastră să fie inclusă în indicele MSCI Emerging Markets. "În ultimii zece - cincisprezece ani, pieţele ţărilor care au fost incluse în indice au performat foarte bine cu un an înainte de includerea efectivă. Prin urmare, sunt mulţi declanşatori pozitivi şi cred că dacă nu vom avea un derapaj major al economiei mondiale, o criză severă şi corecţii majore pe bursele internaţionale, lucrurile ar putea să fie foarte interesante la Bucureşti", a afirmat Dan Popovici.

Efecte ale listării Hidroelectrica asupra pieţei noastre de capital

OTP Asset Management a analizat evoluţia indicilor unor pieţe ce au promovat din categoria de frontieră în cea emergentă MSCI cu un an înainte de promovare şi cu un an după. Pieţele luate în calcul sunt Emiratele Arabe Unite (promovare în 2014), Qatar (2014), Pakistan (2017), Argentina (2019), Arabia Saudită (2019) şi Kuwait (noiembrie 2020).

"După cum se poate observa, în anul anterior intrării efective în indicele de piaţă emergentă, dinamica a fost pozitivă pentru cele mai multe dintre aceste pieţe. În cazul Kuweitului perioada anterioară promovării în indicii MSCI de pieţe emergente s-a suprapus cu declanşarea pandemiei de Covid, ceea ce a făcut ca dinamica să fie negativă", a scris Dan Popovici în ultimul său editorial.

Gabriel Ţecheră: " Sperăm că, prin acestă listare, vizibilitatea BVB va creşte şi vor veni investitori noi din exterior"

Gabriel Ţecheră, director de Guvernanţă Corporativă şi Relaţii Investitori în cadrul Transport Trade Services, este de părere că, pe termen lung, listarea producătorului de energie nu rezolvă problema lichidităţii la BVB.

"Finalizarea listării companiei Hidroelectrica va fi un moment important, în condiţiile în care, cel puţin pentru o perioadă, una din marile probleme ale Bursei de Valori din Bucureşti şi anume lichiditatea, va fi rezolvată parţial", spune reprezentantul TTS.

Însă, domnia sa atrage atenţia că într-un an, probabil, efectul acestei listări asupra lichidităţii pieţei va dispărea. "Sperăm ca prin acestă listare vizibilitatea BVB va creşte şi vor veni investitori noi din exterior. La asta probabil va ajuta şi Contrapartea Centrală", spune Gabriel Ţecheră. "Lipsa lichidităţii pieţei este un lucru care ne afectează. Hidroelectrica nu va rezolva problema lichidităţii pentru că instituţionalii sunt investitori pe termen lung, nu prea mai au în ce să investească pe bursă, iar tendinţa va fi în continuare de acumulare", a afirmat Gabriel Ţecheră.

Bogdan Ceuca: "Am vrea să vedem mandate mai lungi ale celor care guvernează companiile, pentru a avea predictibilitate mai mare"

Bogdan Ceuca, şeful Departamentului de Tranzacţionare al Transilvania Investments, spune că Hidroelectrica este un producător de energie verde, din surse regenerabile, sector care nu era până acum prezent la Bursa de Valori Bucureşti

"Faptul că un asemenea colos precum Hidroelectrica doreşte să se listeze pe bursa românească este foarte bun. Este evenimentul decadei. De exemplu, listarea Fondului Proprietatea, în 2011, a creat efervescenţă şi reclamă pieţei de capital locale, iar după aceea, undeva în 2012-2013, Ministerul Finanţelor împreună cu ASF şi BVB au creat un cadru de lucru prin care au promovat piaţa de capital românească şi, la vremea respectivă, a apărut acronimul NIROPA (Nigeria, România şi Pakistan), care reprezenta ţări asemănătoare ce aveau inflaţie similară, o piaţă de capital mică, dar cu perspective de dezvoltare şi cu listări care urmau să se întâmple. Ulterior au fost listările Romgaz, Nuclearelectrica şi Electrica şi, astfel, cei care au dorit să facă plasamente pe termen lung, au putut alege din mai multe instrumente financiare, demonstrând că există şi o altă metodă de a plasa fonduri pe termen lung, pe lângă depozite", a spus reprezentantul Transilvania Investments.

Bogdan Ceuca atrage atenţia asupra impactului pe care listarea Hidroelectrica l-ar putea avea, mai ales dacă cei 500.000 de clienţi Hidro ar investi în companie.

"Hidroelectrica va fi un emitent mare şi va intra în indicele principal al Bursei de Valori Bucureşti. Poate fi vorba şi despre reclamă gratuită. Gândiţi-vă ce s-ar întâmpla dacă cei 500.000 de clienţi ai companiei ar veni şi ar pune un bid (n.r. ordin de cumpărare) minim fiecare, cred că s-ar epuiza acţiunile", afirmă Ceuca.

Şeful Departamentului de Tranzacţionare al Transilvania Investments a adăugat: "Hidroelectrica este un producător de energie verde, din surse regenerabile, un sector care nu era până acum prezent la Bursa de Valori Bucureşti. Un lucru foarte bun este că bifează elemente de Environmental, Social and Governance (ESG). Noi am vrea să vedem mai mult din Governance - un mandat mai lung pentru cei care guvernează aceste companii (n.r. deţinute de stat), pentru a putea face proiecte de investiţii şi pentru a avea şi noi, ca investitori, o predictibilitate mai mare. Să nu uităm că cele mai profitabile investiţii se fac pe termen lung".

Oferta Hidroelectrica este derulată de Fondul Proprietatea, ce a scos la vânzare un pachet de 78 milioane de acţiuni, echivalentul a 17,34% din producătorul şi furnizorul de energie electrică. Investitorii de retail au o porţie de 15% din ofertă, restul fiind dedicat instituţionalilor.

Până ieri la ora 17:45, subscrierile investitorilor persoane fizice se ridicau la 42 milioane de titluri, echivalentul unei suprasubscrieri de circa 3,5 ori faţă de tranşa ce le este destinată. Asta în condiţiile în care, ieri a fost ultima zi în care persoanele care au scris în ofertă au putut beneficia de discount-ul de 3% din preţ. De asemenea, este posibil ca unele subscrieri au fost făcute pe baza scrisorilor de garanţie oferite de bănci clienţilor, astfel încât aceştia să poată subscrie mai multe acţiuni decât le-ar permite banii pe care-i au.

Conform informaţiilor din prospectul de ofertă, există posibilitatea suplimentării porţiei investitorilor individuali cu până la 5% din întreaga ofertă. Subscrierile se fac la preţul de 112 lei, dar preţu l final va fi dat de instituţionali, care pot subscrie la orice preţ situat între 94 de lei şi 112 lei, în paşi de câte 0,5 lei pe titlu. Şi tranşa instituţionalilor este suprasubscrisă, conform unor jucători din piaţă care au subscris în ofertă.

La preţul de 94 de lei, evaluarea Hidroelectrica se ridică la 42,3 miliarde de lei, în timp ce la preţul de 112 lei, maximul ofertei, valoarea companiei este de 50,4 miliarde de lei.

Operaţiunea de piaţă se va încheia în data de 4 iulie, iar admiterea la tranzacţionare la Bursa de Valori Bucureşti este preconizată pentru 12 iulie.

Conferinţa BURSA a avut loc la SCENARIO, spaţiul de evenimente de la etajul 17 din ONE Tower.

Opinia Cititorului ( 37 )

  1. De ce nu vinde tot pachetul ca la inceput se vaitau ca nu exista cerere la bvb pt 19% ?

    1. PROBABIL PT CA NU AU PRIMIT ACEL pret de 112 de la institutionali. din cate am citit pana acum bidurile ar fi pe la 96.

      S-ar putea. Așteaptă sa treacă cele 6 luni de interdicție de vânzare, după care sa le vândă la prețul pietei care,sigur,va fi mai mare.

      sigur? de cand exista certitudine pe bursa? si eu ca prostul, in 20 de ani, am considerat ca nu exista asa ceva, doar probabilitate. dar ce sa fac, daca nu am citit ce scriu comentacii pe forumuri, posesorii de globuri de cristal, asa imi trebuie

      exista certitudine pe bursa!

      urmaresti relatia bondurilor! 

      in orice tara si economie se “pariaza” long sau short pe relatia bondurilor! 

      bondurile iti spun impulsul economiei.. cand da cu capul de tavan - sare peste trend- cand cade cu capul spart sub apa si da sa se inece / cazuta sub trend. 

      de preferat “ajuti/investesti” in cel ce este “ranit/pericol” nu te intelegi prea bine cu cel ce este mereu zurliu sau extaziat. 

      de cumparat se cumpara cand nu se striga si de vandut cand toti se uita. 

      s c c r e t 

    Aștept sa se închidă anticipat astăzi, vineri, oferta.

    Astfel ar trebuii sa o suplimenteze cu diderenta de acțiuni pe care le mai are fp la h2o. 

    1. nu se va inchide anticipat decat daca se ajunge la 112 lei in book building

    In 5 Decembrie 2022 aparea informatia conform careia s au facut doua metode de calcul pt valoarea Hidroelectrica, pe baza multiplilor de piata, s a obtinut o valoare de 116,07 lei corespunzatoare unei valori totale a companiei la 52.05 miliarde lei, iar pe baza de fluxurile de numerar viitoare o valoare de 110.38 o valoare a companiei de 49.5 miliarde lei.

    La data de 12 Decembrie 2022 a fost evaluata compania la 57 miliarde lei ceea ce corespunde la o valoare de 127.10 lei per actiune 

    In 5 Martie 2023 aflam din 3 site uri adica FP, BVB, CursDeGuvernare.ro ca valoarea companiei este la 62.988 miliarde lei care corespunde unei valori a actiunii H2O de 145,46 lei 

    Tot in jurul datei de 5.03 2023 s a mai facut un calcul pt valoarea pachetului 20% al FP al actiunii H2O la 136.58 lei 

    In toate rapoartele s a omis sa se dea si valoarea contabila a unei actiuni H2O care este in jur de 33 lei per actiune 

    Acum au pus un pret variabil de 94 la 112 care rezulta ca este mai mic sau care este adevarul? Concret dupa listare si o perioada de vinzari masive pretul va creste. 

    Bineinteles sint citeva riscuri in ceea ce priveste H2O dar cu tot respectul pt Dl GUDA trebuie undeva sa inteleaga si dinsul ca romanii sunt mai educati financiar decit crede dinsul sau altii doar ca sunt exagerati de sel ectivi in a investi in ceva anume.

    Cuvintele folosite de catre specialisti sunt prea sofisticate fata de investitorul mic care are nevoie de citeva repere simple sa investeasca, iar folosirea de asemenea a unor expresii englezesti nu i ajuta cu nimic, mai mult sunt multi care folosesc aceste expresii englezesti in fraze in limba romana care nu se potrivesc cu traducerea si mai mult ei au preluat aceste cuvinte englezesti dar nu stiu echivalentul lor in limba romana si insista cu nesimtire mai departe pe limba romenglish. Pina cind? 

    1. Dupa valoarea contabila va fi cea mai scumpa actiune dintre cele in care statul e majoritar, cu un P/B >2.5 dupa plata dividendelor aferente 2022, in conditiile in care cel mai mare P/B pana acm era la SNG 1.4, iar la SNP 0.7.

      Ce treaba are valoarea contabila aici? Cand a fost Ultima reevaluare? Cum fost facuta? Cum s-a evaluat mutarea unor comunitati intregi?

      Data pt cineva valoare contabila e cea care da sistemul de referinta pt niste baraje din anii 70 - success- nu vei fi nici o data actionar! 

      Ca toti indicatorii valoarea contabila este un reper pt cei care se pricep.

      Dupa cum pui intrebarea Cind a fost facuta ultima reevaluare? oricine isi poate da seama ca esti paralel cu calculul valorii contabile a unei actiuni

      In legatura cu constructia barajului din anii 70 te informez ca betonul este activ 100 de ani deci au trecut 53 ne putem face probleme peste alti 47 de ani. 

      Valoarea contabila e la fel de importanta ca si P/E, iar in cazul unei delistari este chiar mai importanta in stabilirea pretului de oferta.

      Te las pe tine sa te pricepi, eu sunt ocupat sa fac bani. Cat e valoarea energiei care se va produce in urmatorii 47 Ani? Cat reprezinta valoarea ta contabila? O chestie simpla ca NPV, ai auzit? Crezi ca este mai relevanta decat BV?

      Valoarea contabilă este irelevantă in acest caz. Părți din bilanț sunt foarte relevante dar trebuie să știi să îl citesti

      P/B este un indicator pentru banci, deoarece bancile au toate activele evaluate la voloarea de piata, cel putin lunar, pentru H2O multiplul este PER si Ev/EBITDA, care sunt putin peste cei ai celorlalte companii energetice. Prima ar putea reprezenta ESG

    Alo, Ciolacu, Ciuca si ceilalti, in timp ce noi inca traim din ceea ce au construit bunicii, avem genii care cumuleaza pensia nesimtita cu salariul urias (ca sa nu "decapitam" institutiile in opinia unui geniu de partid de baroni), ne chinuim de secole cu Iernutul si cu alte "investitii" ale companiilor energetice de stat si urmarim la tv circul facut de sosaca in Parlament, altii se dezvolta accelerat:

    Polonia a devenit anul trecut al doilea mare producător de baterii litiu-ion din lume, după China, iar acum intenţionează să construiscă cea mai mare facilitate de stocare a energiei în baterii, relatează Polskie Radio. 

    Planul a fost anunţat de compa­nia de stat din domeniul energiei PGE. CEO-ul adjunct al PGE, Wanda Buk, a declarat că acum doar China este înaintea Poloniei la producţia de baterii litiu-ion. 

    Buk a anunţat în Bruxelles că PGE plănuieşte cea mai mare unitate de stocare de energie în baterii din Europa, de 200 MW, aceasta urmând să fie extinsă la 800 MW până în 2030. 

    După o serie de investiţii în producţia de baterii litiu-ion, capacitatea de producţie a Poloniei a urcat la 73 GWh în 2022, ţara devansând SUA pentru a ocupa poziţia a doua, după China, potrivit Notes fr om Poland. 

    Creşterea s-a datorat investiţiilor majore ale unor companii străine care au decis să deschidă fabrici concentrate pe baterii sau electromobilitate în Polonia, cum ar fi Northvolt, SK Nexilis, Mercedes-Benz. 

    Totuşi, PSPA avertizează că, având în vedere concurenţa foarte strânsă din sector, Polonia ar putea coborâ pe locul şase până în 2027, în condiţiile în care alte ţări investesc în producţia de baterii litiu-ion. 

    Ungaria anunţă investiţii după investiţii în sector. Recent, Peter Szijjarto, ministrul ungar al afacerilor externe şi comerţului, a anunţat că producătorul chinez de maşini electrice BYD va construi o fabrică de asamblare de baterii de 10 miliarde de forinţi (27,1 milioane de euro) în Fot, în apropiere de Budapesta, notează Daily News Hungary. 

    Investiţia, care va crea 100 de locuri de muncă iniţial, este susţinută cu un grant guvernamental de 1 miliard de forinţi. 

    Anterior, Szijjarto a salutat investiţiile chineze în producţia de baterii realizate în Ungaria şi a precizat că o altă investiţie majoră a unui producător de top 10 va fi anunţată în curând, potrivit Intellinews. 

    Bateriile pentru maşini electrice au devenit cel mai important produs la export al Ungariei în ultimul an şi jumătate, a remarcat oficialul maghiar. 

    Coborati cu picioarele pe pamant si apucati-va serios de treaba, ca vorbiti prea mult si faceti prea putin!

    Eu sunt client hidroelectrica din 2022. Am cumpărat 75 acțiuni pe 28.06 și mai cumpăr dacă nu se închide oferta încă 60 pe 3 sau 4 iulie, in, funcție de mișcarea de la Trezorerie a banilor aflați la scadenta pe 30 iunie.

    1. N-ai cumparat nicio actiune. Ai subscris pentru 75 de actiuni, dar cate vei primi la final, vei sti doar atunci. Daca te apuci de investit pe bursa, ar trebui sa stii lucrurile astea, ca sa nu devii un perdant.

      Mulțumesc, nu m-am exprimat bine, sper sa nu fiu perdant.

      Bun, am "subscris" si io pt 100 de actiuni. Acu ca au dat navala toti ca la lapte si oo pe vremea lu impuscatu ce se va intampla? Pe vremea aia era simplu, tragea oblonul si ramaneai cu buza umflata. La astia ce se poate intmpla? Da actiuni mai mici, mai mari, mai putine, primul venit, primul servit. Cum se face? Precizez sunt total analfabet la chestiile astea savante bursiere. Ca actiunile pot creste sau pot scadea sau ca poate fugi sima cu ele in elvetia si trai 100 de ani fericiti asta stiu. Deci cum se vor imparti?

      pana acum vei primi poate 24 de actiuni, pt ca au fost subscrieri de 4,1 ori mai mari decat numarul de actiuni oferite. dar n-o sa fuga nimeni cu ele in elvetia . sunt ale tale. personal mi-am facut o strategie care nu o recomand nimanui, fiecare sa decida.

      dupa listarea la bvb h20 are 2 variante: fie merge in jos, caz in care mai cumpar de diferenta de bani ramasi de la ipo, sau merge in sus direct si atunci, o las in pace. nu vreau sa cumpar peste ipo momentan. 

      o sa fii ok dc mergi pe termen lung. si mai cumperi cand ai banuti.

      24 de actiuni la transa de 11200 lei???? sau la 112 lei bucata. Man, actiunile nu vor la mine si nu vor fi niciodata in mana mea, ci la un smecher de ala gen sima sau ma rog, le zice brokeri,, sti, eu sunt tare sceptic cu specimenele astea, enfin, bagat acolo 11200 lei + comision la smecher, apoi astept sa vedem cum evolueaza, in jos sau in sus, sau dispar pur si simplu (da ala faliment sau ii pica ceva in cap si gata, nu mai am nimica, is eu analfabet bursier dar nu cu capul in nori). deci merci pt informatii!

      asta daca isi face cont la un intermediar. Altfel ramane cu ce cumpara la depozitar. multi nu stiu in ce s-au bagat , cum si lichideaza detinerea, care sunt comisioanele intermediarilor etc. Sigur va fi un procent de actiuni care vor ramane la depozitar pentru mult mult timp. Iar urmasii nu vor si de le asa cum aflau cand gaseau cupoanele. din pacate am vazut chiar astazi pensionari acre subscriau in agentii bancare fara sa stie ce vor primi ca numar de actiuni si ce se face cu ele.

      Am intrat pe bursă imediat ce m-am pensionat. Pe atunci și BVB era la început nsinerau tot felulde cursuri gratuite pt învățare.De la un portofoliu cu 5 simboluri am ajuns in 10 ani la 25, la fiecare pensie alocănd achiziției de acțiuni cîte 500 lei.D e la volume mici , la unele simboluri am ajunsn la cîte 200 pînăl la 10000 de actiuni. Fireste ca am cîștigat , dar am si pierdut. Pe atnci randamentele depășeau 15% Asta pînă in feburuarie 2009, cand m-am retras cu tot portofliul lichidat.A venit loc” criza lui Băsescu ”(nu era a lui,așa îi ziceau) M-am considerat prea batr=n pt a continua și bursa să-și revină. Bursa e ca viața însăși !IMPREVIZIBILĂ ! Cu BAFTĂ si multă CHIBZUINȚĂ. că de invatat n-a fost greu deloc. Lucrai cam 2-3 ore pe zi ca să vezi ce si cum . datorită bursei am facut multe excursii afară, care pe vremea aceea erau destul de scumpe.Nu mi-a părut rau că am jucat la bursă !! ACUM imi pare rău că nu mă mai țin puterile la cei 83 de ani. Am subscris 1000 de bucăți la IPO - H2O pentru nepoti pe care vreau sa-i initiez cît mai sunt in viață. Poate reusesc sa-i învăț și să aibă răbdare . Cine nu stie sau nu poate sa aibă răbdare să nu se apuce de bursă. Ajunge să piardă TOT !! PLUS DEPRESIA severă . Doamne ajută și dă bine la toată lumea.

    FP vinde tot pachetul de 19,94%.

    1. SURSA?

      se vede in piata, se introduc ordine de vanzare mari.....se stie de dimineata

      sunt ordine de vanzare introduse pe simbolul H2O in sistemul de tranzactionare al bvb??????

      Da.....nu ai reusit sa prinzi si tu ceva??

      sunt ordine pe ceilalti emitenti ....cei care vand sa cumpere H2O 

    Să-i spună cineva lui Ceuca ăla de la TRANSI că h2o era și inainte la bursă prin FP din 2011.

    Așa că nu e o noutate asta prin declaratiile lui.

    De aceea merge țara asta așa când avem oameni nepricepuți în TRANSI. 

    1. Era indirect, la pachet, "priceputule".

      Deci ai avut expunere pe apa chiar daca indirect pe bvb.

      Ai luat dividende din apa prin FP ca ei le incasau si le distribuiau mai departe actionarilor FP?

      Acum se muta expunerea la pilonul II si sif-uri. 

      Esti "expus" si in pintecele matern, in stadiu embrionar.

      Atita timp cit "mami" si "tati" doar se pipaie, esti inexitent. Adica "ne-expus".

      (Acesta e un pamflet. A se citi in aceasta cheie, "priceputule".) 

    pro rata de 0,23 pana acum?

    1. O sa luam 1 din 10.????????

      E mai bine decit nimic?????

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb