CORESPONDENŢĂ DIN MELBOURNE A doua judecată a decis deportarea - Australian Open fără number one!

Eugen Ionescu
Internaţional / 16 ianuarie 2022

Sursă foto: Facebook

Sursă foto: Facebook

Eugen Ionescu

În ultimele zile, presa mondială a fost dominată de comentarea în fel şi chip a senzaţionalului "as" servit de Novak Djokovic, care părea a-l fi lăsat fără replică pe ministrul de interne al Australiei. Concret, după cum bine se ştie pretutindeni, a fost vorba despre rezoluţia dată de judecătorul Curţii de Apel de la Melbourne (una contra hotărârii ministrului), conform căreia autorităţile de frontieră nu au acordat jucătorului timp suficient pentru a dovedi că el poseda certificate valide pentru scutire de vaccinarea anticovid. În consecinţă, anularea vizei marelui campion a fost declarată ilegală.

S-a estimat că procesul a costat peste 500.000 de dolari australieni, judecătorul obligând Ministrul de Interne la plată. De menţionat în acest context cazul jucătoarei cehe care a fost expulzată pe acelaşi motiv ca Djokovic: ea a anunţat că va cere despăgubiri din partea Tennis Australia, întrucat ei nu i-a dat posibilitatea să-şi susţină cauza la tribunal, din lipsă de bani !

Ingrata misiune

Era dificil de crezut că guvernul australian o să accepte ingrata situaţie pentru el, sintetizată de unii comentatori în presă a fi - nici mai mult, nici mai puţin - doar o "fază" în care Novak Djokovic a spălat pe jos cu argumentele Executivului! Şi cazul a fost trimis în "arena" Ministrul Imigraţiei, care are puteri discreţionare asupra celor care doresc să intre în Australia (cu vize or ilegal, apelând la statutul de refugiat) sau pentru deportarea celor care, după ce au dobândit dreptul de şedere, au un comportament contrar normelor legale ori morale acceptate în Commonwealth-ul Australiei.

După o lungă tăcere, ministrul anunţa vineri seara a doua anulare a vizei lui Novak, în contextul în care ultimele sondaje arătau că 70% din populaţie s-a pronunţat contra prezenţei în Australia a jucătorului care a fost "pecetluit" drept antivaccinist. Mai subliniez încă o dată că participarea acestuia la A.O. a fost contestată deoarece prezenţa jucătorilor şi a publicului este condiţionată de certificatul de dublă vaccinare.

Reprezentantul guvernului nu a avut defel o misiune simplă. El s-a confruntat şi cu erorile asociate acordării vizei, în ciuda faptului că legea nu permitea acest lucru fără dovada dublei vaccinări. Este evident că sportivul sârb nu s-ar fi urcat în avion dacă nu ar fi fost convins că are toată documentaţia care să-i permită intrarea în Australia şi nu ar fi fost încurajat de decizia comisiei medicale, care îl scutea de carantină pe baza faptului că a trecut prin infecţie.

După o lungă deliberare, ministrul a abandonat argumentul nevaccinării, al neconcordanţelor declaraţiei de intrare etc. şi a decis să anuleze viza lui Djokovic pe baza interesului public. A considerat că statutul acestuia de individ cu covârşitor profil public de nevaccinat, care a ignorat până şi restricţiile din ţara sa înainte de a călători în Australia, reprezintă un risc pentru sănătatea si ordinea publică, prezenţa în Australia generând atitudini de nerespectare a regulilor anticovid şi încurajând sentimente antivaccinare în comunitate.

Deliberare scurtă, decizie unanimă

La cererea avocaţilor sportivului, Curtea a admis pentru a doua oară să judece cazul Djokovic într-o procedură de urgenţă, astăzi de dimineaţă. Pentru o mai bună informare a publicului, preşedintele Curţii a fost de acord cu difuzarea pe internet a dezbaterii şi a deliberării.

După o scurtă deliberare, de aproximativ trei ore, curtea federală s-a pronunţat, cu unanimitate în completul de trei judecători, în favoarea deciziei ministrului - ceea ce înseamnă că Djokovic urmează să fie deportat în cel mai scurt timp.

Acum, rămâne ca Tennis Australia să răspundă acuzaţiilor conform cărora ar fi contribuit la ivirea acestui controversat caz prin ignorarea avizului ministrului sănătăţii că trecerea prin covid nu este o condiţie suficientă pentru scutirea de vaccinare. Iar actualul number one al tenisului mondial urmează să fie confruntat şi cu leguitori din Spania şi Serbia, pentru nerespectarea legilor anticovid din acele ţări. În plus, se pare că celelalte turnee de tenis vor face dificilă, dacă nu imposibilă, participarea jucătorilor nevaccinaţi.

Opinia Cititorului ( 28 )

  1. Antivaccinistii au primit REJECT!

    1. Si concomitent, au primit si prostii reject!

      Crezi?

      Nu prosti se bucura si se cred superiori ca sunt vaccinati.

    Prin faptul ca acesti slugoi australopiteci au ajuns sa-l expulzeze pe Nole prin decizia politica a unui ministru, dupa ce in prealabil tot ei ii acordasera viza de intrare, au reusit astfel "performantza" de a inchide in Lagarul lor, inclusiv sportul, iar de-acum incolo vor avea acolo la ei, „Australopitecus Open”!

    1. Spumegi! Articolul iti explica chiar si pe intelesul tau. Dar, nu, tare ca piatra este capul antivaccinistilor!

      numai distrusii reactioneaza asa, du-te si te vaccineaza...

      Nu ai remarcat ca acum este o decizie judecatoreasca?

      Nu, n-ai remarcat. 

      Domnule, sa-ti explic, a fost o hotarare de ministru, validata de un complet de judecata, care, dupa un proces public, a ajuns la concluzia ca ministrul are dreptate. 

      Nu-ti convine, asa ca minti prin omisiune.

      Bravo! Bine ca ai ajuns intim cu Djokovic, ....ii zici "Nole"! Vezi, draga Doamne, e Nole! 

      si eu nu credeam ca 40% din populatia Romaniei sun analfabeti functionali....

      Uita-te la tine cum sari literele cand scrii! Nu conteaza ce crezi tu, conteaza ca faci parte din masa de 40%.

      De unde stii ca este roman?

      Scuze de limbaj, insa de fond nu s-a decis nimic.

      La fel de bine puteau sa se lege de o tehnicalitate ca nu a completat corect un formular si sa-l expulzeze. Era la fel de legala / arbitrara treaba. 

      Da, si? Este ilegal? Nu. Vrei sa decizi tu in locul poporului australian?

      Toti distrusiii jubileza la o hotarare politica,doar au alegeri cat de curand

      tu n-ai mai auzit de judecatori corupti? sau sub ordine? nu poti fi chiar atat de naiv ha ha

      Judecatori corupti sau sub ordine? Ca cei care au refuzat cererea de extradara, din Serbia, a inculpatului Sebastian Ghita?

    Premierul Austraiei si judecatorul Curtii Federale nu pot suspenda viza unui sportiv spune Federatia Australiana de Tenis Federatia Australiana de Tenis a trimis un comunicat ATP care spune ca Guvernul Australiei face abuz de putere si trafic la luare de mita la Curtea Federala.De aceea tot in comunicat se mai spune ca Ministerul Sportului din Australia i-a mai o sansa sportivului sarb de a trimite documentul trecut prin boala autoritatii sportive a turneului

    1. Mai este acest gugustiuc care gangureste. Restul porumbeilor au amutit. V-a pierit cheful? A plecat Nole? Eroul vostru a primit un sut in fund? Hai, nu mai dati cu statisticile si cu Mironescu?

      ...

      Acum este si mai erou,de abia acum este eroul nevaccinistilor,pana acum omul Novak nu a vrut decat sa si faca meseria de tenismen acum este un simbol

      Acum este simbolul minciunii, monument de prostie.

      Actiunea lui Djokovic nu a avut nici o legatura cu sportul. A fost o miscare de politica mizerabila, antivaccinista. La care au pus botul creierii submediocrii. 

      Ia uita-te la ei, antivaccinistii! Mucles! Ca si cand hotararea judecatoreasca sa-l expulzeze pe Djokovici, ar avea vreo legatura cu faptul ca antivaccinistii nu au dreptate. Mai baieti, intre refuzul vaccinului si expulzarea lui Djokovic ("Nole", dragul de "Nole"!) nu este nici o legatura. In schimb, dezumflarea voastra dovedeste cu prisosinta ca aveti un nivel intelectual (ratiune si cultura) extrem de firav. Adie in Australia si se stinge-n Romania. Vai de capul vostru de revolutionari...

      Sluga tot sluga ramane

    Pe aici prin Romanica si prin balcani am fost invatati ca merge si asa, adica cum vrem noi. Djocovanu s-a dus sa le curete malaiu' pe stilul haiducului. Jupanii l-au ejectat pentru ca tribul lor nu stie de gluma.

    1. vai cate erori in mesajul tau! Nu l-a rejectat tribul, ci prizonierii si urmasii lor. Tribul iti garantez ca este nevaccinat!

      Garantezi? Cu ce garantezi? Cu palavre?

      Si aia in China si Rusia au reguli, dar mereu sunteti pe ei si va plangeti ca incalca drepturile omului. Cand le incalcati voi, taceti malc. Novak esti tare si multi care comenteaza impotriva ta nu au si nici nu vor avea nicio performanta in viata lor. Sportul nu ar trebui sa aiba frontiere, dar unii le creeaza, iar altii aplauda.

    o decizie judecatoreasca intoarsa de una politica , adica dictatura !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb