CORESPONDENŢĂ DE LA SIBIU Popularii europeni dezbat ultimele strategii la Sibiu

GEORGE MARINESCU
Ziarul BURSA #Politică / 9 mai 2019

Popularii europeni dezbat ultimele strategii la Sibiu

Liderii Partidului Popular European s-au reunit în aceste zile la Sibiu, cu prilejul Summit-ului PPE. Discuţiile au demarat, ieri, în prezenţa preşedintelui Klaus Iohannis, care va participa şi în această dimineaţă la o întâlnire cu Joseph Daul - preşedintele PPE - şi Manfred Weber, propunerea popularilor europeni pentru funcţia de viitor preşedinte al Comisiei Europene.

Înainte de dezbaterile de ieri, Ludovic Orban, preşedintele Partidului Naţional Liberal a precizat că în cadrul summit-ului PPE va fi discutată agenda strategică pentru perioada 2019-2024 şi strategia de urmat în continuare în actuala campanie pentru alegerile europarlamentare de la sfârşitul acestei luni, precum şi strategia post-alegeri.

Preşedintele PPE, Joseph Daul a menţionat că partidele de centru dreapta, printre care se numără şi PNL, rămân consecevente apărării valorilor care stau la baza Uniunii Europene, a democraţiei şi a statului de drept şi că popularii europeni nu vor face rabat de la standardele europene în materie pentru niciun partener sau inamic politic. Domnia sa a spus că lupta anticorupţie trebuie să continuie în ţara noastră şi că este esenţial referendumul din 26 mai, când cetăţenii pot arăta actualei puteri politice de la Bucureşti că valorile europene sunt mai presus de interesele coaliţiei PSD-ALDE şi că agenda publică este alta, strâns legată de apărarea statului de drept, de independenţa justiţiei şi de lupta anticorupţie.

Joseph Daul a spus: "Am auzit că liderii de stânga din ţara dumneavoastră susţin că trebuie ca produsele agricole să aibă anumite standarde şi morcovii să fie de o anumită dimensiune. Produsele din România sunt la standarde europene. Puterea politică actuală, prin modificarea legilor justiţiei şi legislaţiei penale, nu respectă standardele europene în materia statului de drept, al independenţei justiţiei şi luptei anticorupţie. Iar acest lucru este inadmisibil".

Întrebat cu privire la faptul că şi PPE are populişti în rândul său, de talia premierului ungar Viktor Orban şi a partidului condus de acesta - FIDESZ - care încalcă standardele europene, Joseph Daul a menţionat că grupul popularilor europeni nu este de acord cu populismul şi de aceea a decis suspendarea partidulul maghiar. Domnia sa a menţionat că FIDESZ va rămâne sus-pendat, iar, dacă Viktor Orban va continua politica actuală, atunci în noiembrie, PPE poate supune la vot exluderea FIDESZ din grupul popularilor europeni. Cert este că preşedintele PPE nu este de acord cu o excludere de drept a partenerilor de la Budapesta, ci doar în urma unui vot democratic la congresul din toamnă al popularilor europeni.

Daul a criticat şi apropierea pe care Viktor Orban a iniţiat-o faţă de italianul Matteo Salvini şi a menţionat că exclude din start orice alianţă cu gruparea populistă din Peninsulă. În privinţa viitorului preşedinte al Comisiei Europene, Joseph Daul a precizat că PPE nu contează pe voturile FIDESZ, deoarece şi la alegerea actualului preşedinte, Jean-Claude Juncker, Viktor Orban şi formaţiunea sa politică nu şi-au dat acordul în Parlamentul European şi, cu toate acestea, Juncker a devenit preşedinte al Comisiei. Domnia sa a menţionat că, după câştigarea de câtre PPE, a alegerilor europarlamentare este dispus, în funcţie de procentul obţinut, să negocieze cu alte grupuri politice, cu excepţia naţionaliştilor (extremiştilor) şi a populiştilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb