• Christian Tour introduce zboruri charter către Tunisia
Vacanţele pe coasta mediteraneană a Tunisiei revin în ofertele agenţiilor de turism din ţara noastră, după o absenţă de trei ani.
Amintim că, în 2015, au avut loc două atacuri jihadiste, unul la Muzeul Naţional Bardo din Tunis şi altul vizând o staţiune de pe plaja tunisiană, în urma cărora 59 de turişti străini şi o gardă tunisiană şi-au pierdut viaţa.
Acum, segmentul turismului pare să îşi revină, tot mai mulţi turişti revin în ţara nord-africană, mai ales că turoperatori majori din Europa au început să se reîntoarcă în Tunisia.
Agenţia de turism Christian Tour a anunţat că de anul viitor va opera zboruri charter către Tunisia din Bucureşti, Cluj şi Arad.
Cursele săptămânale vor începe de la 1 mai din Bucureşti şi de la 1 iunie din Cluj şi Arad şi vor fi operate până la finalul lunii septembrie.
Potrivit reprezentanţilor Christian Tour, pachetele pentru Tunisia încep de la 803 euro, pentru două persoane, şi includ zborul, 7 nopţi de cazare la hotel de 4 stele cu servicii all-inclusive. Christian Tour estimează că un număr de 8.000 de turişti români vor opta pentru un sejur în Tunisia, în primul an de operare.
Turismul reprezintă 8% din PIB-ul Tunisiei, fiind printre sectoarele principale ale economiei acestei ţări alături de petrol şi gaze, agricultură şi industrie textilă.
Ministrul Turismului în Tunisia, Selma Elloumi Rekik, declara, anul trecut, într-un interviu că primele măsuri care au fost luate pentru a accelera redresarea sectorului s-au axat pe asigurarea securităţii, care rămâne una dintre priorităţile de vârf ale ţării. Domnia sa a explicat că acest lucru presupune aplicarea normelor de securitate internaţională pentru toate elementele mediului turistic, care include hoteluri, circuite turistice, restaurante, aeroporturi şi transport urban. De exemplu, hotelurile au obligaţia să efectueze verificări de securitate la intrare şi să pună în aplicare supravegherea video. Personalul hotelier a fost instruit în gestionarea crizelor şi în contactarea primilor respondenţi, a mai explicat Selma Elloumi Rekik.
În plus, ministrul turismului a subliniat că Tunisia a colaborat cu statele membre ale UE pentru a îmbunătăţi securitatea: a cooperat cu Regatul Unit pentru a asigura aeroporturile şi cu Germania să pregătească manuale de securitate.
În prezent, majoritatea hotelurilor îndeplinesc aceste norme, având filtre de securitate la intrare, iar în oraşe există poliţie în intersecţii, securitate pe plajă şi lângă obiectivele turistice.
În mai, Selma Elloumi Rekik, a declarat pentru AFP că se aşteaptă ca sosirile totale să depăşească 8 milioane în 2018, mai mari decât cele şapte milioane înregistrate în 2010, un an de referinţă pentru turismul tunisian.
Potrivit specialiştilor din piaţa de turism tunisiană, în sezonul mai-septembrie au ajuns în Tunisia estimativ 7,5 milioane de turişti.
Potrivit hotelierilor de pe coasta mediteraneană a Tunisiei, cei mai mulţi turişti străini vin din Europa Centrală, în principal din Franţa, Germania, Marea Britanie, Belgia, Spania, Portugalia, Cehia, dar sunt şi turişti veniţi din Rusia.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 17.11.2018, 07:38)
Astept cu nerabdare un sejur in Tunisia.