Construcţiile au cel mai mare potenţial de creştere în următoarele trei luni

C.F.
Ziarul BURSA #Companii #Construcţii / 3 mai 2004

Activitatea de construcţii îşi va menţine, în următoarele trei luni, o tendinţă de creştere accentuat pozitivă, potrivit unui sondajde opinie realizat în luna aprilie de Institutul Naţional de Statistică în rîndul managerilor societăţilor comerciale. Creşterea este estimată atît pentru volumul producţiei (sold conjunctural +76%), cît şi pentru stocul de contracte şi comenzi (sold conjunctural +58%). Rezultatele anchetei preconizează, de asemenea, şi o creştere semnificativă a numărului de salariaţi pe total activitate, după cum indică soldul conjunctural +38%, fiind clar mai mare în intensitate la întreprinderile mari, cu peste 500 salariaţi (sold conjunctural +45%).

Managerii estimează că indus-tria prelucrătoare îşi va continua creşterea şi în următoarele trei luni (sold conjunctural +45%), tendinţa fiind susţinută de evoluţia ascendentă a volumului de contracte şi comenzi (sold conjunctural +37%) şi de tendinţa de stabilitate a nu-mă-rului de salariaţi.

Potrivit INS, trendul înregis-trat de exportul de produse finite se va menţine pozitiv (sold conjunctural +21%). Respondenţii estimează, de asemenea, tendinţa de creştere a competitivităţii produselor româneşti, atît pe piaţa Uniunii Europene (sold conjunctural +13%), cît şi pe celelalte pieţe (sold conjunctural +8%).

Perspective mai bune pentru servicii decît pentru comerţul cu amănuntul

Şi sectorul comerţului cu amă-nuntul şi al serviciilor va consemna o tendinţă pozitivă a situaţiei economice, în urmă-toarele trei luni, fiind estimat un sold conjunctural de +41%, potrivit rezultatelor aferente sondajului INS. Această tendinţă este susţinută, atît de evoluţia ascendentă a vînzărilor de mărfuri, pe total activitate de comerţ cu amănuntul (sold conjunctural +43%), cît şi de creşterea volumului fizic al comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri sold conjunctural +36%).

Angajatorii estimează pentru următoarele trei luni o tendinţă de uşoară creştere a numărului de salariaţi din sectorul de comerţ cu amănuntul (sold conjunctural +8%).

În trimestrul al doilea, 55% dintre respondenţi semnalează diferite cauze de limitare a îmbunătăţirii activităţii de comerţ cu amănuntul: cerere insuficientă, concurenţa unităţilor de comerţ similare sau probleme financiare. În schimb, cererea de servicii pentru următoarele trei luni este apreciată ca avînd o tendinţă pozitivă, în condiţiile în care situaţia economică din sectorul de servicii a fost apreciată ca bună, în ultimele trei luni (sold conjunctural +39%).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb