CORESPONDENŢĂ DE LA MELBOURNE Trei semifinaliste de peste 35 de ani

EUGEN IONESCU
Ziarul BURSA #Sport / 27 ianuarie 2017

Trei semifinaliste de peste 35 de ani

"Australian Open" se apropie de final - când scriu aceste rânduri, mai sunt doar trei zile de întreceri. În faza semifinalelor, singura surpriză a fost calificarea Mirjanei Lucic Baroni după 18 ani de încercări. De remarcat că la fete, din cele patru semifinaliste, trei sunt în vârstă de peste 35 de ani (surorile Williams şi Lucic Baroni), iar niciuna nu şi-a anuntat încă retragerea din activitate.

În ceea ce priveşte premierele ediţiei 2017 pentru public, să mai notăm că spectatorilor "dotaţi" financiar li se oferă o experienţă unică. Pot să servească cina într-o atmosferă de restaurant exclusiv, unde beneficiază de menu şi servicii pe măsură, după care sunt invitaţi să urmarească meciurile ocupând cele mai jinduite fotolii de pe Rod Laver Arena. În această zonă, care este cel mai des arătată de posturile de televiziune de pe tot globul, poţi să stai în compania prim- ministrului, a unor membri ai caselor regale, ambasadorilor, actorilor si sportivilor faimoşi.

Un asemenea lux costă, fireşte, foarte mult. Organizatorii refuză să dea detalii asupra acestor oferte exclusive, însă în presă au apărut informaţii pe surse precum că o aşa-numită "experienţă de platină" ar costa 15.000 de dolari australieni pentru finala feminină şi 25.000 la cea masculină. Preţul include, în afară de masă şi băuturi alese, bodyguazi personali, care escortează musafirii atât la sosire, cât şi la plecare.

O amânare ce ar fi costat aproape 2.000.000 !

Cum nu totul poate fi perfect nici un atât de mare turneu, ATP a fost criticată pentru că a permis ca meciul dintre bulgarul Dimitrov şi francezul Richard Gasquet să înceapă după miezul nopţii. A fost ora cea mai târzie pentru un început de partidă în istoria Australian Open. De vină a fost durata meciului precedent şi nevoia de a curăţa arena pentru publicul care a plătit pentru sesiunea de seară. Desigur, televiziunile europene s-au bucurat, având transmisia la o oră de vârf pe bătrânul continent şi astfel atingând cel mai mare rating de la începutul turneului. Oficiali au motivat decizia de a nu amâna meciul pe criterii financiare: cum să faci asemenea modificare când spectatorii au plătit 130 de dolari pentru un bilet? Ce nu au spus este că, dacă trebuiau să dea banii înapoi spectatorilor, se pierdea în jur de 1,8 milioane de dolari .

O constatare şi apropo de jucătorii români. Aceştia au părăsit turneul mai devreme decât era de aşteptat, dar chiar şi aşa au plecat acasă cu peste o jumătate de milion de dolari.

Acum, nu mai ramâne decât să urmărim finalele şi să vedem ce vor aduce ele deosebit în analele tenisului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb