CONSILIUL MUNICIPAL A HOTĂRÂT Bilete unice pentru transportul public din Capitală

Ziarul BURSA #Companii #Transporturi / 1 octombrie 2012

Bilete unice pentru transportul public din Capitală

Consilierii municipali au aprobat, în şedinţa de vineri, o hotărâre privind integrarea tarifară pentru sistemul de transport public din municipiul Bucureşti, prin care s-a stabilit introducerea unui bilet unic, valabil timp de 60 de minute de la prima validare, atât la Metrorex, cât şi la RATB, cu un număr nelimitat de validări. Costul unui bilet unic va fi de 5 lei.

Conform hotărârii, în această primă etapă de colaborare între reprezentanţii Primăria Municipiului Bucureşti, Regia Autonomă de Transport Bucureşti, Metrorex SA şi CFR SA s-a mai decis introducerea biletului unic multiplu, cu zece călătorii de câte 60 de minute pe fiecare călătorie, cu un număr nelimitat de validări, atât la Metrorex, cât şi la RATB, în perioada de valabilitate de o oră. Costul cartelei va fi de 30 de lei.

De asemenea, va fi introdus abonamentul unic de o zi cu un număr nelimitat de validări (RATB şi Metrorex), cu valabilitate de 24 de ore începând cu ora la care se face prima validare. Costul abonamentului va fi de 16 lei.

Aceeaşi hotărâre mai prevede introducerea biletului unic valabil timp de 90 de minute, pe liniile RATB, Metrorex şi pe trenurile regionale ale CFR -Călători care circulă pe inelul de cale ferată al municipiului Bucureşti. Costul acestuia va fi de 7 lei.

"Este una dintre cererile FMI, făcută către Ministerul Trans­porturilor şi către noi", a precizat primarul Capitalei Sorin Oprescu.

Despre modificările referitoare la legitimaţiile de călătorie utilizate în mijloacele de transport din Capitală, directorul general al RATB Viorel Popescu ne-a vorbit, în cadrul unui interviu, după ce a fost numit în această funcţie.

Printre altele, domnia sa ne-a explicat la vremea respectivă: "Înfiinţarea Autorităţii Metropolitane de Transport va facilita continuarea procesului de integrare tarifară până când vom realiza o integrare completă şi sperăm că vom ajunge şi în momentul în care alţi operatori de transport public se vor afilia acestui sistem".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb