Cooperativa Agricolă din Buzău îndeamnă la asocierea fermierilor

Ana Felea
Miscellanea / 17 aprilie 2020

Dan Ivaşcu

Dan Ivaşcu

Producătorii locali sunt îndemnaţi la asocierea, acestea fiind singura cale de supravieţuire în această perioadă de criză, dar şi după pandemie. Apelul vine de la Cooperativa Agricolă "Unirea Gospodarilor Mihăileşti" care în această perioadă a anunţat o mobilizare fără precedent. Cu o vechime deja de căţiva ani şi un număr de 21 de membri, cooperativa din Buzău are un plan de extindere cu noi magazine în Capitală , depozite de stocare a produselor finite tot în Bucureşti dar şi un centru de prelucrare a legumelor şi fructelor la Buzău.

"Acum este nevoie de noi mai mult ca oricand! Trebuie să ne organizăm activităţile în gospodării şi ferme atât de bine, încât să reuşim să producem, să prelucrăm şi să ducem la vânzare suficientă mâncare sănătoasă, pentru consumul intern. Ştiu că nu este simplu să facem acest lucru în codiţiile în care nu avem o infrastructură funcţională pe întreg lanţul de producţie, prelucrare, depozitare, piaţă de desfacere şi nu în ultimul rând, legislaţie armonizată în acest domeniu. Dar tocmai pentru că nu este simplu, sunt sigur că împreună vom găsi cele mai bune soluţii de rezolvare a tuturor problemelor cu care ne confruntăm!", a spus Dan Ivaşcu, preşedintele Cooperativei Agricole Unirea Gospodarilor Mihăileşti.

Totul vine în contextul în care producătorii locali au mari probleme în vânzarea mărfurilor şi au nevoie de susţine pentru a nu rămâne cu produse nevândute existând astfel riscul de a ajunge la faliment, mai ales că pentru mulţi aceasta reprezintă singura sursă de venit.

"Eu am găsit soluţii la foarte multe probleme din gospodăriile noastre prin asociere. Am înfiinţat în comuna Mihăileşti, din judeţul Buzău, o cooperativă agricolă unde materia primă pe care o producem în gospodării, o transformăm în produs finit, în centrele de prelucrare ale membrilor cooperatori. Tot în comun, ne-am creat piaţă de desfacere pentru produsele noastre, deschizând magazine proprii şi colaborând cu alţi proprietari de magazine cu profil alimentar şi băcănii", a adaugat Ivşacu.

Cooperativa Agricolă are un model clar de funcţioare pe care îl respectă de câţiva ani. (poza in mail)

"Cooperativa Agricolă Unirea Gospodarilor Mihăileşti este furnizorul de produse agroalimentare naturale ce vă garantează provenienţa şi calitatea pentru o gamă variată de produse de bază, după cum urmează: produse lactate, brânzeturi, ouă, pui, produse de carmangerie, produse de panificaţie şi patiserie, legume şi fructe proaspete şi prelucrate", a declarat Dan Ivaşcu, preşedinte Cooperativa Agricolă Unirea gospodarilor Mihailesti.

De altfel, asocierea între legumicultori, producători şi crescători de animale pare să fie în aceatsă perioadă singura soluţie de supravieţuire atât pentru furnizorii de alimente proaspete şi naturale, cât şi pentru consumatori, care au nevoie de produse sănătoase. Preşdintele cooperativei agricole face un îndemn la asociere şi anunţă că va deschide la Buzău primul depozit de legume şi fructe astfel încât producătorii locali să aibă unde să ducă marfa .Un depozit va fi deschis si în Bucureşti.

"În maxim o săptămână deschidem magazin şi depozit agroalimentar în Bucureşti şi un depozit în apropiere de Buzău, de colectare, sortare şi ambalare de legume şi fructe de sezon, pentru gospodarii din afara cooperativei, cu scop de a ajuta şi convinge şi alţi producători că asocierea aduce numai beneficii. Împreună suntem mai puternici şi implicit mai eficienţi! Produsele noastre le puteţi găsi în Buzău, Bucureşti, Constanţa, Focşani, Bacău, Iaşi şi Braşov. În maxim o săptămână la Buzău vom deschide şi serviciul de livrare la domiciliu, pe bază de comenzi", Dan Ivaşcu, preşedinte Cooperativa Agricolă Unirea gospodarilor Mihailesti.

Totodată, cooperativa intenţionează să mai înfiinţeze şi un centru de prelucrare a fructelor şi legumelor, astfel încât marfa rămasă nevândută să fie prelucrată şi transformată în produs finit, ce poate fi păstrat pentru mai mult timp. Pentru vânzarea tuturor legumelor, fructelor dar şi conservelor, există deja discuţii şi cu marile lanţuri de magazine.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. CORECT !

    Daca agricultorii romani ar fi isteti s-ar organiza imediat in ferme agricole cat mai mari (cum erau inainte CAP-urile) ca sa aiba capacitate productiva mare si sa poata avea parteneri marile lanturi de magazine ... 

    Asociati-va ma ! Munciti si fiti bogati! Cu 1-5 hectare nu faci nici o branza, doar te chinuiesti!  

    Success dle Ivascu si poate intr-o zi cind deveniti o societate pe actiuni cu posibilitatea de listare la bursa veti primi tot capitalul necesar sa faceti frumos zona Mihailestiului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb