CONFLICTUL DIN SATUL FRANCEZ: "Mamaia" SA se mută din club, direct la Tribunal

CĂTĂLIN DEACU
Ziarul BURSA #Companii #Turism / 14 aprilie 2010

Conflictul dintre Mamaia SA şi Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB) pe problema administrării clubului de agrement din Satul Francez ("Le Club") se mută în Justiţie.

Compania Mamaia SA, al cărei acţionar majoritar este Ministerul Turismului a decis, pe 25 martie, să ceară, în instanţă, administraţiei bucureştene compensaţii în valoare de 981.065 lei pentru bunurile cu care a participat la asocierea în participaţiune cu ALPAB pentru administrarea clubului din Satul Francez.

Compania constănţeană a mai hotărât să ceară administraţiei, tot în instanţă, 32.100 lei pentru pierderile pe care susţine că le-a înregistrat în aprilie 2009 şi alte 29.750 lei drept compensaţii pentru prestaţiile efectuate în aceeaşi lună.

Deciziile de chemare în instanţă a ALPAB au fost luate în cadrul unei şedinţe a AGA, pe 25 martie, ce a avut la bază o procură specială a Ministerului Turismului, potrivit Monitorului Oficial.

Scandalul dintre Mamaia SA şi ALPAB a izbucnit fix acum un an, când a încetat contractul dintre cele două părţi pentru administrarea "Le Club".

Reprezentanţii ALPAB au acuzat, atunci, că societatea constănţeană ar fi pus în vânzare o serie de abonamente, şi ar fi încasat sumele cuvenite din vânzarea acestora, pentru o perioadă mai lungă decât durata contractuală.

După ce contractul dintre cele două părţi a fost prelungit în decembrie 2008 prin act adiţional, ALPAB a anunţat că înţelegerea cu firma constănţeană se încheie pe 1 mai 2009.

Interesant este că într-unul dintre rapoartele Mamaia SA, din 2006, se arată că AGA companiei luase decizia să participe la o licitaţie ALPAB pentru închirierea clubului din Satul Francez timp de cinci ani, adică până în 2011.

În urma încetării relaţiilor contractuale, clubul din Satul Francez a fost închis temporar, reprezentanţii ALPAB anunţând că vor organiza o nouă licitaţie pentru administrarea acestuia, ce a fost adjudecată, în cele din urmă, de către o altă societate.

Reprezentanţii ALPAB au susţinut, la acel moment, că "Le Club" se află într-o situaţie jalnică şi că vor face o evaluare a profitabilităţii asocierii cu Mamaia SA.

Asocierea în participaţiune dintre Mamaia SA şi ALPAB, parafată în 2005, a fost sursa unui scandal de proporţii încă de la început din cauza că aceasta s-a făcut netransparent.

Administraţia bucureşteană nu a organizat, atunci, o licitaţie publică, iar presa a relatat pe larg, despre conexiunile dintre oameni de afaceri şi persoane din administraţia publică pentru controlul Satului Francez, una dintre cele mai selecte zone din Capitală, în care metrul pătrat de teren valorează mii de euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5032
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3246
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur365.2626

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb