CONTINUĂ SCANDALUL LA COMPLEXUL ENERGETIC HUNEDOARA  Apel împotriva hotărârii instanţei privind desemnarea casei de insolvenţă GMC

Ziarul BURSA #Companii / 15 ianuarie 2016

GMC: "Nu avem cunoştinţe printre directorii de companii din Valea Jiului"

Complexul Energetic Hunedoara (CEH) a depus ieri, la Registratura Tribunalului Hunedoara, o cerere de apel prin care contestă hotărârea instanţei în dosarul declanşării insolvenţei la acest agent economic, conducerea CEH fiind nemulţumită de firma desemnată de judecătorul sindic ca administrator judiciar provizoriu în derularea procedurii de insolvenţă, respectiv Casa de Insolvenţă GMC din Craiova.

"Dosarul se va transmite Curţii de Apel Alba Iulia în vederea soluţionării apelului", a declarat purtătorul de cuvânt al Tribunalului Hunedoara, Ildiko Glăman, citată de Agerpres.

Transmiterea dosarului la Curtea de Apel Alba Iulia se va face după expirarea termenului de apel, stabilit la 7 zile de la publicarea hotărârii judecătoreşti în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă (BPI).

Tribunalul Hunedoara a admis, pe 7 ianuarie, cererea de intrare în insolvenţă a Complexului Energetic Hunedoara, la solicitarea acestuia, urmând ca de punerea în practică a acesteia să se ocupe Casa de insolvenţă GMC SPRL Craiova.

CEH ar fi preferat însă ca de procedura insolvenţei să se ocupe firma Euro Insol, condusă de Remus Borza.

Decizia a stârnit şi nemulţumirea Sindicatului "Muntele", reprezentativ la nivelul CEH, care a considerat că firma din Craiova nu are experienţa necesară în astfel de situaţii. Ulterior, minerii de la exploatările de huilă Lonea, Lupeni, Livezeni şi Vulcan au protestat spontan împotriva deciziei instanţei şi au strâns peste 1.800 de semnături în vederea declanşării unei greve generale.

Casa de Insolvenţă GMC: "Am constatat un blocaj de comunicare între conducerea executivă şi Consiliul de Administraţie"

Reprezentanţii Casei de Insolvenţă GMC SPRL din Craiova au reacţionat ieri la acuzaţiile aduse în presă de anumiţi oficiali, precizând că sunt o firmă serioasă, care nu are cunoştinţe printre directorii de companii din Valea Jiului.

Precizările vin după ce, în presă, au apărut informaţii potrivit cărora GMC ar fi o firmă prea mică pentru a se ocupa de insolvenţa CEH şi că ar avea relaţii cu anumiţi clienţi ai CEH.

GMC precizează: "Nu suntem o firmă mică de apartament, cu acţionari din Valea Jiului, avem în componenţă şapte practicieni în insolvenţă, de formaţie economişti, jurişti şi chiar un inginer. Majoritatea au absolvit două sau chiar trei facultăţi (...) Întregul colectiv numără 18 persoane, toate cu studii superioare. Avem în lucru, în acest moment, 168 de insolvenţe la Tribunalele de pe raza a opt judeţe (Dolj, Olt, Gorj, Teleorman, Bucureşti, Argeş, Vâlcea şi Constanţa). Lucrăm în acest domeniu de 12 ani. Nu avem cunoştinţe printre directorii de companii din Valea Jiului, dar ne vom bucura dacă vom reuşi să ne facem prieteni acolo

Oficiali GMC susţin că au început deja activitatea la CEH din 8 ianuarie 2016, reuşind să deblocheze anumite plăţi, dar şi situaţia privind alimentarea cu gaze naturale pentru Termocentrala Mintia.

În opinia GMC, momentul cererii de intrare în insolvenţă a CEH a fost prost ales, în condiţiile în care societatea nu a avut nicio strategie în pregătirea insolvenţei raportat la intenţia de reorganizare.

GMC susţine: "La intrarea în insolvenţă, CEH nu şi-a asigurat minimum de stocuri necesare bunei desfăţurări a activităţii. Furnizorii, în mare parte tot societăţi comerciale din Valea Jiului, sunt nevoiţi să se înscrie la masa credală cu sume importante, cu şanse de recuperare mici sau la termene indelungate, şi foarte mulţi nu vor avea resursele necesare reluării procesului de producţie, nu vor putea achita la rândul lor salariile şi vor intra în insolvenţă cu mari şanse de a ajunge în faliment. În aceste condiţii, CEH nu va mai putea beneficia de aprovizionarea cu o parte importantă a materiilor prime şi materialelor necesare desfăşurării activităţii curente sau o va face la preţuri mai mari sau cu condiţii de plată mai puţin favorabile. Termocentralele nu au asigurat stocul necesar de cărbune pentru a funcţiona la capacitatea care să le facă rentabile, pentru funcţionarea în condiţii de iarnă, şi pentru onorarea obligaţiilor pe piaţa serviciilor tehnologice de sistem.

Am constat deja un blocaj de comunicare între conducerea executivă şi Consiliul de Administraţie intrat în silenzio stampa tocmai când este mai multă nevoie de decizii rapide şi corecte".

CEH a cerut intrarea în insolvenţă din cauza datoriilor de peste 1,2 miliarde lei pe care le înregistrează.

În cadrul companiei lucrează circa 6.300 de angajaţi la termocentralele Mintia şi Paroşeni, precum şi la minele de cărbune Lonea, Livezeni, Lupeni şi Vulcan din Valea Jiului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb