CORINA POPESCU, DIRECTOR GENERAL ELECTRICA: "Planul de investiţii va fi finalizat în proporţie de aproape 100%"

M.G.
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 26 noiembrie 2020

Corina Popescu

Corina Popescu

Planul de investiţii pe 2020 al grupului Electrica (EL) va fi finalizat în proporţie de aproape 100%, a declarat, ieri, Corina Popescu, directorul general al Electrica, în cadrul unei video-conferinţe organizate de publicaţia Focus Energetic.

Corina Popescu a precizat: "Am avut un plan de investiţii ambiţios anul acesta şi aş putea să spun că îl vom duce şi pe acesta la îndeplinire chiar dacă au existat provocări multiple şi chiar dacă a trebuit să redefinim cumva lucrările în aşa fel încât să nu mai avem interacţiunea directă cu consumatorul final, tocmai pentru a evita riscul răspândirii, şi planul de investiţii de anul acesta o să fie finalizat de către grupul Electrica în proporţie de aproape 100%. Avem inclusiv lucrări pe care ni le-am propus să le finalizăm până la începutul lunii decembrie, lucrări care facilitează execuţia unor lucrări ale Transelectricii, lucrări care vor creşte gradul de interconectivitate al României pe partea de energie electrică cu Ungaria".

Reţeaua Transelectrica, în baza interconectărilor cu celelalte ţări, permite un import comercial de energie electrică de aproximativ 2.000 - 2.200 MW, a spus în conferinţă şi Marius Stanciu, membru al directoratului Transelectrica. România a devenit importator net de energie în 2019 pentru prima dată în ultimele trei decenii, specialiştii notând că România se află în cea mai gravă criză de generare din anii "80 încoace.

În privinţa reorganizării Electrica, Popescu a precizat: "Sunt convinsă că reuşim să lucrăm în mod normal, de la data de 1 ianuarie, fără a avea niciun fel de perturbaţii ale activităţii. Procesul acesta de fuziune la nivelul celor trei operatori de distribuţie nu este un proces care se întâmplă peste noapte, va fi un proces de lungă durată, evident că el merge în paralel şi cu digitizarea companiei şi cu implementarea unor soluţii care să permită... La nivel operativ nu vor exista modificări. Oamenii care lucrează efectiv în teren nu vor avea schimbări. Prima schimbare fundamentală este legată mai mult de acele activităţi care pot fuziona şi pot aduce sinergii suplimentare. Nu există niciun fel de stres, la nivel operaţional, la nivelul judeţelor, lucrurile rămân neschimbate. Nici la nivel de proceduri nu vor exista schimbări şi în niciun caz până la jumătatea anului viitor lucrurile nu vor avea un impact".

Marius Stanciu, Transelectrica: Modernizarea staţiei de transformare Fundeni a fost blocată doi ani de zile de procedurile de achiziţie

În legătură cu pana de curent de marţi din Capitală, cauzată de o avarie la staţia de transformare Fundeni, Marius Stanciu de la Transelectrica a spus că modernizarea staţiei respective a fost blocată timp de doi ani de procedurile de achiziţie a echipamentelor secundare.

"Referitor la incidentul din 24 noiembrie de la staţia Fundeni: această staţie a fost retehnologizată în perioada 2005-2007. Echipamentele principale au o durată de viaţă de 25 de ani, iar cele secundare de 10-12 ani. Avem în vedere extinderea şi modernizarea staţiei Fundeni, prin înlocuirea echipamentelor secundare. Transelectrica a iniţiat această procedură de înlocuire a echipamentelor secundare, însă de doi ani de zile procesul este blocat din cauza procedurilor de achiziţie", a spus oficialul Transelectrica, operatorul sistemului energetic naţional.

Potrivit acestuia, la prima procedură nu s-a prezentat niciun ofertant, iar la a doua procedură au fost depuse oferte la preţuri foarte mari.

"Am încheiat a treia procedură de achiziţie care a fost contestată în instanţă, iar de şase luni este complet blocată. Ca o informaţie de actualitate, ieri am primit decizia instanţei definitivă că am câştigat şi că vom reuşi să retehnologizăm şi să schimbăm toate echipamentele secundare, astfel încât staţia să fie aptă şi să nu mai avem probleme", a anunţat Stanciu.

Reprezentantul companiei a adăugat că Transelectrica are un plan privind închiderea inelului de linii de înaltă tensiune a Bucureştiului, pe care îl va prezenta spre aprobare în scurt timp Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie (ANRE).

Marţi dimineaţă, alimentarea cu electricitate în nordul şi estul municipiului Bucureşti a fost întreruptă în urma unei avarii la Staţia Electrică de Transformare 220/110 kV Fundeni.

"Marţi dimineaţa, 24 noiembrie 2020, în jurul orei 8:26, s-a înregistrat o avarie în reţeaua electrica de transport în Staţia Electrică de Transformare 220/110 kV Fundeni, care a afectat alimentarea unor staţii ale operatorului de distribuţie în partea de nord şi de est a municipiului Bucureşti. Cea mai mare parte a consumului a fost realimentat până la ora 8:37, realimentarea integrală asigurându-se până la ora 8:46", potrivit unui comunicat al Transelectrica.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. o femeie-putere doamna Corina, intotdeauna mi-a placut de dumneaei !

    are energie si viziune ampla cand ia o decizie.  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb