Consiliul Judeţean Cluj sprijină demararea de noi investiţii la aeroport

Elena Deacu
Companii / 6 august 2015

Cu sprijinul Consiliului Judeţean Cluj, în perioada următoare, vor fi demarate o serie de investiţii către Aeroportul Internaţional "Avram Iancu" Cluj, care vor viza creşterea capacităţii de procesare a pasagerilor şi sporirea gradului de confort în zona de îmbarcare, extinderea platformei de parcare aeronave pentru a permite dezvoltarea traficului şi lucrări de reparaţii la suprafeţele de mişcare aeroportuare (platforma de parcare aeronave şi calea de rulare Delta), construite în anul 1968.

Mihai Seplecan, Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj şi Iuliu Pop, Directorul Operaţional al Aeroportului Internaţional Cluj, au susţinut astăzi o conferinţă de presă, la Aeroportul Internaţional "Avram Iancu" Cluj, pe tema investiţiilor care urmează a fi demarate în perioada următoare.

În cadrul conferinţei au fost prezentate aspecte legate de creşterea traficului aerian de 30% în primul semestru al anului 2015 (comparativ cu aceeaşi perioadă a anului anterior), de gradul de aglomerare a zonelor şi facilităţilor aeroportului în orele de vârf, de gradul de ocupare şi starea de degradare a platformei de parcare aeronave şi de investiţiile necesare a fi făcute pentru reconfigurarea zonei de îmbarcare a pasagerilor, pentru a face faţă traficului aerian crescut. Pentru anul 2015, se estimează atingerea cifrei de 1,4 milioane de pasageri transportaţi de pe Aeroportul Internaţional Cluj.

"Vom investi cât mai mult în Aeroportul Internaţional Cluj, deoarece aceasta este principală poartă de acces în judeţul Cluj, iar investiţiile vor fi demarate în cel mai scurt timp posibil pentru a asigura un nivel optim de funcţionare al acestuia", a precizat Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Mihai Seplecan.

În prezent, de pe Aeroportul Internaţional "Avram Iancu" Cluj sunt operate 23 de destinaţii regulate spre 11 ţări din Europa şi Orientul Mijlociu, prin intermediul a 4 operatori aerieni. Pentru perioada următoare au fost anunţate lansarea de 2 noi zboruri: spre Dubai (cu Wizz Air din 19 decembrie 2015) şi spre Varşovia (cu LOT Polish Airlines din 2 ianuarie 2016).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb