Consiliul de administraţie al grupului de publicitate WPP investighează dacă directorul general, Martin Sorrell, a folosit incorect activele companiei

M.D.
Companii / 4 aprilie 2018

Martin Sorrell (sura foto: Facebook)

Martin Sorrell (sura foto: Facebook)

Consiliului de administraţie al WPP, cea mai mare companie de publicitate din lume, investighează dacă directorul general, Martin Sorrell, s-a folosit în mod incorect de activele companiei, au declarat persoane apropiate situaţiei, transmite MarketWatch.

În plus, board-ul analizează şi acuzaţii conform cărora, Sorrell ar fi avut un comportament nepotrivit, a spus una dintre persoane.

Un purtător de cuvânt al WPP a confirmat într-un comunicat, că a fost numit un consilier independent pentru a investiga "o acuzaţie de comportament personal nepotrivit" împotriva lui Sorrell. Purtătorul de cuvânt a spus că sumele implicate nu au impact material asupra companiei.

Într-un memo intern adresat conducerii executive a WPP, compania a explicat că nu poate să ofere alte detalii legate de investigaţia aflată în desfăşurare.

"Mesajul pentru angajaţii şi clienţii noştri este că activitatea companiilor şi echipelor noastre se desfăşoară ca de obicei. Colaborarea noastră cu clienţii nu este afectată şi decurge fără întreruperi", se arată în memo.

Problemele au apărut într-o perioadă dificilă pentru WPP. Concurenţa mai mare din partea unor companii noi şi presiunile din partea clienţilor mari pentru reducerea costurilor şi-au pus amprenta pe rezultatele financiare ale WPP. Performanţele mediocre obţinute recent de companie au contribuit la tensiunile dintre Sorrell, o figură importantă a WPP, şi consiliul de administraţie, au declarat persoane apropiate situaţiei.

Într-un comunicat publicat, astăzi, Sorrell a negat neregulile financiare.

"Resping acuzaţiile fără rezervă, dar recunosc faptul că WPP trebuie să investigheze. Înţeleg că aceasta procedură va fi finalizată în curând. Evident, nu mă voi implica în managementul companiei cât timp investigaţia este în curs", se arată în comunicat.

Acţiunile WPP au început tranzacţiile de miercuri în scădere cu 2,8%, la bursa din Londra.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb