Contoarele inteligente contribuie la eficientizarea costurilor

E.O.
Ziarul BURSA #Companii / 21 noiembrie 2019

Contoarele inteligente contribuie la eficientizarea costurilor

Chiar dacă instalarea unui contor inteligent nu înseamnă că imediat clienţii încep să facă economii de energie electrică, ele permit consumatorilor să obţină date utile prin care pot monitoriza mai strict consumul propriu de energie, putându-şi face planuri de consum care să conducă la reducerea costurilor, afirmă specialiştii din domeniu. Astfel, funcţionarea contorului inteligent nu îl va costa pe client niciun ban în plus. Afişajul intern, care arată cheltuielile şi consumul de energie în timp real, va utiliza o cantitate minusculă de energie. Mai mult decât atât, instalarea este gratuită.

Conform acestora, contoarele inteligente nu afectează mediul. Chiar dacă acestea nu pot rezolva singure schimbările climatice, ele contribuie la dezvoltarea reţelelor inteligente. Datele pe care contoarele inteligente sunt capabile să le genereze permit operatorilor de reţele electrice să înţeleagă câtă energie electrică se utilizează, când şi unde. Acest lucru este crucial pentru a permite integrarea energiei regenerabile într-un mod cât mai eficient din punct de vedere al costurilor.

Siguranţa - unul dintre avantajele contoarelor inteligente

De asemenea, conform specialiştilor, contoarele inteligente de măsurare a energiei electrice sunt cu adevărat sigure. Metoda de criptare a datelor este aceeaşi cu cea utilizată de bănci. Totodată, datele personale precum numele, adresa şi detaliile contului de client nu sunt stocate de contorul inteligent. Mai mult, atât furnizorii, cât şi distribuitorii de energie electrică sunt obligaţi să respecte legislaţia privind prelucrarea datelor cu caracter personal şi nu pot folosi datele obţinute prin intermediul contorului inteligent pentru vânzări sau marketing decât dacă clientul îşi dă permisiunea pentru acest lucru.

Contoarele inteligente nu ar putea spiona clienţii mai mult decât ar putea să o facă cele clasice. Pot doar să măsoare cantitatea de energie consumată. Proiectate cu ajutorul unor experţi în securitate, contoarele inteligente folosesc comunicaţia de tip PLC (power line communication) pentru transmisia datelor. Calea de comunicaţie o constituie cablurile de alimentare cu energie în mod similar transmisiei de date prin cablul telefonic, astfel că acestea nu utilizează şi nu generează semnale WiFi. Ca echipament electric, contorul inteligent respectă toate normele şi cerinţele de mediu româneşti şi intracomunitare, susţin specialiştii.

Contoarele inteligente nu emit radiaţii

Contoarele inteligente trebuie să treacă aceleaşi teste ca orice dispozitiv din casă, la fel cum se întâmplă cu smartphone-urile sau cuptoarele cu microunde. Potrivit cercetătorilor specializaţi în domeniul protecţiei împotriva radiaţiilor, contoarele inteligente nu prezintă un risc pentru sănătate, iar autorităţile de control precizează că aceste echipamente sunt sigure şi nu depăşesc standardele de siguranţă ale UE.

Contoarele inteligente reprezintă un pas important în modernizarea reţelei electrice din ţara noas-tră, de care va beneficia toată lumea. Pe lângă faptul că reprezintă unul dintre pilonii majori care contribuie la dezvoltarea reţelelor inteligente, acestea ajută oamenii să îşi scadă costurile cu energia electrică şi să reducă impactul asupra mediului. Contoarele inteligente vor contribui la tarife mai mici pentru clienţi, deoarece companiile de energie vor putea, cu ajutorul lor, să scadă costurile de operare a infras-tructurii, precum şi perioadele de întrerupere a curentului electric. Nu numai că reţelele inteligente vor permite o creştere a fiabilităţii energiei regenerabile, dar vor contribui şi la creşterea numărului de vehicule electrice.

(C)

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb