Consiliul Bursei se întruneşte azi ca să numească un administrator provizoriu

Ştefania Ciocîrlan
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 28 aprilie 2009

Consiliul Bursei de Valori Bucureşti se întruneşte astăzi ca să numeas­că un administrator provizoriu în locul lui Petru Prunea, devenit incompatibil cu această funcţie, după ce Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare i-a interzis să mai activeze cinci ani pe piaţa de capital autohtonă.

Totodată, Consiliul Bursei va convoca Adunarea Generală a Acţionarilor, în cadrul căreia urmează să fie ales noul administrator.

Deocamdată, conducerea Bursei nu a primit nicio candidatură în acest sens, eventualii doritori putând să îşi exprime oficial intenţia de a ocupa un loc în conducerea BVB după convocarea AGA.

Contactat de ziarul Bursa, Valerian Ionescu, şeful Departamentului de pieţe de capital din cadrul BCR, a declarat că este interesat în continuare să candideze pentru poziţia de administrator, deşi nu a luat încă nicio decizie finală. Domnul Ionescu şi-a mai depus candidatura în 2006 şi la începutul acestui an, însă acţionarii Bursei l-au votat, la ultimele alegeri, pe Liviu Giugiumică, preşedintele "Unicredit CAIB Securities".

Potrivit lui Liviu Giugiumică, proaspăt ales în Consiliul Bursei, miza unui loc în conducerea BVB vine din posibilitatea contribuirii la dezvoltarea pieţei de capital autohtone.

"Oricine vrea să facă parte din Consiliul BVB trebuie să fie o persoa­nă care vine cu ceva pentru dezvoltarea Bursei", ne-a spus domnul Giugiumică, adăugând: "Deocamdată, pentru piaţa de capital nu trebuie să inventăm lucruri savante, ci să ne concentrăm asupra acelor lucruri care s-au tot propus de ani de zile şi nu s-au făcut".

Potrivit domnului Giugiumică, conturile globale, vânzările în lipsă (short-selling) şi dezvoltarea pieţei Rasdaq sunt câteva dintre componentele pieţei de capital autohtone care trebuie rezolvate în perioada următoare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb