Controverse pe marginea certificatului verde la locul de muncă

George Marinescu
Ziarul BURSA #Politică #Sănătate / 12 noiembrie 2021

Controverse pe marginea certificatului verde la locul de muncă

Sindicatele acuză încălcarea dreptului constituţional la muncă

Sondaj CNIPMMR: 60% dintre antreprenori, de acord cu un astfel de certificat

Partidele parlamentare şi partenerii sociali au termen până astăzi să depună amendamente la proiectul de lege privind introducerea obligativităţii certificatului verde la locul de muncă, atât din sectorul public, cât şi din cel privat - la companiile unde sunt minimum 50 de angajaţi. Controversata iniţiativă legislativă ce reprezintă transpunerea în cadrul normativ a ordonanţei de urgenţă emisă de guvernul Cîţu ce introducea certificatul verde pentru angajaţii din instituţiile publice şi din sistemul public de sănătate se află în Camera Deputaţilor, care este for decizional şi, până la şedinţa de plen de săptămâna viitoare, va fi dezbătută în şedinţa Comisiei de Sănătate şi într-o şedinţă comună a Comisiei pentru Muncă şi altor patru comisii avizatoare.

Conform textului propunerii de act normativ, angajaţii care vor refuza să prezinte certificatul verde la intrarea în instituţia în care lucrează ar putea avea contractul de munca suspendat fără plata drepturilor salariale pentru o perioadă de până la 30 de zile. Dacă cei nevaccinaţi până acum decid să se vaccineze cu prima doză, atunci instituţia de stat la care lucrează va deconta testele de depistarea a infectării cu coronavirus până la emiterea certificatului verde. În cazul privaţilor, decontarea este la decizia angajatorului.

Angajaţii care aleg să nu se vaccineze vor trebui să-şi facă, pe cheltuială proprie, teste anti-Covid periodic, fie test PCR la fiecare 72 de ore, fie antigen la 48 de ore. În situaţia în care angajaţii refuză să se vaccineze şi refuză să se testeze, atunci angajatorul poate decide suspendarea lor fără drept de plată pentru 30 de zile, atât la privat cât şi la stat. Dacă nici după 30 de zile angajaţii nu prezintă certificatul verde, atunci vor fi concediaţi la stat, iar la privat angajatorul poate decide dacă le prelungeşte suspendarea sau îi concediază.

Reprezentanţii angajaţilor din sectorul public şi sectorul privat nu sunt de acord cu acest proiect de lege. Confederaţia Sindicală Naţională Meridian solicită, într-un comunicat de presă şi într-un memoriu adresat Comisiei pentru muncă şi protecţie socială a Camerei Deputaţilor că PLx 545/2021, respingerea oricărui proiect de lege care condiţionează dreptul la muncă de vaccinare sau de testarea pe banii lucrătorilor.

"Conform Regulamentului (UE) 2021/953 al Parlamentului European şi al Consiliului UE din 14 Iunie 2021, Certificatul verde Covid-19 ar fi trebuit să vizeze doar «facilitarea liberei circulaţii în spaţiul intraeuropean, transfrontalier» şi nicidecum reglementarea pe uşa din dos a relaţiilor de muncă, a accesului cetăţenilor în instituţiile publice sau în spaţiile de interes general pentru populaţie.

Implementarea agresivă şi abuzivă a aşa-zisului COVID Green Pass în unele State Membre ale UE, nu justifică sub nicio formă această măsură care afectează puternic pacea socială în România. Cu excepţia unor regiuni urbane mai dezvoltate, populaţia României nu are posibilităţile economice, educaţionale şi tehnologice existente în statele mai bogate UE. (...) Proiectul de lege care impune restricţionarea dreptului la muncă a celor nevaccinaţi şi impunerea certificatului verde - condiţie obligatorie pentru a avea dreptul la muncă, este un proiect legislativ neconstituţional, care nu poate fi acceptat de organizaţia noastră, deoarece îngrădeşte dreptul la muncă a

lucrătorilor, inducând în acelaşi timp disfuncţii majore în instituţiile de stat şi private, cât şi în economie în general", arată reprezentanţii CSN Meridian.

Sindicaliştii afirmă că respectiva condiţionare a dreptului la muncă, de succesul unei campanii de vaccinare este neconstituţională, ilegală şi abuzivă. Ei mai susţin că proiectul de lege nu este motivat temeinic sau cuprinde informaţii nereale.

"Realitatea a demonstrat faptul că şi cei vaccinaţi se pot îmbolnăvi şi pot transmite virusul. Vaccinarea nu este singura formă de protecţie şi vindecare, existând şi medicamente antivirale eficiente împotriva Covid 9 pe care statul nu le autorizează în vederea comercializării. Suspendarea din activitate şî încetarea contractelor de muncă va genera deficit de personal în instituţiile vizate, afectând în final serviciul public de sănătate. Proiectul nu ţine cont de cei ce s-au imunizat natural prin trecerea prin boala generată de Covid 9 într-o perioadă mai mare de 80 de zile, neexistând studii şi dovezi a faptului că aceştia şi-au pierdut

imunitatea şi nici cu privire la numărul celor decedaţi ca urmare a reîmbolnăvirii cu virusul Covid 9", se arată în documentul citat.

Florin Jianu, preşedintele CNIPMMR: "Introducerea certificatului verde la locul de muncă, susţinută de aproape 60% din antreprenori"

Aproape 60% dintre antreprenorii mici şi mijlocii susţin introducerea certificatului verde pentru accesul la locul de muncă, potrivit informaţiilor pe care ni le-a prezentat Florin Jianu, preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR) şi care sunt cuprinse într-un sondaj realizat de instituţia respectivă.

"58,3% dintre antreprenorii care au răspuns la sondaj susţin introducerea certificatului verde la locul de muncă, iar împotrivă s-au pronunţat 41,7% dintre cei chestionaţi. Întrebaţi dacă sunt dispuşi să suspende, timp de 30 de zile, contractul de muncă al angajaţilor fără certificat verde, 54% dintre antreprenori susţin că vor suspenda contractul, în timp ce 45,8% se opun acestei măsuri. Referitor la faptul că lipsa, după 30 de zile, a certificatului verde poate duce la demiterea angajatului, 66,7% dintre chestionaţi susţin această măsură, în timp ce 33,3% dintre antreprenori se opun. 54,2% dintre respondenţii sondajului efectuat de CNIPMMR susţin că demiterea angajaţilor le va afecta activitatea", ne-a spus Florin Jianu.

Potrivit datelor strânse prin intermediul sondajului, 80% dintre antreprenori nu sunt de acord să suporte costul testării periodice anti-Covid a angajaţilor din cauza preţului prea mare al testelor respective. Cu toate acestea, doar 8,3% dintre cei chestionaţi susţin ca testarea angajaţilor şi cetăţenilor să se facă pe cheltuiala statului.

Cu toate acestea, majoritatea dintre conducătorii companiilor mici şi mijlocii consideră că statul trebuie, pentru a gestiona pandemia, să condiţioneze de prezentarea certificatului verde accesul cetăţenilor la anumite activităţi şi servicii. Pe locul al doilea în privinţa măsurilor dorite de antreprenori se situează introducerea stării de urgenţă sau a unor măsuri drastice restrictive pentru 30 de zile. Doar 37% dintre cei chestionaţi sunt de acord cu vaccinarea obligatorie a adulţilor, în timp ce 25% se pronunţă pentru testarea periodică.

40% dintre companiile prinse în sondajul CNIPMMR au o rată a vaccinării de 80% în rândul angajaţilor, 16% - o rată cuprinsă între 50% şi 80%, iar 44% dintre companii au o rată de vaccinare de sub 50% în rândul salariaţilor.

Claudiu-Richard Târziu, Copreşedinte Aur: "În locul certificatului verde, propunem testare gratuită, ca în Marea Britanie"

Grupul deputaţilor Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR) va vota împotriva certificatului verde pe care îl consideră un document de segregare între cetăţenii români, susţine senatorul Claudiu-Richard Târziu, copereşedintele respectivei formaţiuni politice parlamentare.

"Respingem acest certificat verde care este un document de segregare a românilor şi de discriminare a unei largi categorii de cetăţeni. Introducerea certificatului verde încalcă drepturi şi libertăţi fundamentale şi constituţionale şi de aceea proiectul legislativ nu poate fi acceptat sub nicio formă: nici în forma aprobată de guvern, nici în forma cu amendamente care se preconizează că va ieşi din Comisia de Sănătate a Camerei Deputaţilor. Pentru prevenirea răspândirii pandemiei, noi propunem să existe teste gratuite ca în Marea Britanie, unde cetăţenii sau angajatorii îşi pot procura de la farmacie, în sistem gratuit, un anumit număr de teste pe săptămână, necesar pentru toată lumea care are nevoie de testare", ne-a spus Claudiu Târziu.

Domnia sa consideră că exemplul oferit de Franţa în privinţa certificatului verde nu este unul de urmat, deoarece îngrădeşte drepturile cetăţenilor.

"Faptul că alte state europene, precum Franţa, îşi permit să încalce drepturile cetăţenilor nu treb să ne determine să facem la fel. Nu există nicio justificare din punct de vedere legal, moral şi sanitar, pentru a face acest lucru. S-a văzut foarte bine că atât vaccinaţii cât şi nevaccinaţii se îmbolnăvesc şi transmit în egală măsură boala şi, în aceste condiţii, certificatul verde este inutil. Nu poţi să le permiţi celor vaccinaţi să circule peste tot, să aibă acces în orice loc, chiar şi foarte aglomerat, atât timp cât ei transmit boala. Vorbim despre un document de trecere, un pasaport sanitar, care nu opreşte boala şi de aceea nu îi vedem nici utilitatea, nici justificarea", a precizat Claudiu Târziu.

Copreşedintele AUR a mai menţionat că parlamentarii formaţiunii politice au depus la Camera Deputaţilor o iniţiativă legislativă ce prevede aprovizionarea farmaciilor din întreaga ţară cu cantităţi suficiente de medicamente antivirale, pentru tratarea din timp a persoanelor infectate cu Sars-Cov 2.

"Oamenii trebuie să aibă la ce să apeleze în prima fază a bolii, pe bază de reţetă eliberată de medicul de familie sau medicul specialist. Proiectul de act normativ a intrat pe circuitul legislativ la Camera Deputaţilor, Senatul fiind camera decizională", a concluzionat Claudiu Târziu.

Adrian Marinescu, director medical Spitalul Matei Balş: "Prin certificatul verde, angajatorii vor şti că angajatul se încadrează în anumite variante şi că are un risc scăzut de îmbolnăvire"

Certificatul verde este documentul care arată statutul angajatului - de vaccinat sau de trecere prin boală, susţine Adrian Marinescu, directorul medical al Institului Naţional de Boli Infecţioase Matei Balş, care afirmă că în actul respectiv ar trebui inclusă şi partea legată de testarea RT-PCR.

"Certificatul verde s-ar putea referi într-un viitor apropiat şi la anticorpii care să arate trecerea prin boală. În acest moment, el doar certifică statutul unei persoane şi este dovada că ea nu are un risc mai mic sau mai mare de a se infecta sau de a infecta şi mai ales de a se îmbolnăvi grav. Ceea ce se doreşte acum, prin proiectul legislativ, este ceea ce se întâmplă în lume şi mai ales în Europa, deoarece acest certificat asigură o mai bună monitorizare a situaţiei privind infectarea cetăţenilor. Altfel, fiecare cetăţean ar trebui să fie testat pentru a şti dacă este apt sau nu să meargă la muncă şi dacă există riscul mare de a se infecta ori de a face o formă gravă a bolii. Prin certificatul verde, angajatorii vor şti că persoana respectivă se încadrează în anumite variante, că are un risc scăzut de îmbolnăvire şi că este validă, aptă pentru muncă", ne-a spus Adrian Marinescu.

Referitor la criticile celor care susţin că vaccinaţii pot transmite virusul la fel de uşor precum nevaccinaţii, directorul medical al Institutului Naţional Matei Balş a spus că acestea nu iau în calcul un anumit aspect.

"În momentul în care angajatorul desfăşoară o activitate care presupune un risc crescut de infectare, o inter-relaţionare fizică între mai mulţi angajaţi, el trebuie să ştie în ce fel pot fi protejaţi salariaţii de contractarea unei forme severe a bolii", a precizat Adrian Marinescu.

Susţinători ai introducerii prezentării certificatului verde la locul de muncă, deputaţii USR vor propune un amendament conform căruia să existe o perioadă tranzitorie de la intrarea în vigoare a viitorului act normativ. În cele 60 de zile, angajaţii îşi vor putea efectua sau completa schema de vaccinare, iar testarea regulată (de două ori săptămânal) va fi suportată integral din bugetul statului. După finalul perioadei tranzitorii de 60 de zile, angajaţii nu vor mai trebui să se testeze, dacă au optat pentru vaccinare. În caz contrar, testarea periodică va fi suportată din fonduri proprii ale angajatului. În cazul în care un angajat ar refuza testarea periodică din fonduri proprii după perioada tranzitorie, există posibilitatea suspendării contractului de muncă al acestuia.

"USR susţine aplicarea nediscriminatorie a certificatului verde pentru toţi angajaţii, atât din sistemul public şi din cel privat. Siguranţa angajaţilor la locul de muncă şi siguranţa persoanelor cu care aceştia vin în contact trebuie să fie o prioritate naţională. În acelaşi timp, măsura reprezintă şi un stimulent pentru vaccinare. Un posibil viitor val 5 epidemic trebuie combătut cu cea mai eficientă şi sigură protecţie: vaccinarea", ne-a declarat Ioana Mihăilă, fost ministru al Sănătăţii în perioada 21 aprilie - 8 septembrie 2021.

Opinia Cititorului ( 31 )

  1. ...

    tema falsa . au mai fost gripe in fiecare an si nu a fost isteria de acum . aceasta gogoasa umflata de presa nu mai poate rezista mult , prea multi sint implicate ca sa reziste , de la sporurile medicilor ca sa taca pina la banii primiti de propaganda si cenzura , italia a scos 97 % din cazurile covid la decese , adica cele cu alte boli . au ramas 3 % , pentru asta ne taiem venele ? cati mor de alte boli pe la portile spitalelor ?

    1. bai, asta nu e o gripa normala!!!!

      aia care miros florile de la radacina au inteles care e treba cu covidu, tu se pare ca inca nu :)

    Bună ziua

    1 - eu sunt vaccinat; 

    2 - vaccinul este un tratament medical, prin urmare este OPȚIONAL. ESTE O CHESTIE AL NAIBII DE PERSONALĂ, dacă accept sau nu un tratament medical. 

    3 - cine nu se vaccinează își asumă ( mai mult sau mai puțin conștient ) un risc. 

    4 - DATORIA AUTORITĂȚILOR ESTE DE A CONVINGE ( NU DE A CONSTRÂNGE ) POPULAȚIA DE NECESITATEA ȘI UTILITATEA UNUI VACCIN. 

    Altfel repetăm istoria celui de-al doilea război mondial și vom umbla cu codul QR, cusut în piept ori un cip sub piele..... 

    Ne îndreptăm cu pași repezi către dictatură, către stat polițienesc, s.a.m.d. 

    RISCĂM SĂ REPETĂM O PAGINĂ CUMPLITĂ DE ISTORIE ( DESTUL DE RECENTĂ )...... 

    Buna ziua,

    Am inceput deconstructia retelei neo-comuniste si neo-bolsevice care terorizeaza de la varful statului Roman in jos pana la nivelul ultimului cetatean.  

    Vor urma fapte mari si pline de grandoare care finalmente (maxim primavara-vara 2023) vor conduce la o democratie reala, cu baze crestine, bazate pe meritocratie aplicata pana si la nivelul angajarii unei femei de serviciu sau a unui gunoier.  

    Aveti incredere in capacitatile oamenilor luminati si in mana de fier cu care acestia conduc procesul curatarii Romaniei de parazitii post-1989 si de puii lor nascuti din pacate vii (desi.. parazitii neo-bolsevici toti vor fi trimisi in avans la Domnul pentru o judecata scurta si eficienta). 

     

    Si mai ales: nu care cumva sa va pierdeti increderea in Dumnezeu (sa nu aveti incredere in serul de terapie genica anti-covid !!!) si speranta si rabdarea caci urmeaza momente grele si clipe provocatoare (Domnul lucreaza cu sabie de foc stinsa in sange).  

    Cine pierde credinta adanca in Dumnezeu si speranta a pierdut Lupta si finalmente s-a pierdut pe sine atat aici pe pamant cat si in Ceruri.  

    Cine se vaccineaza anti-covid cu ser genic anti-covid va fi scuipat din Gura lui Dumnezeu (sa nu uite nimeni asta)!  

    Mare e puterea lui Dumnezeu si perfect lucreaza El prin oameni ! Hic et nunc (aici si acum! - latina).  

    Paziti-va sufletul caci satana ataca !

    1. Piei drace!

      Să te ajute bunul Dumnezeu să ai dreptate.

      Din păcate, ultimele informații pe care le-am aflat astăzi, ,,pe surse" au relevat un plan diabolic: 

      Suntem parte a unui experiment de genocid în care: 

      -S-au cumpărat 75-80 de milioane de doze pentru vaccinare până în 2028, din 6 în 6 luni. 

      -Va fi promovată obligativitatea vaccinării de la sugari până la ultimul centenar. 

      -Au fost achiziționate mini drone cu un singur glonț, ghidate prin satelit și sistemul de recunoaște facială, pentru uciderea demonstranților și a disidenților. 

      -Forțele de represiune, inclusiv armata, au fost dotate și instruite pentru represalii sângeroase, după decretarea stării de urgență. 

      -Întreaga presă este cumpărată și va susține cu aplomb represiunea sângeroasă. 

      -Multe celule de rezistență au fost infiltrate cu oamenii din sistem.  

      -Ambii președinți ai singurului partid antirestricții provin din sistem, din servicii secrete interne diferite. 

      -Se urmărește exterminarea a 90% din populație și înrobirea după modelul creditelor sociale chinezesc a restului de 10%. 

      -Populația exterminată va fi înlocuită astfel: numărul optim de sclavi va fi completat din rândurile imigranților ilegali și elita va fi exclusiv din rândul populației iudaice, pentru care s-au reconstruit sinagogile și centrele talmudice din Sighet și Oradea, unde vor fi aduși cu 2 avioane pe zi via București. 

      -Proprietățile și bunurile celor uciși vor fi cumpărate sau confiscate de către elită. 

      Dacă toate acestea vor reuși, vom fi primul exemplu de țară europeană în care va fi implementată Marea Resetare!!! 

      e exceptional de grav ce ai zis.

      din cele stiute de mine in iarna asta urmeaza inca o perioada de stare de urgenta de 2-4 luni (pana aproape de primvara 2022)

      nu mai stiu ce sa zic in fata celor scrise de tine, am ramas complet mut.  

      ce anunti tu e foarte grav ...dar e de mana omului facut.

      Nu sunt speriat. Macar e bine ca stim cu ce satane avem de-a face.  

      Asa cum am mai vazut-o de-a lungul timpului in nenumarate situatii din viata mea si din vietilor altora din jurul meu, Dumnezeu e mare si lucreaza eficient prin oameni.  

       

      Ce vor ei , asa cum ai descris tu, nu va fi dus la indeplinire.

      Am o credinta tare puternica in directia asta.  

      Draga Campanella,

      Avand in vedere cele scrise de tine o singura concluzie pot sa trag: e timpul sa trec si sa trecem la treaba.  

      Ar fi o rusine sa ajung (finalmente si inevitabil) in fata lui Dumnezeu si sa ma intrebe: ... amice... ce ai facut cu puterile si harurile pe care ti le-am dat?.... si eu sa tac plin de rusine.  

      Ar fi un moment de rusine abisala si eterna pe care nu mi-l permit.  

      Am uitat să menționez prezența deasupra țării noastre a unui grup de sateliți a căror scop este monitorizarea oricărei forme de protest, care interferează cu foarte performantele camere de luat vederi cu recunoaștere facială. Dronele cu un singur glonț pentru disidenți și protestatari au dimensiunile unei insecte mai mari!!!

      Azi am aflat toate acestea. Unele, care sunt din categoria SSN nici măcar nu le pot scrie, deci ai aflat cca.20% din ce am aflat azi, într-un parc, cu telefoanele închise în mașină. Când am ajuns la subiectul sateliți, discuția s-a finalizat, de teamă că se fac înregistrări ambientale, deci nici eu nu știu tot.

      medicamenteeeee

      unii au reusit sa fuga de la psihiatrie si scriu pe aici:))))))

      bai, van cher vali, eu ti am mai zis sa ti iei regulat medicamentele, si nua ai ascultat, treaba ta.....

      om mic simplu si prost...

    Nici cei mai periculosi dusmani din Istorie, nu si-au permis vreodata asemenea sacrilegiu la adresa poporului roman! Bestiile criminale si tradatoare care ne conduc au declarat razboi total, populatiei Romaniei, prin Genocidul vaccinarii, prin arderea bolnavilor romani in spitalele transformate in Crematorii, iar acum prin suprimarea celor mai elementare drepturi ale omului: dreptul de a dispune de propria persoana, dreptul la munca si la viata, libertatea de circulatie! Pt ca toate partidele parlamentare(exceptand AUR) , dorind sa impuna obligativitatea certificatului verde de sclav la locul de munca, vor concedia vreo 2-3 de milioane de romani nevaccinati, amorsand astfel o bomba sociala nucleara, care poate exploda in orice moment, intr-o rebeliune populara de mari proportii! De fapt, pe langa ordinul primit de la sefii lor oculti, certificatul asta de sclav mai are si o alta ratiune la guvernanti, aceea ca nemaiavand bani de pensii si salarii, trebuie sa concedieze o gramada de salariati, pe care o vor face prin justificarea penibila si total anticonstitutionala a introducerii acestui certificat! Ecuatia devine in acest caz, extrem de simpla, pt ca nu se mai pune problema, daca va fi Revolutie, ci cand! In momentul cand vor izbucni revolte in foarte multe localitati din tara, iar oamenii vor pune mana pe arme si se vor organiza militar in echipe, fortele de securitate si de represiune guvernamentale nu vor mai putea fatza exploziei de furie populara, Iudele de la putere vor scapa situatia de sub control, iar pana la vanarea lor si a familiilor lor mafiote nu va mai fi decat un pas! Soarta pe care o vor avea, o stim cu totii: soarta tuturor Iudelor!

    1. "Ecuatia devine in acest caz, extrem de simpla, pt ca nu se mai pune problema, daca va fi Revolutie, ci cand!"

      Da, ai dreptate.  

      Eu am tot sustinut de luni intregi aceasta realitate si multi s-au gasit sa isi bata joc de mine dovedindu-si ignoranta crasa.  

      Realitatea i-a ajuns din urma.

      Eu vorbesc adevarul caci Adevarul de la Dumnezeu care lucreaza prin oameni vine!  

      Ar fi de dorit ca romanii sa nu cada in plasa vanzatorilor de tara si se se vaccineze.

      Inca in Romania sunt destui nevaccinati, majoritatea, atat timp cat astia nu se vor vaccina si v or refuza sa fie cobai, avem o sansa. 

      Economic Romania e pe buza prapastiei, daca 50% dintre muncitori nu se v or vaccina si v or fi concediati, sa vedem cine le m ai plateste hotilor pensiile speciale si salariile de mafioti. 

      Pe urma de foame v or face si o revolutie.

      Cheia succesului e in multime. Trebuie majoritate, daca se ajunge ca in Europe de vest cu peste 80% vaccinare atunci cei care fac opozitie sunt sub 10% deci usor de anihilat 

    Pentru dementi, nu conteaza 'dreptul constituţional la muncă' sau celelalte drepturi, conteaza doar inteparea. Dupa ce vor reusi sa intepe toata lumea, vor trece la animale. Apoi urmeaza alte boli periculoase. In Canada a fost lansata o noua cretinatate - Angajaţii din domeniul sănătăţii au declarat că poluarea şi valurile de căldură au fost responsabile pentru simptomele pacientului, ceea ce l-a determinat pe Dr. Merritt să pună primul diagnostic clinic legat de schimbările climatice.

    si dupa aia antreprenorii o sa se planga ca nu vrea lumea sa munceasca. niste idioti.

    daca ii duce un pic mintea , nu o sa accepte parlamentul asa o tampenie, se blocheaza economia.

    si sa ne lase doctorii (care acum se pare ca se dau specialisti si in probleme sociale, ca asta nu mai e una medicala), in foarte putine tari guvernele se joaca cu focul - cu dreptul la munca. Si doar in tari unde deja cel putin 3/4 din angajati sunt vaccinati.  

    1. nu e vorba ca nu ii duce mintea, sunt mituiti , le-a luat mintile ochiul dracului - banul.

      am fost si prin sistemul de stat o perioada scurta (1 an) si am cunoscut unii dintre cei mai inteligenti oameni acolo (!) DAR RAI, CU SUFLET CORUPT IN CEL MAI INALT GRAD 

      nu duc ei lipsa de inteligenta, aici e vorba de caracter corupt, rautate pura si satanism exercitat asupra celor condusi.  

      Sa ne spuna dl.Adrian Marinescu care sunt variantele unei persoane vaccinate, de care vorbeste. Ca si cu vaccin si fara toti il transmit mai departe. Depinde si de imunitatea fiecaruia si sa ne ai spuna cate serii de vaccin trebuie sa facem in viitor?!!

    Motto: de cancer, de boli de inima, de diabet nu vindecati, ma preocupatilor de sanatatea publica! Legea Talionului: glont trimiti (vaccin), glont primesti! Negocierea cu teroristii din Parlament e exclusa! Exceptie, AUR! 

    Lista bestiilor care au votat infometarea romanilor in Senat (pana si cei din magazinele/institutiile/superm arketurile existente vor muri de foame) 

    PNL: Achitei Vasile, Anastase Roberta, Anisie Monica, Badea Viorel, Banu Claudia, Bica Danutz, Bica Iulian, Bourceanu Septimiu, Bumb Sorin, Cadariu Constantin, Carp Gheorghe, Chirtes Ioan, Cimpeanu Sorin, Citu Florin,Ciuca Nicolae, Fenechiu Catalin, Firu Stela, Gorghiu Alina, Guran Virgil, Hatos Adrian, Ioan Raluca, Muntean Lucica, Neagu Nicolae, Niculescu-Tagarlas Augustin, Oros Nechita, Pandea Ciprian, Pauliuc Nicoleta, Petcu Toma, Pirvulescu Eugen, Poteca Vasilica, Pufu Vlad, Scantaie Laura, Tapu Nazare, Vela Marcel, Vestea Mihail, Voiculescu Liviu.  

    USR: Berea Cristinel, Bodea Marius, Bordei Cristian, Cernic Sebastian, Darau Ambrozie, Dinica Silvia, Dragu Anca, Ghica Cristian, Mihail Radu, Mircescu Ion, Muresan Claudiu, Negoi Eugen, Oprinoiu Aurel, Palarie Stefan, Popescu Ion, Postica Andrei, Poteras Cosmin, Spataru Elena, Trifan Raoul, Viasu Cosmin, Vicol Costel, Vlad Sergiu.  

    UDMR> Antal Istvan, Csaszar Karoly, Czeke Attila, Fejer Lazlo, Novak Czaba, Tanczos Barna, Turos Lorand.  

    Probabil, actiuni penale vor fi demarcate impotriva lor… Capete de acuzare> 1. Folosirea unui vaccin experimental pentru testarea reactiilor pe poporul roman. 2. Subminarea economiei nationale, saracirea populatiei prin facturi ridicate.3. ~Asigurarea~ spitalelor care ard. 4. Politica de teroare prin folosirea propagandei de razboi! 5. Masluirea cifrelor Covid, trecerea mortilor de vaccinati la alte cauze decat Covid-19, exemplu fiind Mitu Stoian, cu plamanii deteriorati de virusul ucigas! La fel trebuie facut si cu cei de la Camera Deputatilor! Rafila trebuie mentinut in viata sute de ani pentru a putea fi expus in vitrina la muzeu, o noua incarnare a lui Mengele, iar ceilalti la fel, sectia de istorie, ~Bestii naziste primitive~!  

    1. Sa raspunda acesti Teroristi ai Neamului!

    Daca nu se beneficiaza de teste gratuite! Inchideti CAS-ul! Vaccinul nu e gratuit, e platit din greu din banii poporului jefuit de catzi si fatzi!

    1. Spunea ca toti politicienii din Parlament trebuie sa-si ~aduca aportul~ pentru certificatul verde! Daca Europa e nazista, sa fie si Romania! Curat Caragiale, "~Franta-si are falitii sai, pana chiar si Austria-si are falitii sai, in fine oricare natiune, oricare tara isi are falitii sai (ingrasa vorbele)… Numai noi sa n-avem falitii nostril!... Cum zic: aceasta stare de lucruri e intolerabila,ea nu mai poate dura!...~ (Catavencu)"... Ce multe specimene analfabete populeaza Parlamentul! Oamenii astia fac legi pentru voi, va vaccineaza ca pe vite, ei isi primesc salariile de $10,000 pe luna, fac telemunca, chiar nevaccinati, nu sunt suspendati, voi cu spitalele care ard, cu pacientii netratati ~, scot bani din afacerile cu vaccin!

      da, ma, ai dreptate!

      uite, citeam declaratia lui Citu care zicea ca i se pare cumplit de nedrept cum de nevaccinatii de la privat ar putea ei sa se testeze gratis "din banii vaccinatilor care lucreaza la stat".  

      pe langa faptul ca m-a pufnit rasul in fata acestei tentative lamentabile (si ratate) de segregare... mi-a venit in cap un lucru: SI NEVACCINATII CARE LUCREAZA CONTRIBUIE CU TAXA PE SANATATE (cass) la fiecare salariu ... numai eu stiu cu cata tristete imi priveam fluturasul de salariu si vedeam cu mi s-a topit salariul brut... pana la net.  

      Deci?  

      "nesimtitii si teroristii " aia de nevaccinati de la privat nu merita si ei 2 luni tepe-n nas gratuite?  

      maaaai, ce om hain e nenea dictator Citu! :)  

      dar ce haina va fi viata cu el...

      (si ca sa fac un joc de cuvinte) ... pacat ca nu haina face pe om :))  

      cum a zis Orban, Citu nu e calificat sa conduca nici o scara de bloc. E o pramatie de 2 bani.

      mai... profesional nu am fost atat de aproape cat sa il evaluez pe Citu.

       

      dar a devenit foarte foarte deranjant pentru mine stilul lui Citu... e extrem de neintelegator cu oamenii simpli si a capatat culori dictatoriale in declaratii si decizii.  

      Se poarta ca si cum s-ar razboi cu poporul, cu romanii ... are un stil urat de genul "ba pe-a ma-tii" ... si nu asa se relationeaza cu un popor cand il conduci. Poporul e emotional, daca il tratezi cu raceala si dispret (Iohannis) sau daca il tratezi cu un sentiment de ura si aversiune (Citu) ... poporul simte si va raspunde cu aceeasi moneda... DOAR CA AMPLIFICAT !  

      Aceste lucruri la Citu si Iohannis chiar imi displac.  

      profund.  

      am stat la rand sa ii votez....si pentru ce?  

      PENTRU O ALTA DICTATURA?  

      m-au dezamagit. 

      total.  

      Si acum s-au coalizat toti politicienii sa induca ura si segregare intre romani cu obligativitatea (ascunsa) a vaccinarii si cu obligativitatea fatisa a certificatului verde la munca. Foarte urat.  

      Nu-i nimic. Si acestea vor trece (din pacate in mod violent).  

      Si chiar mai curand decat cred acesti oameni rai si mici sufleteste. Iti trebuie micime sufleteasca si orizont limitat de intelegere si empatie sa iti tratezi propriul popor cu ura, dispret, aversiune, raceala si superioritate bolnava.  

      Pe romani ca sa ii schimbi trebuie sa ii iubesti. Nu trebuie sa ii iubesti doar in urma schimbarii lor cu forta. A-i trata ca teroristi, inculti, nespalati, etc... nu duce nicaieri... sau poate ca duce doar la conflict.

      Conducatorii nostri (din toate partidele , inclusiv cele socialiste) au uitat sa ii iubeasca pe romani.  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb