Connections Consult a înregistrat o creştere de 203% a cifrei de afaceri în 2023

R.S.
Piaţa de Capital / 4 martie

Radu Marcu, co-CEO Connections Consult

Radu Marcu, co-CEO Connections Consult

Connections (CC), companie de transformare digitală listată pe piaţa AeRo a Bursei de Valori Bucureşti, şi-a majorat cu 203% cifra de afaceri în 2023, ajungând la 177 mil lei, în timp ce profitul net a crescut cu 162%, depăşind 11 mil lei, conform unui comunicat remis redacţiei.

Rezultatele includ activitatea tuturor companiilor în care Connections Consult are deţineri (Connections Consult - 100%, Connections Technologies - 100%, Outsourcing Support Services - 100%, Brusch Services - 100%, Connections Serbia - 100%, Connections Bulgaria - 100%, 10Plus - 25%), iar cea mai mare contribuţie la creştere au avut-o serviciile de Software Development şi Integrare, derulate de către compania emitentă.

 

Potrivit comunicatului, în 2023, activitatea Connections s-a concentrat pe câştigarea de clienţi noi şi creşterea relevanţei proiectelor derulate din punct de vedere al complexităţii tehnice, iar atenţia internă s-a îndreptat către întărirea guvernanţei corporative şi derularea demersurilor de majorare de capital cu acţiuni gratuite în proporţie de 1:10, finalizate în luna august.

Strategia de dezvoltare a companiei a vizat atât rezultatele pe termen scurt, cât şi consolidarea pe termen mediu şi lung a poziţiei de lider de piaţă în proiecte complexe de digitalizare.

 Connections Consult a înregistrat o creştere de 203% a cifrei de afaceri în 2023

"Anul trecut a fost marcat de turbulenţe la nivel global. Economia mondială şi status-quo-ul geopolitic au înregistrat incertitudini diverse, care dublate de creşterea fulminantă a factorului inteligenţă artificială în tehnologie, au adus provocări majore actorilor economici din multiple sectoare", menţionează Bogdan Florea, fondator şi co-CEO al Connections.

2023 a adus de asemenea o creştere importantă a competenţelor echipei, cu impact direct în structura veniturilor şi a profitului.

Bugetul de venituri şi cheltuieli propus pentru anul 2023 şi estimările din memorandumul de listare pe piaţa AeRO au fost depăşite semnificativ, atât la nivel de venituri (116%), cât şi la nivel de profit net şi brut (102% ambele).

Pe parcursul anului 2023, toate verticalele grupului au înregistrat salturi între 5-10%, cu creştere de 549% a diviziei RPA şi software development.

Astfel, serviciile de Software Development şi Integrare au ajuns să aibă un aport de 73% la cifra de afaceri totală a grupului, faţă de 36% în 2022, se arată în comunicat.

Pe lângă creşterea portofoliului de clienţi, a relevanţei proiectelor derulate şi a competenţelor echipei interne, în 2023 Connections Consult a continuat să privească cu interes intrarea în acţionariatul a noi companii cu potenţial.

"Colaborăm cu două companii specializate în M&A şi monitorizăm continuu noi posibile preluări. Contextul pieţei de fuziuni şi achiziţii se află, încă, la un nivel ridicat de aşteptări după evoluţia abrupt crescătoare din anii 2019-2022 şi am decis să fim rezervaţi în a derula pe parcursul anului precedent discuţii avansate cu companii ţintă. Evaluările sunt, după părerea noastră, încă nerealiste şi nu justifică investiţiile cerute de vânzători, în acest moment. Rămânem în continuare deschişi la oportunităţi realiste de investiţii în domenii precum cybersecurity, dezvoltare de software personalizat, AI şi implementare de sisteme de tip ERP" spune Radu Marcu, co-CEO Connections Consult, menţionează comunicatul.

 

În 2024, Connections îşi propune să facă primii paşi pentru accederea pe piaţa principală a BVB, întărind guvernanţa corporativă şi pregătind compania pentru trecerea la raportări IFRS.

Dezvoltarea strategică va continua anul acesta cu suportul oferit de Advisory Board-ul creat şi prin extinderea Consiliului de Administraţie cu încă două locuri, pentru a oferi un mecanism mult mai solid de checks-and-balances la nivel de management. De asemenea, conducerea companiei planifică evenimente cu investitorii care să crească încrederea acestora şi transparenţa Connections către piaţă şi să dea o perspectivă solidă colaborării cu actori ai bursei de valori, inclusiv trecerea la raportări financiare trimestriale din 2025, conform comunicatului.

Opinia Cititorului ( 22 )

  1. a devenit cea mai ieftina companie de it de la bvb cu un per de aprox. 8

    1. 8 cu profit 2023,11 cu bvc 2024,peste 12-13 cu SOP aprobat. Lucrurile sunt fluide cu PER la companiile tinere care nu au o strategie clara.

      Exemplu relevant SAFE. Nu-s 4-5 luni de cand credea piata ca totusi are PER decent. 

      CC se bazeaza, cam ca Bento pe 2 contracte foarte mari. Asta aduce niste riscuri, primul an in care ai doar 1 contract din asta in loc de 2 ai scadere uriasa de venituri si profit. 

      Vine Arobs si liciteaza foarte jos sa-i scoata in decor=nasol. La fel fomistii de la Bnet la care profitul e o chestie neimportanta. 

      2024-2025 vor fi ani buni in IT insa veniturile unor firme vor oscila foarte mult in functie de ce mari contracte prind cu statul sau companii detinute majoritar de asta.

      Din 2026 va fi foarte complicat pentru firme sa-si conserve cat de cat veniturile la care ajung pana atunci.  

      cum adica se bazeaza pe 2 contfacte mari ? de parca nu mai vin altele

      digitalizarea in Romania va dura peste 10 ani  

      eu cred ca sunt cele mai predictibile cele din IT, vor avea cel mai mult de lucru  

      nu mai cauta bete in roate ca nu merge

      Habar n-ai despre ce contracte are CC ( in derulare/ încheiate și în proces de contractare ). Habar n-ai de cât la sută din CA au fost acele contracte în 2023. Habar n-ai ca nu mai contezeaza criteriul prețul cel mai la acordarea contractelor publice pe Ti. Speculezi cu Arobs, Bnet > informațiile cu licitații publice le poți găsi / sunt proceduri transparente și se poate vedea unde concurează CC-ul și unde firmele indicate de tine - până acum nu s-au intersectat , poate și pentru ca sunt diferite, au expertiză în domenii diferite…

      Cc a anuntat bvc 2024 cu 60% mai mare fata de 2023.

      In plus mentioneaza ca este PRUDENT bugetat! 

      Daca ai ales sa stai pe bnet si arobs mult succes! 

      pe vremuri insiderii mai aveau limite

      de unde sa stie el ce are o firma listata'in contractare'?!? 

      'cat la suta dim CA' scrie in documentul cu rezultatele?!? a zis firma in rapoarte curente cu contracte semnificative si la rezultate semestriale pe ce se bazeaza in S2 

      iarasi din afara companiei nu se poate sti ce expertiza diferita are fata de alea 2 care au cate 15 firme si zic si ele ca acopera tot spectrul din IT 

      deeci mai rasfirati baieti, mai rasfirati, ca da p-afara insidereala 

      apropo, de unde rezulta lunile trecute ca face rezultatele aatea?!? bugetul era altul, la semestru a zis ca merge bine si poate depaseste, revizuire buget nu a dat desi era obligata data fiind diferenta finala 

      se poate presupune rezonabil ca insidereala a fost si in tranzactii?!?  

      exact!  

      Daca de la 177 afaceri si 11 profit 2023 122 cu 9 profit 2024 e crestere si inca 60% inseamna ca ai dreptate. Daca nu, inseamna ca....

      Bvc a fost de 5.6M in 2023 si au obtinut 11.3. la anul bvc e 8.8M si este prudent!

      Noi comparam bvc cu bvc pentru ca nu stim ce rezultate vor avea la anul..poate vor obtine 20M. Insa da, ma rog, daca ai ratat trenul asta e.. 

      Conteactele mari sun public, putea sa le vezi si tu daca te I firmai

    Asa cum am scris recent, ma asteptam la un profit net de 10-11 milioane, ceea ce s.a confirmat. Nu am citit raportul, dar CC este cea mai ieftina companie IT cu PER de 8, care este "o gluma". In conditii normale de piata, cei care au vandut la 7 lei in aceste zile ar cam trebui sa regrete

    1. maine deschide la minim 8, si foarte probabil curind va merge spre 9-10 Ron pe actiune

      Profit S1: 3.617.040 ;

      Profit S2: 7.626.458.56; 

      AGEA din 27.09.2023 a hotarat marirea plafonului SOP de la 3% la 13%.

      da, insa nu au rascumparat nimic deocamdata..

      Acționarul majoritar/fondatorul CC-ului a cedat/donat 7 % din propriile acțiuni pentru acest program SOP. Nu este clar cum vor face rost de restul de 6 procente. Acest SOP va fi pe următorii 3 ani - 2% pe an.

      va fi actiunea anului, peste 12 lei sper eu poate chiar 15 anul acesta, am cumparat si mai cumpar

      Au anuntst ca este pe 5 ani

      3-5 ani este exprimarea din raportul financiar

    Foarte bune rezultatele CC, foarte proasta ideea celui de mai sus cu info privilegiate sa apara cu comentarii ca mai sus. Practic arunca in aer toata munca de la CC si lasa impresia ca se petrec lucruri necurate cu cumpararile agresive din ultima vreme. Pacat!

    1. Faceți un minim de efort să citiți fiecare cuvânt din comentariul la care faceți referire/ nu mai speculați/ bateți câmpii cu inside info și cumparari agresive. Se vede ca nu aveți această acțiune în portofoliu și nu ați urmărit/ citit toate informațiile transmise de pe site-ul BVB, știrile din presa economică și site-urile care monitorizează licitațiile publice. De exemplu, pentru cei care dețin această acțiune , nu a fost un șoc acest profit. Din BVC ul aprobat, și din cele două contracte câștigate și notificate pe BVB, unde specificau și cat profit estimează de pe urma lor , și ca vor fi încheiate până la sfârșitul lui 2023, se putea aprecia un profit de aproximativ. 10 mil. Pentru a avea succes în activitatea de investiții, trebuie să muncești, și să cauți cât mai multă informație de calitate…

    Informatii privilegiate pe baza informatiilor diseminate de catre societate in anunturile postate la BVB!? Era atat de usor de calculat ce profit obtin din contracte (aveau trecute valorile contractate si marjele de profit!!!) si am facut acest lucru intr.un grup pe Discord inca din noiembrie trecut. Scriam atunci ca se duc spre 10 milioane profit, pentru ca automat aveau si contracte mai mici - nu statea toata firma in 3 contracte mari incheiate in Sem 2 din 2023.

    Detin 3000 de actiuni CC, am un cost mediu confortabil. Super CC!

    1. Salut. Cum as putea intra in acel grup de pe discord?

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb