Consiliul Judeţean Braşov vrea să-şi vîndă acţiunile de la Fotbal Club Braşov

Ştefan-Teodor Vacarenco, Braşov
Ziarul BURSA #Sport / 2 iunie 2005

Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov (CJ), Aristotel Căncescu, a reiterat ideea vîn-zării acţiunilor pe care institu-ţia le deţine la Fotbal Club Braşov, lansată în urmă cu aproape o lună. Sursa citată a precizat că în prezent CJ deţine 18% din pachetul de acţiuni al SC FC Braşov SA. Aristotel Căncescu a mai spus: "Dorim să vindem aceste acţiuni nu la valoarea lor nominală, ci la un preţ cel puţin egal cu tot ceea ce s-a investit în club în ultimii ani, incluzînd aici şi finanţările dinainte de a fi acţionari. Nu cred că vor exista probleme din parte Adunării Generale a Acţiona-rilor să accepte un alt membru în locul nostru. Dacă Primăria le doreşte, nu văd nici o problemă în a sprijini". Aristotel Căncescu nu a fost însă în măsură să specifice care este suma exactă ce va fi pretinsă de către CJ Braşov pentru acţiunile deţinute. Vasile Butaru, vicepreşedintele CJ Braşov, ne-a precizat că în ultimii ani s-au alocat nu mai puţin de 3,8 miliarde pentru achiziţionarea de acţiuni la clubul de fotbal, dintre care 900 de milioane în 2005, 500 de milioane în 2004 şi 2,4 miliarde în 2003. Vasile Butaru nu a ştiut să ne spună nimic despre banii oferiţi pe parcursul timpului de CJ pentru finanţarea FC Braşov. Se ştie însă că, în 2002, atunci cînd FC Braşov era deţinut în exclusivitate de către Asociaţia Nepatrimonială (AN) către FC Braşov s-au alocat 60.000 de euro pentru a ajuta clubul care tocmai se calificase în Cupa UEFA. Despre celelalte finan-ţări, începînd din 1999 cînd s-a înfiinţat AN FC Braşov şi preşedinte al consiliului de adminis-traţie a devenit omul de afaceri Ioan Neculaie, patronul Gru-pu-lui Prescon, nu am primit nici o precizare suplimentară. În schimb, primarul Braşovului, George Scripcaru, a anunţat că are intenţia să sporească nu-mărul de acţiuni pe care Consiliul Local (CL) al Municipiului Braşov le deţine la FC Braşov. Oricum în momentul de faţă CL Braşov deţine 25% din acţiunile la FC Braşov. CL a ajuns să deţină acest procent în urma preluării în luna ianuarie a încă 5% din acţiunile SC FC Braşov, adică a unui număr de 50 de acţiuni cu o valoare totală de 1,644 miliarde lei. Primarul George Scripcaru şi-a anunţat intenţia de a transforma CL Braşov în acţionar majoritar la FC Braşov. În momentul de faţă echipa a retrogradat în divizia secundă.

La club mai au acţiuni Compania Imobiliară "Atlanta House" a omului de afaceri Ori Singer - 16 %, Grupul Prescon prin A.N. FC Braşov - 20%, compania de transport "Trans-bus Codreanu" 5%, SC Vectra Service - 10%, Sergiana Prodimpex - 5%, Mantrax 2%, Dis-trict Dialog şi Malurom - cîte 1%.

În momentul de faţă singurul membru al A.N. a rămas Ioan Neculaie, prin grupul Prescon pe care îl conduce. Asociaţia însă este în lichidare pe masa judecătorului sindic în conformitate cu legea 64, pentru datorii care, potrivit unor surse de la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Braşov, ar totaliza în jur de 200 de miliarde lei vechi. Oricum, Consiliul Local a retras AN FC Braşov dreptul de utilizare asupra unor spaţii publicitare care mai aduceau acesteia nişte venituri. Gheorghe Roşca, şeful serviciului de stare civilă şi reprezentant al Primăriei în Consiliul de Administraţie al FC Braşov a ţinut totuşi să arate că o decizie finală în privinţa structurii acţionariatului se va lua abia după încheierea campionatului. "Cei de la Consiliul Judeţean au spus că nu mai vor să susţină echipa din punct de vedere financiar. Nu cred însă că vor renunţa şi la acţiuni. Nu ştiu ce va face nici Prescon. Oricum licenţa pentru fotbal este obţinută pe societatea pe acţiuni, nu pe asociaţia nepatrimonială şi, abia după încheierea campionatului se va întruni consiliul de administraţie şi vom decide ce se va face mai departe cu echipa".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb