Conflictul dintre psihologi pentru conducerea Colegiului Psihologilor, într-o nouă etapă

Ziarul BURSA #Companii / 9 mai 2017

Conflictul dintre psihologi pentru conducerea Colegiului Psihologilor, într-o nouă etapă

Colegiul Psihologilor din România se va adresa instanţei pentru a stabili modalitatea prin care se pot alege forurile de conducere

Florinda Golu: "Nu este necesară intervenţia instanţelor pentru stabilirea altor proceduri pentru desfăşurarea alegerilor"

Alegerile pentru conducerea Consiliului Psihologilor din România, preconizate să aibă loc în aprilie, au iscat nemulţumiri în rândul unui grup de psihologi, parte a grupului de iniţiativă Universitaria Psihologie, care a acuzat că actuala conducere abuzează de poziţie în organizarea scrutinului.

La începutul lunii aprilie, Colegiul Psihologilor din România (CPR) a acuzat că o grupare autointitulată "conducerea interimară" a intrat în sediul forului profesional ameninţând angajaţii şi paza, în încercarea de a prelua în forţă şefia Colegiului.

La rândul lor, psihologii nemulţumiţi de conducerea CPR au numit-o pe Florinda Golu preşedintele interimar al Colegiului Psihologilor din România. Aceştia susţin că doamna Golu a fost aleasă, la începutul lunii aprilie, de Comitetul Director şi de Consiliul Colegiului când a fost suspendat Mihai Aniţei.

În timp ce CPR, prin vocea directorului general Iulian-Laurenţiu Ştefan, anunţă finalizarea procesului electoral, gruparea psihologilor din jurul doamnei Golu anunţă mutarea alegerilor pentru conducerea Colegiului, din 18 aprilie, în 15 iulie.

Colegiul Psihologilor din România (CPR) se va adresa instanţelor de judecată pentru a stabili modalitatea prin care se pot alege forurile de conducere care să permită funcţionarea normală a instituţiei, potrivit unui comunicat al CPR. Colegiul Psihologilor din România precizează, într-un comunicat, că, în 18 aprilie nu au fost îndeplinite condiţiile de cvorum pentru constituirea şedinţei Convenţiei naţionale a Colegiului, iar preşedintele organismului de la acea dată, Mihai Aniţei, a convocat o nouă şedinţă pentru 6 mai, la ora 10.00, în Aula Magna a Universităţii "Titu Maiorescu" din Bucureşti. Mandatul lui Mihai Aniţei a încetat la data de 19 aprilie 2017, instituţia având în tot acest timp o conducere administrativă.

Colegiul Psihologilor spune că, în timpul procesului electoral, mai multe persoane au blocat parţial alegerile în anumite filiale teritoriale. Din cauza acestei situaţii, organizarea profesiei de psiholog va fi perturbată până la momentul pronunţării deciziei instanţei judecătoreşti, instituţia fiind în acest moment sub conducerea tehnico-administrativă .

Comunicatul mai spune: "În aceste condiţii, în lipsa unor proceduri de continuare a procesului electoral, Colegiul Psihologilor din România se va adresa instanţelor de judecată pentru a stabili modalitatea prin care se pot alege forurile de conducere care să permită funcţionarea normală a instituţiei (atestare profesională, avizarea formelor de exercitare a profesiei, soluţionarea conflictelor de deontologie profesională şi alte aspecte ce ţin de organizarea exercitării profesiei)".

La rândul său, Florinda Golu, preşedintele interimar al Colegiului Psihologilor din România, aleasă la începutul lunii aprilie de Comitetul Director şi de Consiliul Colegiului când a fost suspendat Mihai Aniţei, a declarat: "Auto-intitulata «conducere tehnico-administrativă», formată din câţiva angajaţi din cadrul structurii de suport a Colegiului, nu reprezintă Colegiul, nu poate lua decizii în numele Colegiului şi nu se poate substitui în niciun alt mod forurilor de conducere alese. Forurile de conducere ale Colegiului, prevăzute de Legea 213/2004 sunt: Convenţia Naţională, Consiliul Colegiului, Comitetul Director şi preşedintele Colegiului. Deci, Colegiul Psihologilor din România are în continuare foruri legale de conducere, formate din reprezentanţii aleşi de psihologi. Procesul alegerilor pentru forurile de conducere nu s-a încheiat, ci este în plină desfăşurare, conform calendarului aprobat de Comitetul Director şi Consiliul Colegiului. În mod evident, nu este necesară intervenţia instanţelor pentru stabilirea altor proceduri pentru desfăşurarea alegerilor, acestea fiind deja reglementate prin Legea 213/2004 şi hotărârile Comitetului Director şi Consiliului Colegiului din data de 10.04.2017. Prin urmare, Colegiul Psihologilor nu are de ce şi nu se va adresa instanţelor cu cereri absurde. Mandatele membrilor forurilor de conducere actuale au fost prelungite până la finalizarea procesului electoral şi preluarea mandatelor de către noii reprezentanţi, pentru a nu se crea sincope în funcţionarea Colegiului".

Potrivit doamnei Golu, membrii Colegiului Psihologilor din România aşteaptă decizia instanţelor în urma plângerilor şi acţiunilor penale, civile şi în contencios administrativ, depuse pentru tragerea la răspundere a fostului preşedinte, Mihai Aniţei, a directorului juridic, Iulian-Laurenţiu Ştefan şi a altor persoane din această structură "tehnico-administrativă" pentru abuzurile comise şi pentru prejudiciile create psihologilor.

Mihai Aniţei, fostul preşedinte al Colegiului Psihologilor din România, este trimis în judecată de DNA pentru conflict de interese şi folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb