CONSILIUL CONCURENŢEI Amenzi de 13 milioane de lei, la firme suspectate de participarea cu oferte trucate la licitaţiile Romgaz

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 14 iunie 2017

Mai multe firme suspectate de participarea cu oferte trucate la licitaţiile Romgaz în vederea atribuirii unor lucrări de foraj pentru petrol şi gaze naturale în România au fost amendate de Consiliul Concurenţei. În acest dosar au fost vizate firme din Dolj, Sibiu, Mureş şi Prahova, valoarea totală a amenzilor ajungând la aproape 13 milioane de lei.

Potrivit unui comunicat transmis, marţi, de reprezentanţii Consiliului Concurenţei, mai multe societăţi au fost vizate de o investigaţie privind "o posibilă înţelegere între patru companii pentru participarea cu oferte trucate la licitaţiile organizate de către SNGN Romgaz SA în vederea atribuirii unor lucrări de foraj pentru petrol şi gaze naturale din România", anunţă News.ro.

În urma acţiunii, mai multe societăţi au fost amendate, fiind vorba despre Foraj Sonde SA Craiova, judeţul Dolj, (3.910.477 lei), Dafora S.A. Mediaş, judeţul Sibiu, (3.970.208 lei), Foraj Sonde S.A. Târgu Mureş, judeţul Mureş (3.730.788 lei) şi Upetrom 1 Mai S.A. din Prahova, pentru activitatea desfăşurată de Aquafor International SRL (1.356.825 lei).

Consiliul Concurenţei a făcut, de altfel, mai multe investigaţii în judeţul Dolj, cele mai multe sancţiuni fiind date pentru înţelegeri între producători şi distribuitori pentru "fixarea de vânzare şi revânzare".

De asemenea, Consiliul Concurenţei a derulat o investigaţie privind un posibil abuz de poziţie dominantă al companiei CEZ Distribuţie Craiova.

"Investigaţia a fost finalizată în anul 2014, Consiliul Concurenţei acceptând de angajametele propuse de CEZ (respectiv un set de măsuri) pentru a elimia îngrijorările de natură concurenţială ce au dus la declanşarea investigaţiei. Astfel, CEZ Distribuţie Craiova a propus o procedură pentru a evita deconectarea abuzivă a consumatorilor", se mai arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, în ultimii cinci ani, valoarea totală a amenzilor date în judeţul Dolj se ridică la peste cinci milioane de lei.

Consilul Concurenţei anunţă că are în derulare o investigaţie privind un posibil abuz de poziţie dominantă al Distrigaz Sud Reţele manifestat prin impunerea unor tarife majorate/inechitabile pentru prestarea serviciilor de avizare tehnică a proiectelor, recepţie şi punere în funcţiune a instalaţiilor de utilizare a gazelor naturale consumatorilor care s-au racordat la sistemul de alimentare cu gaze naturale în localităţile şi zonele geografice pentru care întreprinderea deţine licenţa de distribuţie.

Consiliul Concurenţei a desfăşurat inspecţii inopinate la Distrigaz Sud Reţele SRL şi la punctele de lucru ale acesteia din Sfântu Gheorghe, Braşov, Târgovişte, Blejoi (Prahova), Galaţi, Piteşti, Craiova.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb