Corina Creţu şi primul-ministru Boyko Borissov au lansat ultimele programe operaţionale ale Bulgariei

Elena Deacu
Companii / 16 iunie 2015

Actualizare 14:32

Comisarul pentru politică regională Corina Creţu a anunţat, în cadrul unei reuniuni cu primul-ministru bulgar Boyko Borissov, adoptarea de către Comisia Europeană a ultimelor două Programe Operaţionale ale Bulgariei pentru perioada 2014-2020.

Potrivit unui comunicat al Comisiei, acest lucru înseamnă că toate cele şapte Programe Operaţionale ale Bulgariei pentru perioada 2014-2020 au fost adoptate - cu o valoare totală de 7,6 miliarde de euro, finanţate de politica de coeziune a Uniunii Europene.

"Mă bucur că, odată cu adoptarea acestor ultimele două programe, Bulgaria va putea profita pe deplin de investiţiile în economia reală pe care politica de coeziune a UE o este gata să le facă. Aceste investiţii reprezintă o oportunitate pentru Bulgaria pentru şi cetăţenii săi", a declarat comisarul Corina Creţu.

În cadrul vizitei, comisarul pentru politici regionale a vizitat incubatorul de afaceri "Eleven Accelerator Venture Fund" care combină un fond de investiţii şi un program de stimulare a companiilor inovative aflate la început de drum. Programul este finanţat în proporţie de 85% din Fondul European de Dezvoltare Regională cu 10,2 milioane de euro.

"Avem nevoie de cât mai mulţi antreprenori şi de antreprenoriat de calitate. Aici nu se investeşte numai în companii inovatoare, ci şi într-un mod inovativ de a folosi fondurile europene structurale şi de investiţii.", a declarat comisarul înaintea vizitei.

Mulţumită fondului "Eleven Accelerator Venture Fund" şi a altui fond, "Lunch Hub", Sofia este al treilea oraş european (după Londra şi Dublin) în ordinea investiţiilor făcute în start-up-uri.

---

Comisarul pentru politică regională Corina Creţu şi-a început ieri vizita oficială de două zile în Bulgaria, domnia sa participând, împreună cu mai mulţi oficiali, la deschiderea bulevardului Tutrakan din oraşul Ruse, care a fost co-finanţat cu 4,7 milioane de euro din Fondul European de Dezvoltare Regională, în cadrul programului de cooperare transfrontalieră Bulgaria-România 2007-2013.

Cel de-al doilea proiect vizitat în Ruse a fost Sistemul de Informaţii Riveran pentru partea bulgară a Dunării, care va asigura navigarea eficientă şi sigură a Dunării. Acest proiect a fost co-finanţat cu 13,6 milioane de euro din Fondul European de Dezvoltare Regională în cadrul programului de transport 2007-2013.

"Programele noastre transfrontaliere îmi sunt foarte dragi, deoarece acestea reprezintă Europa care găseşte soluţii comune la provocările comune. Bulgaria şi România intenţionează să folosească cooperarea transfrontalieră, în primul rând, pentru a explora conexiunile de transport şi, în special, cele de peste Dunăre. Este foarte important ca Dunărea să devină mai mult un factor de legătură decât un obstacol în calea cooperării.", a declarat comisarul pentru politici regionale Corina Creţu.

Pentru perioada 2014-2020, România şi Bulgaria au un nou program de cooperare transfrontalieră, care a fost adoptat pe data de 14 februarie 2015, cu un buget total de 258 milioane de euro, dintre care 216 milioane euro din Fondul European de Dezvoltare Regională, ce acoperă 15 regiuni de frontieră dintre Bulgaria şi România.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb