Continental livrează tehnologie pentru siguranţă, confort şi entertainment în noul model Dacia Sandero

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #Auto / 6 august 2008

Continental AG se numără printre partenerii Automobile Dacia Piteşti şi la producţia noului model Dacia Sandero. 5 din cele 6 divizii ale concernului livrează anvelope, unităţi electronice de control, sisteme de senzori, tubulatura şi infotainment, contribuind prin tehnologia Continental la siguranţa, confortul şi plăcerea de a conduce a noului model.

"Suntem acolo unde sunt clienţii noştri. Pentru Continental, România este o locaţie strategică în deservirea pieţei auto din Europa de Est. Ne bucurăm să extindem colaborarea cu Dacia, de la modelul Logan, la noul model Dacia Sandero", precizează Martin Zaloudek - Market Manager Anvelope al Continental în România.

"Noul model Dacia Sandero este conceput pentru a satisface şi clienţii exigenţi, care nu doresc doar un mijloc de transport de la A la B, ci mai degrabă o ofertă : confort, siguranţă, entertainment, dar şi consum şi costuri reduse", declară domnul Liviu Ion - Directorul de Comunicare al Automobile Dacia.

"Echipa noastră de ingineri şi specialişti dezvoltă permanent soluţii electronice high-tech pentru a spori siguranţa în trafic şi plăcerea de a conduce", subliniază Christian Rüdiger, directorul general al fabricii şi centrului de dezvoltare automotive al Continental din Timişoara. Pe partea de electronică automotive, Continental furnizează pentru modelul Dacia Sandero prin divizia de componente pentru sasiu şi siguranţă: servofrâne şi unităţi electronice de control ale airbag-ului, produse la fabrica din Sibiu. Divizia de sisteme de transmisie şi acţionare livrează injectoare (pentru echipările cu motor de 1.6L 16v pe benzină), unităţi de control ale motorului (pentru echipările cu motor de 1.6L 16v, 1.6L 8v, 1.0L 16v pe benzină), unitate de control a transmisiei pentru cutia de viteze automată (motorul de 1.6L 16v pe benzină), ETC - unitate de control electronică a supapei de reglaj (echipările 1.6L 16V pe benzină), senzor de distribuţie şi senzor de reglare a aerului (pentru motorizările diesel 1.5Ci). Divizia interior produce unitatea de control a caroseriei (BCM - Body Control Unit) şi aduce un plus de entertainment, furnizând, pentru modelele destinate pieţei sud-americane, sistemul audio.

Divizia Contitech contribuie la echiparea noului model Dacia Sandero cu membrane pentru reglarea distribuţiei de combustibil şi tubulatura pentru servodirecţie, ultimele produse la fabrica Timişoara.

Fiecare al doilea autoturism Dacia Sandero părăseşte banda de producţie cu anvelope de primă dotare Continental - majoritatea cu ContinentalEcoContact 3, mărimea 185/65 R15 88 T - produse la Timişoara. Dacia a fost în anul 2005 primul partener de echipamente de primă dotare al fabricii de anvelope Continental din Timişoara. Această unitate de producţie colaborează şi cu alţi clienţi pentru echipamente de primă dotare cum ar fi: Fiat, Ford, GM, Honda, Hyundai, Nissan, Suzuki, Toyota sau VW. "Anvelopele produse la cel mai înalt standard tehnologic contribuie considerabil la siguranţa în trafic. Pentru noi, siguranţa clienţilor noştri este o prioritate, este pilonul de bază al fabricii noastre şi în acelaşi timp o parte esenţială a viziunii concernului Continental", declară Thierry Wipff, directorul general al fabricii de anvelope Continental de la Timişoara.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb