Strategia Electrica (EL) este să intre pe viitor mai mult pe partea de producţie de energie regenerabilă, a afirmat, astăzi, Corina Popescu, directorul general al companiei, în cadrul conferinţei Eurogas CEEC 2020, organizată de Eurogas şi Federaţia Asociaţiilor Companiilor de Utilităţi din Energie (ACUE). CEO-ul Electrica a mai spus că societatea se uită şi către intrarea pe piaţa gazelor: "ne uităm la unele centrale pe gaze pentru a echilibra ambiţiile noastre pe partea de regenerabile".
Popescu a afirmat: "Strategia noastră este să intrăm pe viitor mai mult pe partea de producţie de energie regenerabilă, dar nu numai, pentru că avem nevoie de soluţii pentru a echilibra această producţie din regenerabile. Pentru mine este clar care va fi direcţia la nivelul european, iar România şi-a asumat deja ţinta ambiţioasă pe regenerabile şi decarbonizare. Cred că pentru tranziţie în România soluţia va fi gazul. Acesta este motivul pentru care şi noi, compania, am început să ne uităm mai mult spre piaţa gazelor. (...) Când vorbim de ţintele noastre de decarbonizare cred că există o puternică legătură între piaţa gazelor şi cea de electricitate. Toate procesele implementate într-o piaţă au un impact masiv asupra celeilalte. Trebuie să ne uităm la sistem drept ansamblu, gaze plus electricitate sau alte soluţii, pentru că deja vorbim de hidrogen şi cred că şi România va avea nevoie în viitorul apropiat de o strategie pentru hidrogen pentru a investi inteligent în dezvoltarea infrastructurii (pentru hidrogen). Trebuie să ai pe toată lumea aliniată pentru a obţine securitatea aprovizionării şi sustenabilitatea preţurilor pentru consumatori".
Corina Popescu a mai afirmat că societatea se uită la unele tehnologii de centrale pe gaze pentru a echilibra ambiţiile companiei pe partea de regenerabile.
"Suntem companie listată şi nu pot vorbi despre proiecte concrete, ci numai despre strategia noastră. E un document public şi pot să spun că ne uităm la unele centrale pe gaze pentru a echilibra ambiţiile noastre pe partea de regenerabile. Poate nu CCTG (centrală în ciclu combinat - n.r.), sunt alte tehnologii noi, OSGB, centrale mai rapide care folosesc gaze. Am menţionat deja, gazul este o soluţie pentru tranziţia din România. Ştiu şi ne uităm şi monitorizăm de asemenea care sunt poziţiile la nivel european privind finanţarea proiectelor pe gaze şi vom avea o decizie bazându-ne pe viitoarele dezvoltări ale tranziţie şi de asemenea dacă va fi fezabil din punct de vedere comercial. Suntem companie listată şi este o prioritate", a spus Popescu.