Congresul PSD: Marcel Ciolacu, reales preşedinte al partidului

F.D.
Politică / 24 august

Congresul PSD: Marcel Ciolacu, reales preşedinte al partidului

Actualizare - Ciolacu: "Acest partid are viitor, are viitor cu oameni de calitate"

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat în discursul ţinut la încheierea Congresului PSD: "Am văzut tot felul de comentarii în ceea ce priveşte schimbările din conducerea partidului, dar astăzi am fost foarte atent la dumneavoastră şi am sentimentul că cu toţii am fost de acord: un partid trebuie să aibă şi stabilitate, un partid trebuie să fie deschis, un partid trebuie să acorde locul cuvenit doamnelor, un partid trebuie să ţină cont de câştigătorii din alegeri şi, mai ales, un partid care doreşte să aibă un viitor trebuie să aducă cât mai mulţi tineri în conducerea lui şi trebuie să-i lase şi să-i încurajeze să devină decidenţi".

"Este evident un lucru foarte important: acest partid are viitor, are viitor cu oameni de calitate", a adăugat Ciolacu.

La finalul cuvântului său, liderul PSD s-a adresat altor lideri ai formaţiunii: "Mihai, Sorin, trimiteţi-mă la Cotroceni, fiindcă altfel va fi greu să scăpaţi de mine".

---

Actualizare - Echipa de conducere PSD

Alături de Marcel Ciolacu au fost aleşi şi ceilalţi membri ai noii conduceri a PSD:

- secretar general: Paul Stănescu;

- preşedintele Consiliului Naţional: Mihai Tudose;

- prim-vicepreşedinţi: Sorin Grindeanu, Daniel Băluţă;

Vicepreşedinţi pe domenii:

- Florin Jianu - Antreprenoriat, IMM-uri şi Mediul de Afaceri;

- Lia Olguţa Vasilescu - Muncă şi Protecţie Socială;

- Gheorghe Şoldan - Dezvoltare Regională şi Locală;

- Gabriel Zetea - Administraţie şi Infrastructură;

- Vasile Dîncu - Afaceri Europene;

- Victoria Stoiciu - Relaţia cu ONG-uri şi Dialog Civic;

- Mihnea Costoiu - Educaţie şi Cercetare;

- Elisabeta Lipă - Sport.

---

Actualizare - Marcel Ciolacu a fost reales preşedinte PSD şi desemnat candidat la prezidenţiale

Moţiunea lui Marcel Ciolacu a fost votată, iar acesta este reales preşedinte al PSD. Din cele 2264 de voturi, 2253 au fost pentru, 6 abţineri şi 5 contra.

De asemenea, Marcel Ciolacu a fost desemnat candidatul PSD la alegerile prezidenţiale care vor avea loc în această toamnă. Acesta a primit 2.257 de voturi "pentru", 4 voturi "contra" şi 3 "abţineri"

---

Actualizare - Victor Negrescu: "PSD are relaţii foarte bune cu familia sa politică europeană, datorită lui Marcel Ciolacu"

Europarlamentarul PSD Victor Negrescu a afirmat că PSD are relaţii foarte bune cu familia sa politică europeană, datorită lui Marcel Ciolacu.

"Este cel mai bine reprezentat partid din România în Parlamentul European, atât numeric cât şi prin funcţiile obţinute. Iar România este mai respectată la nivel internaţional. Îmi aduc aminte de primele întâlniri cu liderii social-democraţiei europeni în urmă cu patru ani, în cadrul cărora au apărut discuţii despre poziţionarea anterioară a partidului. A fost un moment dificil pe care l-aţi depăşit, l-am depăşit cu abilitatea şi chiar umorul pe care îl are preşedintele nostru şi am reuşit astfel să clădim relaţii puternice cu liderii europeni. Astăzi preşedintele Marcel Ciolacu este o voce respectată în PES, este vicepreşedintele Internaţionalei Socialiste şi foloseşte această poziţie în interesul României", a mai declarat europarlamentarul PSD, al cărui nume a fost anunţat de Ciolacu drept nominalizare pentru postul de comisar european.

---

Actualizare - Simona Bucura-Oprescu: "Reforma pensiilor, o mare victorie pentru fiecare pensionar"

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, afirmă, în discursul ţinut astăzi la congresul PSD, că reforma pensiilor este o "mare victorie pentru fiecare pensionar" şi este de părere că "pe Marcel Ciolacu îl vor face preşedinte românii şi implicit pensionarii"...Citeşte mai mult...

---

Actualizare - Ionuţ Pucheanu: "Marcel Ciolacu trebuie să continue ca preşedinte al acestui partid, pentru că ne-a dus pe toţi la aceeaşi masă"

Primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, a afirmat că îl susţine pe Marcel Ciolacu la preşedinţia PSD pentru că reuşit să-i aducă la masă pe toţi membrii partidului.

"Cred că Marcel Ciolacu trebuie să continue ca preşedinte al acestui partid, pentru că ne-a dus pe toţi la aceeaşi masă. Şi nu doar că ne-a adus pe toţi la aceeaşi masă dar ne-a mai arătat că şi putem încăpea toţi la aceeaşi masă. Ba mai mult de atât, ne-a arătat că mai rămân chiar şi câteva locuri libere pentru cei care doresc să vină la această masă. Pentru că a deschis acest partid, dovadă sunt viitorii noştri colegi, cei care urmează cel mai probabil să acceadă pe funcţiile de vicepreşedinţi naţional. Şi asta este un mare lucru, că nu mai suntem un partid închis şi că oricine care are gânduri bune şi are aceleaşi proiecte politice ca restul îşi pot găsi aici un loc. Şi nu în ultimul rând cred că, şi îl susţin în continuare pe Marcel Ciolacu, pentru că a deschis cel puţin zona aceasta de conducere a Partidului Social-Democrat primarilor. Până acum trebuie să recunoaştem că până nu de mult era un apanaj aproape eminamente al preşedinţilor de Consilii Judeţene", a afirmat primarul Galaţiului.

---

Actualizare - Ciolacu propune scutiri de impozite timp ce 10 ani pentru banii pe care românii din diaspora îi aduc în ţară

Preşedintele PSD propune, în programul prezentat astăzi, la Congresul PSD, scutiri de impozite timp de 10 ani pentru banii pe care românii din diaspora îi aduc în ţară, ca măsură pentru atragerea în ţară a celor care au plecat şi s-au stabilit legal peste hotare...Citeşte mai mult...

---

Actualizare - Marcel Ciolacu: "Voi sprijini activ parcursul european al Republicii Moldova"

Preşedintele PSD şi candidatul formaţiunii pentru preşedinţia României îşi reafirmă, în discursul ţinut astăzi la congresul partidului, susţinerea faţă de Republica Moldova şi faţă de actuala conducere de la Chişinău...Citeşte mai mult...

---

Actualizare - Ciolacu: "Până la sfârşitul anului, vom avea o aderare completă la spaţiul Schengen"

România va adera complet la spaţiul Schengen până la finalul acestui an, a afirmat premierul Marcel Ciolacu la Congresul PSD.

"Vă spun acum, foarte convins şi cu mai multe informaţii decât dumneavoastră, până la sfârşitul anului, vom avea o aderare completă la spaţiul Schengen", a precizat Ciolacu.

"România nu mai poate fi spectator în propriile sale relaţii externe. România este un stat mare, doar preşedinţii din ultimii 20 de ani au fost mici", a mai adăugat acesta.

---

Actualizare - Ciolacu: "România nu va fi atrasă în niciun război"

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, dă asigurări, în discursul ţinut la congresul PSD, că România nu va fi atrasă în niciun război, că pacea şi stabilitatea sunt condiţiile fundamentale pentru prosperitate şi că va avea grijă să rămână aşa. "Voi fi garantul independenţei naţionale, dar nu voi fi niciodată de acord cu reintroducerea serviciului militar obligatoriu", spune el.

Acesta a precizat: "Împreună cu statele membre NATO trebuie să ţinem Rusia cât mai departe de România. A susţine Ucraina înseamnă a asigura pacea României. Nu cred că este cineva din sală care îşi doreşte să fie vecin cu Rusia. De aceea, vom continua să sprijinim ferm independenţa şi suveranitatea Ucrainei".

"Alocarea a 2,5% din PIB pentru Apărare va continua şi pe viitor. În domeniul politicii externe, îmi doresc însă o abordare mai ambiţioasă care să fie caracterizată prin pragmatism şi urmărirea obiectivelor naţionale în parteneriat cu aliaţii noştri din Uniunea Europeană şi NATO", a adăugat preşedintele PSD.

---

Actualizare - Marcel Ciolacu: "Avem generaţii întregi care fac astăzi pasul spre maturitate, după ce şi-au trăit copilăria şi adolescenţa, între un preşedinte turnător şi un preşedinte absent"

Preşedintele PSD şi candidatul partidului pentru funcţia supremă în stat, Marcel Ciolacu i-a criticat dur pe ultimii doi preşedinţi ai ţării, afirmând că "avem generaţii întregi care fac astăzi pasul spre maturitate, după ce şi-au trăit copilăria şi adolescenţa, între un preşedinte turnător şi un preşedinte absent".

"Să nu ne mai mirăm atunci când vedem că mulţi tineri aleg populismul şi extremismul. În loc să îi blamăm superior, eu vă rog, mai bine le dăm o alternativă corectă", a îndemnat el.

"După 20 de ani, România are nevoie de un preşedinte care să arate respect pentru funcţia publică, un preşedinte pentru care Constituţia nu este o carte oarecare, ci legea fundamentală care îi ghidează orice acţiune", a mai spus Ciolacu.

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu lansează un atac dur, în discursul ţinut la congresul partidului, la adresa PNL, spunând că observă "agitaţia unora care au trecut de la "prin noi înşine, dar cu PSD", la tot felul de ameninţări ridicole la adresa noastră". "Vă rog să ignoraţi acest circ", le-a transmis Ciolacu delegaţilor la congres, subliniind că PSD "a fost adultul din cameră".

---

Actualizare - Lia Olguţa Vasilescu: PSD va câştiga alegerile prezidenţiale nu pentru că este cel mai mare partid, ci pentru că are cel mai bun candidat

PSD va câştiga alegerile prezidenţiale nu pentru că este cel mai mare partid, ci pentru că are cel mai bun candidat, a declarat astăzi Lia Olguţa Vasilescu, primarul Craiovei la Congresul PSD.

Aceasta a precizat: "Marcel Ciolacu este singurul politician important care nu se teme să iasă printre oameni. (...) E singurul premier care ne sună să întrebe dacă avem nevoie de ceva. (..) Nouă nu ne trebuie nici un preşedinte revanşard care să le facă dosare adversarilor politici, nici un preşedinte leneş şi nepăsător, nici un preşedinte care să ne scoată din Europa pentru că aşa înţelege el noţiunea de patriotism".

---

Actualizare - Mihai Tudose: "România are nevoie să depăşească cea mai mare criză: criza de încredere"

"România are nevoie să depăşească cea mai mare criză: criza de încredere", a afirmat europarlamentarul Mihai Tudose la Congresul PSD.

"Românii şi-au pierdut încrederea în autorităţi. Pentru că am văzut preşedintele spunând că nu e pandemie, e o simplă gripă. Am văzut preşedintele spunând că România are cel mai bun PNRR din galaxie", a adăugat acesta.

---

Actualizare - Sorin Grindeanu: "Trebuie să ieşim din haosul din care unii încearcă să prăbuşească România"

Sorin Grindeanu, prim-vicepreşedintele PSD, a afirmat la Congresul PSD că trebuie să ieşim din haosul din care unii încearcă să prăbuşească România.

Acesta a precizat: "Trebuie să ieşim din paradigma unei Românii eşuate, să aducem cu picioarele pe pământ armatele de ostaţi galbeni care se pretind un fel de roi de albine, dar de fapt nu fac decât să stea cu mâinile în buzunarele altora. Nu sunt albine, sunt viespi care îşi fac cuib în casele altora. Aşa-zis ostaşi care se dau providenţiali şi scriitori de succes, sunt în realitate impostori. Ca orice parazit încearcă să îşi ucidă gazda care i-a ţinut în viaţă. Ei vor să găsească un alt organism de parazitat. Le transmis atât: disperarea de a supravieţui poate duce la uitarea esenţialului - că saltul poate fi şi în gol. Să facă bine să îşi plimbe batistuţele şi în afara politicii".

Grindeanu a mai precizat că "nu promitem cărţi nescrise şi vorbe fără conţinut" şi că social democraţii vin cu proiecte realiste care unesc societatea.

---

Actualizare - Alfred Simonis: "Nu mai vreau un preşedinte care să conducă de pe pârtiile de schi sau de pe terenurile de golf"

Alfred Simonis, preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş şi gazda Congresului PSD, a afirmat în discursul său: "Nu mai vreau un preşedinte cu un rânjet metalic sau un preşedinte cu muşchiul empatiei atrofiat. Eu nu mai vreau asta, nu mai vreau un preşedinte care să conducă de pe pârtiile de schi sau de pe terenurile de golf".

Simonis l-a ironizat pe unul dintre prim-vicepreşedinţii PNL, Rareş Bogdan, pe care l-a numit "Balerinul Rareş" şi "balerinul politicii româneşti", spunând că "ori de câte ori ceva bun se întâmplă, acesta face spume".

Simonis a anunţat că Marcel Ciolacu este singurul candidat la şefia PSD. Nici un alt membru nu s-a înscris în cursă.

---

Actualizare - Congresul PSD a început

Congresul PSD pentru alegerea noii conduceri a formaţiunii şi desemnarea candidatului pentru alegerile prezidenţiale a început la Romexpo.

---

Actualizare - Paul Stănescu: "Marcel Ciolacu poate să rămână preşedintele PSD, indiferent de rezultatul de la alegerile prezidenţiale"

Secretarul general al PSD, Paul Stănescu, a afirmat că premierul Marcel Ciolacu poate să rămână liderul partidului, indiferent de rezultatul obţinut la alegerile prezidenţiale, relatează Agerpres.

Pe de altă parte, s-a arătat încrezător că Marcel Ciolacu are şanse să câştige cursa pentru Cotroceni, indiferent de contracandidatul pe care îl va avea în turul al doilea.

"Vedem ce se întâmplă după, dar eu cred că Marcel Ciolacu - dacă mă întrebaţi pe mine, că sunt subiectiv - cred că Marcel Ciolacu, indiferent de rezultat, poate să rămână în continuare preşedintele PSD, pentru că momentul la care Marcel Ciolacu a preluat PSD a fost unul foarte greu. Eram aproape în disoluţie", a spus el, într-o declaraţie de presă susţinută înaintea Congresului PSD.

Paul Stănescu a apreciat că PSD şi PNL trebuie să menţină coaliţia de guvernare, în contextul global actual.

"Ne dorim ca în continuare să fim în coaliţie cu PNL, pentru că ce se întâmplă astăzi pe mapamond... sunt lucruri grave, foarte grave. (...) Nu cred că PNL se va retrage de la guvernare. Nu cred acest lucru", a mai spus acesta.

Totodată, Stănescu a dat de înţeles că nu agreează o rotaţie a premierilor într-o eventuală nouă guvernare PSD-PNL.

"Sper să nu mai ajungem acolo. Cred că trebuie continuitate. Cred că un prim-ministru trebuie să fie minimum patru ani, ca să poată să aibă un program, să dezvolte România. Nu cred că rotirile astea sunt bune. A fost o situaţie excepţională", a adăugat el.

---

Actualizare - Vasile Dîncu: "Pentru prima dată, simulările de turul doi al alegerilor prezidenţiale arată că stânga are un procent mult mai mare"

Preşedintele în funcţie al Consiliului Naţional al PSD, Vasile Dîncu, afirmă, astăzi, la sosirea la congresul partidului, că pentru prima dată "simulările" făcute de sociologi în ceea ce privesc alegerile prezidenţiale din acest an arată că partidul de stânga are o şansă mai mare decât la alte alegeri pentru funcţia supremă în stat, relatează News.ro.

"Noi am pierdut 20 de ani, am învăţat...cred că am făcut toate greşelile posibile în campaniile prezidenţiale. (...) Pentru prima dată, simulările de turul doi, oricum am face, arată că stânga are un procent mult mai mare. Nu mă iau după sondaje, sigur că sondajele sunt fotografii de moment, dar este pentru prima dată când vedem o mişcare spre stânga. Pe de altă parte, este pentru prima dată când între stânga şi dreapta nu a existat o opoziţie continuă şi o polarizare foarte puternică pentru că noi am acceptat să intrăm la guvernare într-un moment greu pentru dreapta românească, am depăşit criza cum s-a putut sigur, cu înţelepciunea pe care Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă au reuşit să o aducă în grupul nostru de conducere", a afirmat sociologul Vasile Dîncu, dimineaţă, înaintea Congresului PSD.

Dîncu mai spune că "nu există în acest moment o polarizare foarte puternică între stânga şi dreapta".

Acesta a mai afirmat, răspunzând unor întrebări, că recalcularea pensiilor "nu este niciun eşec, este un risc asumat".

---

Actualizare - Marcel Ciolacu a ajuns la clădirea Romexpo unde are loc congresul partidului

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a ajuns cu puţin înaintea orei 9:30, la congresul partidului la care va fi confirmată candidatura sa pentru funcţia de preşedinte al României, scrie News.ro.

Ciolacu a făcut fotografii cu membrii de partid care l-au aşteptat la intrarea în clădirea Romexpo unde are loc congresul şi nu a dorit să facă declaraţii presei.

Peste 2000 de delegaţi participă la evenimentul care va începe la ora 10:00.

---

Congresul PSD se desfăşoară, astăzi, la centrul Romexpo din Bucureşti, unde va fi aleasă noua conducere a partidului. În cadrul evenimentului, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, îşi va lansa campania pentru alegerile prezidenţiale.

Faţă de vechea structură, la Congres vor fi validaţi 4 vicepreşedinţi în plus pe zona de specialităţi. În total vor fi 8 vicepreşedinţi pe domenii, 8 în zona regiunilor, 2 prim-vicepreşedinţi, preşedintele, secretarul general şi preşedintele Consiliului Naţional.

La Congresul PSD, Marcel Ciolacu va prezenta moţiunea "România socială - siguranţă şi prosperitate pentru toţi", document ce va sublinia necesitatea unei guvernări stabile, capabile să protejeze categoriile vulnerabile, să stimuleze investiţiile şi inovaţia şi să realizeze reforme în domenii cheie precum educaţia şi sănătatea.

Moţiunea cu care se prezintă acesta la Congres cuprinde mai mulţi lideri ai formaţiunii. Astfel, Marcel Ciolacu propune doi prim-vicepreşedinţi, Sorin Grindeanu şi Daniel Băluţă, iar pe europarlamentarul Mihai Tudose, la preşedinţia Consiliului Naţional al PSD. Secretar general ar urma să rămână tot Paul Stănescu.

Vicepreşedinţii din echipa lui Ciolacu sunt: Florin Jianu, pentru domeniul Antreprenorist, IMM-uri şi Mediul de Afaceri, Lia Olguţa Vasilescu, pentru Muncă şi Protecţie Socială, Gheorghe Şoldan, pentru Dezvoltare Regională şi Locală, Gabriel Zetea,vicepreşedinte pentru Administraţie şi Infrastructură. Vasile Dîncu, actualul preşedinte al Consiliului Naţional, ar urma să deţină funcţia de vicepreşedinte pe domeniul Afaceri Europene.

Victoria Stoiciu este vicepreşedinte pe relaţia cu ONG-urile şi dialog social, Mihnea Costoiu, vicepreşedinte pe Educaţie, Elisabeta Lipă, vicepreşedinte pe Sport, Marian Neacşu, vicepreşedinte pe regiunea Bucureşti-Ilfov, Dumitriţa Glica, vicepreşedinte pe Centru şi Corneliu Ştefan, vicepreşedinte pe Sud.

Ionuţ Pucheanu, primarul din Galaţi, este vicepreşedinte pe Sud-Est, iar Claudiu Manda, vicepreşedinte pe Sud-Vest, în timp ce Laurenţiu Nistor va fi vicepreşedinte pe Vest, în echipa lui Marcel Ciolacu. Emil Moldovan ar urma să fie vicepreşedinte pe Nord-Vest iar Dragoş Benea, pe Nord-Est.

Votul pentru conducerea partidului, la Congresul PSD, se va desfăşura în format electronic.

"Există acest vot electronic, există depunerea candidaturilor pe moţiuni, s-a votat şi acceptarea moţiunii domnului Marcel Ciolacu, care cuprinde şi lista nouă a celor care vor face parte din conducerea partidului. (...) Este aprobată modificarea Statutului astfel încât să existe patru noi vicepreşedinţi pe domenii de activitate care sunt acum în echipa PSD şi vor cere împreună cu domnul Marcel Ciolacu votul Congresului de mâine", a spus purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu, vineri, după şedinţa Consiliul Politic Naţional, care a avut loc la Vila Lac, relatează Agerpres.

Marcel Ciolacu a precizat că dacă vor exista candidaturi în timpul Congresului, ele să fie acceptate, a informat Romaşcanu.

Opinia Cititorului ( 19 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. nu va trece cel mai probabil de 15 procente

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

    1. De remarcat, aruncatul cu promisiuni in popor: ba calatorit in America fara vize, ba Schengen (toate in numa 3 luni), ba scutiri de taxe... N-a anuntat inca apartamente de maxim 35000 de euro pentru popor, dar urmeaza.

      Acord

      Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

      Alea de 35 de mii le da prietenul tău sovietic

      Acord

      Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

    singur in fata tuturor . fie geana fie ciuca va cistiga . ciolacu nu are sanse . sondajele si dezvakluirile ce vin din urma il vor scufunda .

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

    psd vrea sa devina pnl

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

    romanii sunt iar in mare dilema, ciuca sau ciolacu? pnl sau psd?

    stim ca niciunul nu e bun pt tara, fiecare e bun doar pt gasca lor de interese. 

    lenuta va fi slaba ca sef de stat, n-are sustinere politica majoritara, ci de grup de interese si ea, oare de unde ii vine finantarea de candidatura? ca usr e saraca ca iov in urma devalizarii conturilor de catre barna si de catre ghinea.  

    si cu barna in partid si la ue v-a atrage doar spalatori de bani.

    am ajuns in situatia in care oricum votam iese prost, idem iliescu vs vadim, a iesit prost cu iliescu, ar fi fost la fel cu vadim sau mai rau. cine stie? 

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

    Bacu la 40 de ani, programu la 80. Daca Biden o ajuns presedinte la varsta asta si Ciolacu are sanse... da' nu chiar acuma :)))

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

    1. ...

      Acord

      Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

    Parca traim in lumi paralele, Ciolacu pare un fel de combinator sau primarul din clipurile lui Mircea Bravo. Din pacate partidul PSD atat poate sa produca. Ce este si mai grav ca nici PNL nu are un candidat mai bun. PNL = PSD. Si cum un independent nu poate sa faca nimic fara suportul guvernului, parlamentului, o sa mergem cu rotatva asta pana ajungem la fund si ramanemi sclavi, chiriasi in propria tara si asta fara sa se traga macar un singur cartus.

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

    1. Te inseli.. e un vizionar.. un profet similar cu Isaia.. a vazut deja in vis viitorul luminos al Romaniei. Numa oameni dolofani cu joburi bine platite dar bugetu cu excedent de 100 de miliarde de euro in fiecare an si armament cu nemiluita sa ne apare de Putin...

      Tu, cand dormi.. .ti se arata asa ceva in vis? Nu cred ! 

      Acord

      Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

      Romanii o duc prea bine...2025 va veni cu tăieri de salarii ca în 2010...veți vedea

      Acord

      Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

    macar Iohannis nu si - a luat BAC ul la 40 de ani....

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

    n-are nicio sansa in fata lui Geoana

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

    haterul de moldoveni

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

    cand il vad cu barba aia alba, are un aspect neingrijit, nespalat

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

    poate candideaza si firea si atunci s-a terminat iar daca o face maia atunci bai bai .

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

    1. Maia a absolvit Harvadul, spre deosebire de majoritatea pesedistilor, care au absolvit Spiru Haret sau nimic

      Acord

      Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

    PSD si Ciolacu a taiat pensiile romanilor

    Marea reacalculare a reusit. Pensiile speciale raman. In schimb au taiat pensia oamenilor actuali si viitori pensionari.  

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

    Presedinte te dorim ,

    Cine vrea ca sa te intreaca 

    Sa ne zica ce o sa faca 

    Noi in Schengen mai voim 

    In Euro sa ne balacim 

    Sa zburam la americani 

    Si sa aruncam cu bani 

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

23 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9767
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4754
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2522
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8753
Gram de aur (XAU)Gram de aur359.7295

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb