Contractele pentru finanţare totală de un milion de euro au fost semnate ieri de 42 de start-up-uri

Elena Deacu
Fonduri Europene / 6 august 2015

Ieri, 5 August 2015, la sediul Institutului Naţional pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, a avut loc semnarea contractelor de finanţare cu cei 42 de câştigători ai concursului ,,Antreprenoriatul - şansa unui viitor mai bun pentru tineri", proiect POSDRU desfăşurat de Consiliul Judeţean Ilfov în parteneriat cu Asociaţia Travel Focus România şi Asociaţia Excelsior.

Printre cele 42 de start-up-uri finanţate se regăsesc agenţii de turism, un teren pentru paintball, un website care comercializează legume bio, companii de IT, aplicaţii şi soft-uri diverse, o fabrică de rulote, birouri de arhitectură, ateliere de croitorie, afaceri în industriile creative şi altele. Prin acest proiect se vor înfiinţa aproximativ 100 de noi locuri de muncă şi vor intra în economia reală 1 milion de euro investiţii.

Proiectul a debutat în luna februarie a acestui an şi a inclus o competiţie de planuri de afaceri şi o selecţie a tinerilor pentru a participa la cursuri de antreprenoriat, care s-a desfăşurat în regiunile Bucureşti-Ilfov şi Sud-Vest Oltenia (judeţele Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt şi Vâlcea). Competiţia de planuri de afaceri a avut ca grup-ţintă tinerii între 18-25 de ani, studenţii sau femeile cu spirit antreprenorial, dar s-au putut înscrie şi alte persoane care doreau să îşi deschidă o afacere. O comisie de specialitate a selectat 42 dintre cele mai bune planuri de afacere primite, iar în urma semnării de ieri a contractelor, de către Marian Petrache, preşedintele Consiliului Judetean Ilfov, tinerii vor primi finanţările de până la 25.000 euro fiecare.

Proiectul are o durată de realizare de 10 luni şi este implementat în mai multe etape ce includ, pe lângă finanţarea de un milion de euro care merge către 42 de start-up-uri, formare antreprenorială (cursuri de antreprenoriat), dar şi consultanţă şi suport în implementarea planurilor de afaceri prin intermediul a 2 incubatoare de afaceri, care vor fi lansate în curând, precum şi o campanie de promovare a antreprenoriatului. După acordarea finanţării, cele 42 de afaceri înfiinţate vor fi monitorizate şi sprijinite în a-şi realiza activitatea prin incubatoarele de afaceri realizate prin proiect.

Proiectul "Antreprenoriatul - şansa unui viitor mai bun pentru tineri" este finanţat prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013, Axa prioritară 3 "Creşterea adaptabilităţii lucrătorilor şi a întreprinderilor", Domeniul major de intervenţie 3.1 "Promovarea culturii antreprenoriale". Proiectul se desfăşoară în regiunile Bucureşti-Ilfov şi Sud-Vest Oltenia (judeţele Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt şi Vâlcea), iar noile firme vor fi înfiinţate în aceste judeţe. Totuşi, concursul de planuri de afaceri a fost deschis oricărei persoane, din orice regiune a ţării. Au fost targetaţi în special (dar nu exclusiv) tinerii între 18-25 de ani, studenţii sau femeile cu spirit antreprenorial.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb