CONFLICTUL ARAB "Moody"s" a redus calificativul obligaţiunilor Egiptului

F.A.
Ziarul BURSA #Politică / 1 februarie 2011

Randamentul titlurilor de stat egiptene, în sumă de un miliard de dolari, cu scadenţa în aprilie 2020, a crescut cu 38 de puncte de bază, la recordul de 6,97%.

Randamentul titlurilor de stat egiptene, în sumă de un miliard de dolari, cu scadenţa în aprilie 2020, a crescut cu 38 de puncte de bază, la recordul de 6,97%.

Agenţia de evaluare financiară "Moody"s Inves-tors Service" a redus ieri, cu o treaptă, ratingul pentru bondurile emise de guvernul egiptean, la "Ba2" de la "Ba1". Perspectiva asociată acestui rating a fost revizuită la "negativă", de la "stabilă", ceea ce înseamnă că este posibilă o nouă retrogradare.

Decizia "Moody"s" are la bază "escaladarea tensiunilor politice din ţară". Specialiştii "Moody"s" cred că situaţia politică "ar putea să degradeze şi mai mult finanţele publice ale Egiptului, care sunt deja slăbite".

De asemenea, "Moody"s" a retrogradat plafonul de ţară pentru bondurile în valută la "Baa3", de la "Baa2", precum şi plafonul de ţară pentru depozitele bancare în valută: ""Ba3", de la "Ba2". Perspectiva acestor ratinguri a fost modificată la "negativă", de la "stabilă".

Agenţia de rating estimează că Egiptul va trebui să facă faţă unor provocări politice şi socio-economice mai vechi: o rată mare a şomajului, inflaţia crescută şi sărăcia generalizată. În opinia "Moody"s", există o mare probabilitate ca politica fiscală să fie relaxată în cadrul eforturilor guvernului de a ţine sub control nemulţumirile.

"Moody"s" precizează că este gata să revizuias-că perspectiva la "stabilă", dacă tensiunile politice şi riscurile fiscale şi economice se vor diminua. În caz contrar, "Moody"s" ar putea să reducă din nou ratingul suveran al Egiptului.

Analiştii aşteaptă ca şi alte agenţii de evaluare să reducă ratingurile Egiptului, însă pe termen scurt. Aceştia subliniază că, odată situaţia din ţară stabilizată, ratingurile vor reveni la nivelul anterior reducerii.

Protestele din Egipt, care au izbucnit în 25 ianuarie, au urmat revoltei din Tunisia, care l-a înlăturat de la putere pe preşedintele Zine El Abidine Ben Ali.

Mubarak, în vârstă de 82 de ani, este în fruntea Egiptului din 1981, iar mandatul său expiră anul acesta.

Răspunsul lui Mubarak la protestele violente ce au loc în Egipt a fost să-l numească pe şeful serviciilor secrete, Omar Suleiman, în funcţia de vicepreşedinte al ţării. Totodată, fostul comandant al forţelor armate, Ahmed Shafik, a fost numit premier, însă cele două măsuri nu au oprit manifestaţiile care cer plecarea lui Mubarak de la putere.

Noile mistere ale Egiptului

Parlamentarii îl cheamă pe Teodor Baconschi la audieri

Mai multe companii energetice europene au suspendat forările

"Nissan" şi-a închis temporar fabrica din Egipt

Băncile franceze şi britanice au cele mai mari expuneri în Egipt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

08 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9750
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6178
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3013
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9835
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.0927

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
thediplomat.ro
fleetconference.ro
gustulitaliei.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb