Consiliul Concurenţei a amendat patru companii pentru participarea cu oferte trucate la două licitaţii organizate de Transgaz

F. A.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 1 noiembrie 2012

Consiliul Concurenţei a amendat patru companii pentru participarea cu oferte trucate la două licitaţii organizate de Transgaz

Consiliul Concurenţei a sancţionat patru companii cu o amendă în valoare totală de 25.464.865 lei pentru trucarea a două licitaţii organizate de S.N.T.G.N. TRANSGAZ S.A. Mediaş, se arată într-un comunicat de presă remis astăzi redacţiei. Sancţiunile au fost aplicate în cadrul investigaţiei privind o posibilă înţelegere între companii de a participa cu oferte trucate la licitaţiile organizate de Transgaz SA în perioada 2009 - 2011, în vederea atribuirii unor contracte de racorduri de gaze naturale, se precizează în comunicatul de presă.

Astfel, S.C. CONDMAG S.A. şi S.C. INSPET S.A. au fost amendate cu 4.548.658 lei şi, respectiv, 7.296.204 lei, pentru realizarea unei înţelegeri privind participarea cu oferte trucate la procedura de achiziţie publică "Racord gaze naturale Butimanu-Brazi pentru alimentarea cu gaze a centralei de Cogenerare Brazi" organizată în anul 2009, se arată în comunicat. Trucarea ofertelor a constat în schimbul de informaţii sensibile, cu caracter confidenţial, care au permis S.C. INSPET S.A. să câştige licitaţia, conform unei înţelegeri prealabile.

S.C. MOLDOCOR S.A. a fost amendată cu 2.235.028 lei şi S.C. T.M.U.C.B. S.A. cu 11.384.975 lei, pentru realizarea unei înţelegeri în scopul participării cu oferte trucate la procedura de achiziţie publică "Conductă de transport gaze 20'' Giurgiu-Ruse" organizată în anul 2011. Trucarea licitaţiei s-a realizat prin corelarea ofertelor depuse de cei doi concurenţi: S.C. T.M.U.C.B. S.A. a transmis S.C. MOLDOCOR S.A. informaţii confidenţiale cuprinse în oferta sa financiară, se mai precizează în comunicatul de presă.

Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei, a declarat: "Avem dovezi că aceste companii s-au înţeles atât asupra conţinutului ofertelor pe care urmau să le prezinte la licitaţii, schimbând informaţii comerciale sensibile. Înţelegerile de trucare a licitaţiilor, reprezintă una dintre cele mai grave restricţionări ale concurenţei şi conduc la achiziţionarea, de către autoritatea contractantă, a unor lucrări mai scumpe. În acest caz am colaborat cu DIICOT, care ne-a furnizat indiciile necesare pentru a declanşa investigaţia".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb